Celtic Glasgow - Dookoła Klubu

Awatar użytkownika
MLSoccer
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: MLSoccer » 28 lip 2005, 1:03

Wiem o tym ale co to zmieni? Niewiele jezeli dwa kluby chca opuscic lige szkocka i dostana na to pozwolenie wtedy nalezaloby wogole rozwiazac szkocka pilke ligowa na tym zawodowym poziomie i chyba reprezentacje i wlaczyc wszystko do Wielkiej Brytanii,bo innego dobrego rozwiazania nie widze.A co na to kluby w EPL przeciez nikt nie zechce dodatkowo oddawac miejsca Szkotom i spadac do II ligi angielskiej.Podejrzewam,ze wiele klubow bedzie oponowalo i moze to sie odlozyc na dluzsz lata lub wogole nie dojsc do skutku.Nie wiem co lepsze czy praktycznie skasowac lige szkocka,bo zdajesz sobie sprawe,ze po ewentualnym odejsciu tych 2 klubow ona sie rozpadnie,bo po jakiego robic lige jak 2 najlepsze druzyny nie chca w niej grac.A reprezentacja zrobi sie na poziomie Irlandii Pln. Po co to wszystko chyba trzeba pojsc po rozum do glowy i zunifikowac rozgrywki ligowe na wyspach oraz moze wystawic 1 kadre Wielkiej Brytanii jak wszyscy sie zgodza,bo wyglada ze w tym kierunku to wszystko zmierza,co zrobic globalizacja :? .
piwus pisze:Nie sposób się nie zgodzićz tym co pisze MLSoccer. Dlatego Celtic i Rangersi starają się o przeniesienie do angielskiej Premiership, aby uciec od tej szarzyzny. Pisałem o tym parę stron wczesniej.

Wróć do „Piłka nożna na świecie”