Re: Siatkówka

Awatar użytkownika
Guardiola
Trampkarz
Trampkarz
Reputacja: 0

Re: Siatkówka

Post autor: Guardiola » 17 wrz 2014, 22:32

bartbuks pisze:
Guardiola pisze:ubek chyba ci się pomieszał produkt Biedronki z narodowym dobrem. Niech ogłoszą przetarg na prawa do leczenia pacjentów, Solorz go wygra i za każdą wizytę każe sobie zapłacić, to nic że ktoś łożył na podatki całe swoje życie.
Turniej ma 103 mecze i co? Szkoda Ci około 100zł wydać? Polakom zawsze źle. Polsat to stacja prywatna. PRYWATNA. Rozumiesz różnicę? Prywatna stacja płaci za prawa (każdy mógł je kupić), robi z nimi co chce. Wolny rynek, kapitalizm. Z innej strony na to spójrz. Jakby nie te prywatne firmy, które latami sponsorowały siatkę, to czy dziś byłaby ona na takim poziomie?

Ale nie, Polak zawsze musi narzekać. Mecze w TVP za darmo? To narzekanie, że studio nędzne, że komentarz śmieszny, że to, że sramto. Zakodowane, też źle.
Nic nie rozumiesz. Polsat to stacja prywatna, stacja która wykupiła prawa do mistrzostw z zamiarem puszczania meczy Polaków w otwartym kanale. Okazało się jednak, że zainteresowanie sponsorów i firm chcących puszczać reklamy było zbyt niskie i co? Plan się zmienił, trzeba było inaczej odzyskać pieniądz. Zakodować wszystko, nawet dla abonentów Polsatu Cyfrowego!!!!!!! Którzy pokupowali dekodery z pakietem sportowym i spokojnie oczekiwali na mistrzostwa. Gdyby nie afera i cała nagonka na Solorza tak by zostało, ale zlitował się i abonentom CP mistrzostwa odkodował. Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.

Wróć do „Inne sporty”