No, kontrowersje były. Włosi drżeli o wynik, ale to przez swoją mentalność. Za łatwo im poszło w 1. połowie. Szybkie 2-0, później czerwień dla Słowaka i już chcieli na stojąco poczekać na koniec meczu. Nagle bramka z dystansu dla Słowaków i zaczęła się nerwówka. Zawiódł mnie trochę Rugani, popełnił dwa poważne błędy - najpierw nie trafił w piłkę po rzucie wolnym i ta o mało nie wleciała do bramki, później dał się z łatwością minąć przeciwnikowi i Bianchetti musiał ratowac sytację wślizgiem w polu karnym, po którym chyba powinna być 11. Miałem słabą transmisję, ale wydaje mi się, że karny był. Szłowacy powinni w końcówcec dostać ejszcze 2 czerwone.
Tak jak pisze BL, kilku ma szansę zrobić karierę w dorosłej piłce, chociaż wiadomo jak to jest z tym przeskokiem. Oglądam już sporo U21 włoską i było kilku graczy, którzy zapowiadali się super z Aquilanim, Giovinco, Rosiną (co to był za piłkarz, przecież w lidze mijał przeciwników jak tyczki, a dziś kopie w Serie B).
Za rok oprócz Italii na ME zobaczymy: Szwecję (wyeliminowała Francję), Danie, Anglię, Portugalie, Niemcy i Serbię (wyeliminowali Hiszpanów).
Kadra fajna, jeszcze zawsze może ktoś nagle wskoczyć, jak to często bywa z młodymi graczami. Szczególnie spodziewam się Cerriego. Chłopak z rocznika 96, zaczął kopać w Serie B, 6 meczów i 4 bramki. Przy swoim wzroście posiada również dobrą technikę i oby nie zwolnił.