Sądzę, że wszedłeś na etap dramaturgii. PPV to jest dość normalne działanie prywatnych telewizji na zachodzie i za oceanem. Zapewne błędem Polsatu był popłoch i źle rozwiązany sposób sprzedaży. Można było zrobić pakiety internetowe, czyli udostępnić mecze w necie, gdzie każdy mógłby sobie kupić pojedynczy mecz. Ten co go interesuje. Albo sprzedawać pakiet tylko z meczami naszej kadry.Morrow pisze:Tyle, że jeśli taki proceder nie zostanie ukrócony zaraz będziemy mieli Euro za 1000zł albo 100 zł za mecz Polaków na Polsacie, IO za 2000 zł na Nsporcie i konkurs skoków za 50zł na TVN Turbo
Także pisanie, że to zaraz będzie standard - troszkę zalatuje mi tutaj przerażeniem. Z cenami przesadzasz, zawsze będą osiągalne dla klienta. Mundial za 1k zł? Sorry, ale to marketingowy strzał w stopę. To tak jak próba sprzedania malucha za 50k.
PPV jest powszechnym systemem, który wykorzystywany jest na całym świecie. Tak odbywają się największe gale bokserskie, tak sprzedawane są turnieje sztuk walki. Norma.
Kolejna rzecz - ludzie są w stanie wysłać smsa za 8zł, aby obejrzeć kradziony stream z meczem, a płaczą, że 103 mecze można kupić za 80zł. To takie troszkę typowo polskie - duża część naszego społeczeństwa ma przeświadczenie, że coś im należy się za darmo.
Ostro odleciałeś Morrow. Nikt nikomu nie przeszkadza żyć tym turniejem. Jest miliard możliwości obejrzenia meczu i gwarantuję Ci, że jak ktoś chce, to go obejrzy.Morrow pisze:Kolejny raz podkreślam, że nie wiem kto zawinił ale to, że taki turniej, którym mogła żyć cała Polska a żyje tylko jej garstka jest porażką wszystkich, może poza Solorzem, który i tak wyjdzie na swoje.
Z tymi podatkami i prawem do obejrzenia mistrzostw to już totalnie się zbłaźniłeś.Polsat kupił produkt, na który odprowadzane są podatki, zatem Polak ma prawo do obejrzenia meczy swojej reprezentacji w ogólnodostępnym kanale, dziwi mnie, że tego nie rozumiesz, nie wnikam, że dla ciebie 80 zł to mało, to mnie nie interesuje. Sam mam i CP i nc+ ale nie o to chodzi, przykre że patrzysz na to, w ten sposób, czy to tak wiele. Tak wiele, dla wielkiej rzeszy ludzi to jest bardzo dużo. Polak ma prawo czuć się oszukany. A tu wielcy biznesmeni z własnym interesem jacy to wyrozumiali dla Solorza. Szkoda tych którzy nie mogli sobie pozwolić na oglądanie tych mistrzostw.