Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Awatar użytkownika
bagg
Bianconero
Reputacja: 43

Re: Derby D'Italia - Bój o Italie !

Post autor: bagg » 07 sty 2015, 10:23

cloner pisze:Najlepiej wyśmiać, o wiele trudniej podać jakiś kontrargument.
juz nie odnoszac sie do tego, ze gola strzelil nie pogba a tevez to - poza argumentem czysto subiektywnym, jakoby wg mnie na podstawie meczu dosc karkolomnym byloby stwierdzenie, ze inter gre kontrowal - garsc statystyk za whoscored :

1. posiadanie pilki - 54,3 dla juventusu
2. udane dryblingi - 19-14 dla juventusu
3. wygrane pojedynki w powietrzu - 16 do 14 dla juventusu
4. wslizgi/odbiory - 30 do 28 dla juventusu
5. rzuty rozne - 11 do 3 dla juventusu
6. wrzuty pilki z autu - 28 do 18 dla juventusu
7. faule 12 do 10 dla interu
8. strzaly - 13 do 11 dla interu

juz poszczegolnych ocen zawodnikow i srednich zespolow podawal nie bede, niektorzy narzekaja na oceny whoscored. na podstawie tych danych a takze na podstawie samego meczu ciezko stwierdzic, jakoby inter kontrolowal w jakikolwiek sposob spotkanie. mial swoje sytuacje - mogl zwyciezyc - ale podobnie bylo ze strony juventusu. nie twierdze rowniez, ze stara dama to spotkanie kontrolowala - gdyby tak bylo inter wyjechalby z juventus stadium z trojka w plecy po pierwszej polowie.

zapomniales tez napisac w domku, ze piles.

co do samego meczu - trzeba taki juventus ganic. fajnie ze potrafimy rozegrac intensywna pierwsza polowe, ale jezeli rezultatem tego jest, ze kompletnie siadamy w drugiej, to moze ten uklad sil trzeba rozlozyc inaczej. tevez oddycha juz rekawami i zdaje sie byc sfrustrowany tym, ze nie ma z kim pograc w ataku. morata jest slaby, llorente wg mnie niestety jeszcze gorszy. to chyba zawodnik, ktory najwiecej stracil na przyjsciu allegriego, nie ma juz tak czestego grania sciany jak za conte, a na inne granie fernando jest w tej chwili w za slabej dyspozycji. nie mam najmniejszych pomyslow jak odmienic tak slaby atak w obliczu naszej kadry. watpie, zeby tevez pociagnal w ten sposob caly sezon, a widac, ze jest kluczowy.

temat sedziow pomine, cala kolejke byli fatalni.

Wróć do „Włochy”