Nie chciałem mówić tego głośno ale myślałem, że Liverpool się na niego połasi w zimie. Bony z jednej strony ma to coś, z drugiej jest moim zdaniem trochę przeceniany i nie pokazał dotychczas tego ogromnego potencjału. Mimo wszystko może odpalić, nie wiem tylko czy to nie jest kolejny prztyczek w Dzeko. Coś za szybko przewijają się Ci ofensywni gracze w City, Negredo skreślony, Joveticia można już też raczej rozpatrywać jako porażkę, po Guidettim sporo sobie obiecywano a przyszłości w City już też raczej nie ma. Biorąc pod uwagę, że może przyjść Bony to taki Pozo też powinien chyba powoli się rozglądać za jakimś wypożyczeniem. No i przede wszystkim to PNA o którym pisaliście.
Z drugiej strony City mając takie problemy z kontuzjami z przodu a chcąc liczyć się na wszystkich frontach potrzebuje co tydzień jakości z przodu i ją ma, tyle, że Ci gracze to szklanki. A taki Bony swoje jak już wróci na pewno strzeli.
W sumie w PL jedyny sensowny napadzior do wyjęcia. Cisse ma talent ale to gracz strasznie chimeryczny, Pelle jest za krótko żeby odchodzić, Benteke strasznie obniżył loty, Austin się odnajduje w polu karnym ale IMO jest zbyt surowy żeby się przebić w silniejszym zespole.