Nic nie rozumiesz. Polsat to stacja prywatna, stacja która wykupiła prawa do mistrzostw z zamiarem puszczania meczy Polaków w otwartym kanale. Okazało się jednak, że zainteresowanie sponsorów i firm chcących puszczać reklamy było zbyt niskie i co? Plan się zmienił, trzeba było inaczej odzyskać pieniądz. Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!! Którzy pokupowali dekodery z pakietem sportowym i spokojnie oczekiwali na mistrzostwa. Gdyby nie afera i cała nagonka na Solorza tak by zostało, ale zlitował się i abonentom CP mistrzostwa odkodował. Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.bartbuks pisze:Turniej ma 103 mecze i co? Szkoda Ci około 100zł wydać? Polakom zawsze źle. Polsat to stacja prywatna. PRYWATNA. Rozumiesz różnicę? Prywatna stacja płaci za prawa (każdy mógł je kupić), robi z nimi co chce. Wolny rynek, kapitalizm. Z innej strony na to spójrz. Jakby nie te prywatne firmy, które latami sponsorowały siatkę, to czy dziś byłaby ona na takim poziomie?Guardiola pisze:ubek chyba ci się pomieszał produkt Biedronki z narodowym dobrem. Niech ogłoszą przetarg na prawa do leczenia pacjentów, Solorz go wygra i za każdą wizytę każe sobie zapłacić, to nic że ktoś łożył na podatki całe swoje życie.
Ale nie, Polak zawsze musi narzekać. Mecze w TVP za darmo? To narzekanie, że studio nędzne, że komentarz śmieszny, że to, że sramto. Zakodowane, też źle.