No to niech Warszawiak poda jakieś konkrety (liczby itp.) Ja nasłuchałem się bardzo wielu szczegółowych informacji nt rządów Kaczora podczas debaty nad absolutorium dla niego...aż strach myśleć co by było, gdyby w takim stylu była rządzona Polska.bellus pisze:kostek pisze:Dzisiaj podam pierwszy argument przeciw Kaczorowi, może reszta dołoży kolejne (w końcu sporo ich jest) -
Prezydentura w Warszawie - wiem, wiem ogólnie zabrzmiało, ale co do konkretów, to myślę, że gdzieś są dostępne stenogramy choćby z sesji rady miasta(?), kiedy to radni debatowali nt wyczynów Kaczora...
Chyba Warszawiakowi bliżej i łatwiej oceniać to jakim jest prezydentem miasta. Patrząc kto tak głośno krzyczy na tym forum przeciwko Kaczce to odniosłem wrażenie, że prozdują użytkownicy z Krakowa. Czy to przypadek? ;>Bienias pisze:Co do kaczki to mieszkam w wawie i jej sytuacja nie jest mi obojetna.
kostek po takim burdelu jakiego narobil Piskorski i PO to Kaczka wyglada obiecujaca a nawet dobrze i w tym momencie nie mam do niego zastrzezen.
Kto jest z Krakowa?
Jakieś konkretne sukcesy w tych obszarach?walczyć z przestępczością, bezprawiem, układami etc. To chyba mu się udało, albo przynajmniej jest na dobrej drodze ku realizacji tego założenia.
Tylko proszę nie pisz mi tutaj o takich kaszanach wyborczych jak zamykanie burdeli czy zakazanie parady równości (czym się zresztą ośmieszył w mojej opinii)...
Tusk - Cimoszewicz, bardoz proszę - bez zastanowienia oddam głos na tego pierwszego.Bienias pisze: Jestem pewny ze w drugiej turze zmierzy sie Tusk/Kaczynski kontra Cimoszewicz. ja napewno bede szedl za prawica
Fajnie brzmi, tylko skąd się wywodzi i czy mimo wszystko Cimoszewisz zasługuje na takie porównania?Bellus pisze:Popieram kolegę. Gratuluje neologizmu Cimoszenka - bardzo mi się podoba.
[quote"Pisakk"]Boże...Jak patrze na sondaże to mnie krew zalewa!! Cimoszewicz prezydentem? Chyba czas umierać...[/quote]
Mnie zalewa przy każdym kandydacie, który ma jakieś szanse. Jednak przezyje Cimoszkę, ale przykładowo Kaczora już raczej nie...
Duże uproszczenie, ale mimo wszystko w pewnym stopniu się zgadzam.zawdii pisze:wole otwartego komuniste, niz tepego, polujacego na czarownice prawicowca, ktory chce zbudowac IV RP, chore!
Ja, który również mam poglądy raczej prawicowe, nie odczułem tak wypowiedzi zawdiego. Co do Kaczora ma zdecydowaną rację... Cimoszka będzie z pewnością lepszym prezydentem...Bellus pisze:JEszcze parę uwag mam do Ciebie taki za tolerancją jesteś niby a z twojego postu bije wręcz niechęć i nietolerancja dla poglądów prawicowych (takich jak np ja reprezentuje).
Tak, niech preziem zostanie Kaczor...Bellus pisze:POlityka względem Rosji ---> Bardzo trudna sprawa, Skrajności są niebezpieczne. Jednak to dzięki kontrowersyjnym decyzją politycy wpisują się do podręczników historii.
Jego polityka względem Rosji może doprowadzić do załamania naszej gospodarki ...
Swoją drogą Kaczor (Jarosław) wydał pół miliona zł. na kampanię antyKwach i AntyRosja, ciekawe skąd miał te pieniądze, przecież wg zeznania podatkowego to biedaczek
Inna sprawa to zachowanie Kaczora po wyroku sądu, który go skazał... Wyglądałoby na to, że Kaczor to alfa i omega a może raczej wyrocznia polskiego sądownictwa... Jego komentarze do tej sprawy to wielki śmiech na sali...