Re: Manchester City ( zbiorczy )

Awatar użytkownika
ryba_82
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 806

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post autor: ryba_82 » 03 sty 2015, 21:10

MGiggs pisze:Po 20 kolejkach mamy 2 liderów co jest mega ciekawe. Napiszmy jednak o terminarzu obu ekip.

Chelsea u siebie gra z City MU Liverpoolem Evertonem Świetymi. Z trudniejszych wyjazdów został im Arsenal i..WHU.

City ma wyjazdy do MU Chelsea Liverpoolu Evertonu i na swój ,,ulubiony,,teren -Stoke gdzie zawesze grają słabo i gubią punty. U siebie zostało spotkanie z Arsenalem WHU i Swietymi.
City w obecnej kampanii Premier League punktuje równie dobrze na wyjeździe jak i u siebie,więc dla mnie terminarz to żaden problem.Chelsea jak do tej pory ma 100% skuteczność u siebie jeśli chodzi o zdobycz punktową,ale spokojnie i ta twierdza padnie wcześniej czy później :) Imo kluczem nie będzie terminarz,a może okazać się nim wyjazd Yaya na PNA(mam cichą nadzieję,że WKS szybko odpadnie),przedłużający się powrót Kompany'ego czy uraz Aguero.Swoją drogą ciekaw jestem jakby prezentowali się The Blues bez Terry'ego i Costy jednocześnie?

Nie tak dawno na forum było sporo głosów iż obecny sezon Premier League to wyścig jednego konia.Starałem się trochę tonować te opinie i jednak wyszło na moje,bo w nowy 2015 rok wkraczamy z dwoma liderami z identycznym dorobkiem punktowym jak i bramkowym.Wyścig zaczyna się od nowa i podejrzewam,że będzie trwał nawet do ostatniej kolejki.Panowie to jest Premier League i tu się majstra w październiku czy listopadzie nie wygrywa :)

Jutro mecz z Sheffield Wednesday w ramach trzeciej rundy FA Cup.W ubiegłym roku nie błyszczeliśmy w tych rozgrywkach,więc wypadałoby w tym sezonie trochę namieszać.Liczę na gładkie zwycięstwo i awans do kolejnej rundy mimo iż to pewnie skomplikuje nam terminarz.Jeśli chcemy być najlepsi to trzeba walczyć na wszystkich frontach :)

Wróć do „Anglia”