Wybory prezydenckie (zbiorczy)

kostek
szara strefa pilka.pl
Reputacja: 0

Post autor: kostek » 28 lip 2005, 22:25

bellus pisze:
W tym problem, że nie. Tutaj pojawił by się dylemat wyboru tego typu, że zagłosowac bym musiał albo na komuniste z krwii i kości albo na "człowieka o wąskich horyzontach" żeby nie powiedzieć bardziej dosadnie. NIe lubie tak "władzy przywieznionej nam na sowieckich czołgach" jak i głupoty. Dylemat moralny były tak duży, że pozostawił by mnie w domu.
Bellus przesadzasz...

Przecież to co piszesz jest śmieszne...

Ja również komunie mówię zdecydowane 'Nie', jednak w sprawie wyborów prezydenckich paradoksalnie kandydat postkomunistyczny będzie najlepszym wyborem (naturalnie mówię o drugiej turze, w której spotka się prawdopodobnie z Kaczorem)

Jedna rzecz na początek nie ma i nigdy nie było (najbardziej zbliżone do ideału jest FORUM) gazety, magazynu, czasopisma które było by obiektywne do końca. Zawsze decyduje redaktor naczelny, a człowiek inteligentny zawsze ma pogląd. Sprowadzając go do lapidarncyh przykładów czy woli czekolade z zakładów "Czerwony Październik" z Moskwy 9jest taka czekolada, nawet całkiem dobra) czy Wedla.

Wiadomo jak jest Wprost - PO, Polityka - socjaliści, Playboy - Liga Polskich Rodzin (nie mogłem sobie tego darować ;p )

Czytam całą wielką trójke polskich tygodników, przeglądam też OZON. Wiec nie zamykam sie względem opinni.

Przypominam Kostek, że wprost ma więcej niż jednego autora tekstów więc to że raz piszą dobrze a raz źle to raczej komplement. Znaczy, że starają się być jak najbarzdziej obiektywni - a przynajmniej przedstawić racje róznych stron.
Do Wprost pisze Nałęcz - który wspiera Cimoszewicza co też trochę podkopuje twoję tezę.
Kto pisze ten pisze, co nie zmienia faktu, że część tekstów jest 'zamawiana'...

Nie ufał bym tak rankingą przedwyborczym. Choć powszechnie znana jest zagrywka rankingami -- po co na nich głosujesz oni i tak nie wejdą -- zmarnujesz głos. Samooobrona miała 3 % poparcia w rankingach a skończyło się na 15 %....
Z Samoobroną czy też LPRem jest tak, że ludzie wstydzą się przyznać do poparcia tych partii.

To, że JKM nie ma żadnych szans jest pewnikiem (niestety). Tusk to dla mnie taki kandydat na siłe i chyba część wyborców to dostrzega, pomimo mojej całej symapatii do niego nie daje mu wielich szans na dobry wynik....

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”