Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
maestro
Podwójne standardy
Reputacja: 174
Kontakt:

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post autor: maestro » 06 sty 2015, 21:53

Też się obawiam, że Mancio w przerwie przynajmniej częściowo ogarnie ten burdel. Podoba mi się nasza gra, na początku może kilka strat Pogby np ale ogólnie na plus, podoba mi się dziś całą linia pomocy, górujemy nad Interem zarówno ofensywnie, jak i defensywnie, kilka razy naprawde ładnie wyprowadzaliśmy akcje, mijając rywali jak słupki. Brakuje jednak ostatniego podania czy strzału, jakiegoś magic touch. Vidal gra coraz lepiej, co mnie bardzo cieszy. Aktywny, przerywa akcje, strzela, asystuje. Stary, dobry El Guerrero. Szkoda, że nie dobiliśmy Interu drugą bramką, bo wynik nadal jest otwarty i nasi też potrafią przyfrajerzyć. A jeśli dziś stracimy jakieś punkty, będzie to tylko przez frajerstwo, bo co Inter gra to jest sabotaż :D Szkoda akcji Pogby, aż mi się przypomniał gol Marchisio z 2009 :)

W II połowie trzeba grać swoje, dalej wysoko pressingiem, rywale mają z tym wyraźnie problem i popełniają błędy. Pytanie czy wystarczy sił. No i dokładniej pod bramką, bo czasem mam wrażenie, że nasi nie bardzo wiedzą co zrobić z piłką pod bramką i do strzału zbierają się całe wieki.

E:
Prawda, Chiellini lubi przyaktorzyć ale za co dawać karne, jak nie za wy..banie łokciem w twarz? Piłka była już w grze. Wstrzymam się z ostatecznym osądem, dopóki nie będzie dobrej powtórki ale sytuacja kontrowersyjna dla mnie ;)

Wróć do „Włochy”