Wybory prezydenckie (zbiorczy)

Awatar użytkownika
bellus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 0

Post autor: bellus » 29 lip 2005, 18:23

kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -

Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...

Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>

wracając do merytorycznych spraw:

Kaczyński każdy projekt, każdą ustawę, wszystko sprawdza osobiście w Wawie i to powoduje przeciąganie się niektórych spraw. jednak głównym założeniem i hasłem jego kampanii było to aby walczyć z przestępczością, bezprawiem, układami etc. To chyba mu się udało, albo przynajmniej jest na dobrej drodze ku realizacji tego założenia.

Bienias pisze:Dziwi mnie jedynie wysokie poparcie dla Cimoszenki, przeciez to komunista. Poza tym bedzie prowadzi podobna polityke co pierwszy gangster w Polsce Aleksander K!
Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba. Pozwolisz, że będę go używał?

Pisakk pisze:Chociaż trwa już interesująca dyskusja to jednak warto przypomnieć słowa Wojewódzkiego, który powiedział, iż dzisiaj wyborcy głosują na zasadzie:

"O! Ten ładny!"
"A ten się ładnie uśmiecha!"
"No, a tamten uczciwy, bo się przyznał, że skłamał!"
"A ten ma wykształcenie!"
"Oooo! Wypas!"

Zgadza się. Tak Kwaśniewski został prezydentem. Na festynach wiejskich tańcząc w rytmy Disco Polo. Kiełbasa wyborcza, sozczewki kontatkowe "podkreślające" kolor oczu no i obowiązkowa niebieska koszula sprawiły, że szołmen bez wykształcenia wyższego został naszym prezydentem.

Pisakk pisze:Z wszystkich kandydatów rozważam oddanie swojego głosu na dwóch z nich (trzeba będzie wybrać): Tuska lub Korwina-Mikke. Pierwszy z nich nie posiada może zbyt dużej charyzmy, ale jednak wydaje się człowiekiem rozsądnym. Choć z drugiej strony wydaje się być jakby wystraszony całą tą kampanią . Drugi z kolei szczyci się tym, że nie zmienia stanowiska i wiernie trwa przy swoim. No i dlatego, że przez długi czas był ością w gardle ludzi na stołkach.

Boże...Jak patrze na sondaże to mnie krew zalewa!! Cimoszewicz prezydentem? Chyba czas umierać...

Kolejny "mój człowiek". Tak patrząc to nie jestem osamotniony, mam nadzieję że jak najwięcej ludzi ma podobne dylematy co ja i Pisakk.

zawdi pisze:meczy mnie ta cala nagonka na post komunistow... to jest po prostu chore, zeby swoj program opierac na wyplemieniu ze spoleczenstwa komunistow. rozejrzyjcie sie... zyjemy w komunie, wszyscy to kapusie, wszyscy. a kazdy jest komunista... choroba... to nawet nie jest zalosne, ja sie tego normalnie boje. posluchajcie sobie kaczora, posluchajcie dorna, spojrzcie co kaczor robi w stolicy... chce nam zrobic pelna cenzure, panstwo katolickie... inne poglady ne maja racji bytu, trzeba kochac boga i solidarnosc, chore, jeszcze raz powiem, chore. krew sie we mnie gotuje jak slysze za kaczor mimo tego ze jest tepy jak lepper, ze rzadzil juz w wawie i narobil syfu, mimo zer okazal sie nietolerancyjna swinia, mimo ze o [polityce nie ma bladego pojecie, mimo ze jest po prostu tepakiem, ludzie chca na niego glosowac...
polujcie sobie na czarownice, polujcie na komunistow... powiodzenia, do tego sie sprowadza program polskiej prawicy, chore!
zajrzyjcie na link w podpisie piwusa!!!
glosowac bede na relige, w drugiej turze jak sie nie dostanie to na cimoszewicza. wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!

Czemu chore? Chore to jest to jak usunięto prezesa Orlenu, jak rządzi krakowskie przedmieście, etc.

Zadam Ci takie pytanie zaza jak myślisz jaki rząd wielkości (procentowo oczywiście) agentów którzy pracowali przed 89 rokiem nadal pracuje i ma się dobrze (tylko nasz kraj coraz gorzej?

Cimoszewicz jest otwarty? Na co chyba na propozycje "płatnej protekcji", wkońcu tego uczyli w partii.
Zarzucasz Kaczyńskiemu to ze nie zna się na polityce a jednocześnie mówisz, że głosować będziesz na Religę. Ten to się dopiero zna...
Zawdii popatrz Ty bodajże z Torunia tak się przejmujesz Warszawą a warszawiak mówi, że jego zdaniem to jest dobry prezydent. Kto jest bardziej wiarygodny ten co przeczytał książkę czy ten który tylko zobaczył w jakim kolorze jest okładka?
JEszcze parę uwag mam do Ciebie taki za tolerancją jesteś niby a z twojego postu bije wręcz niechęć i nietolerancja dla poglądów prawicowych (takich jak np ja reprezentuje).

Na czym opierasz swoje poglądy, że jest tępakiem? Mógłbyś przytoczyć jakiś przykład?

Wręcz zbiera mi się na wymity gdy słysze, że kampania nie powinna być personalna przeciwnicy nie powinni atakować się nawzajem. TO po co taka kampania ja się pytam? Kampania powinna być twarda i ostra. Wyrazistość poglądów i prezentowanych materiałłow o jednym czy drugim kandydacie sprawi, że społeczeństwo będzie miało jasność na kogo głosuje.

Jak Cimoszewicz taki dobry to niech ujawni swoją teczkę? Czego się boi skoro on taki "ponadpartyjny"?

Jeśli bijesz do Dorna w sprawie jego wypowiedzi w Aulii politechniki to uważam, że była ona bardzo dobra i tak powinna wyglądać kampania wyborcza w kraju demokratycznym.

Bogi pisze:Zgadzam się z Bieniasem.Ogólnie mówiąc nadal w Polsce będzie postkomunistyczna polityka.Wcale nie mam nic do Kwacha, ale muszę przyznać, że jego polityka do końca mnie nie podniecała .Irak, Rosja itp.Kaczy może nie na stanowisku prezydenta, ale może na miejscu premiera chce zrobić gwałtowne zmiany, i jego zapędy do władzy też są dziwne.O ile za polityki Kwacha byliśmy przydupasem to przy polityce Cimoszenki będziemy skazani na Rosję.Kurde, dlaczego komuchy mają u nas tak wielką popilarność, zwłaszcza byli PZPR-owcy ? Może i tamten system miał swoje plusy, ale dziękuje bardzo takim władcom :!

Ja mam do Kwacha wiele na tyle dużo, że jego protegowany - Cimoszewicz dostaje kolejne minusowe punkty.
MOże Cimoszewicz też widziął jak Kwaśniewski wchodził na obronę pracy magisterskiej...

POlityka względem Rosji ---> Bardzo trudna sprawa, Skrajności są niebezpieczne. Jednak to dzięki kontrowersyjnym decyzją politycy wpisują się do podręczników historii.

PS. Cieszy mnie bardzo, że rozruszałem ten temat. Liczę, że głos zabiorą też Piwus, Chłopaczek.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”