Jak ja kocham ten klub! Jest niesamowity! Piłkarze z The Blues to młodzi (w przeciwieństwie do Milanu, czy Realu M. ), zdolni i zdeterminowani chłopcy! A takie sławy jak G.Zola (wg. mnie najlepszy piłkarz wszechczasów), F.Lampard (obecnie jeden z najlepszych pomocników na świecie), J. Terry, czy W.Bridge (świetni obrońcy) są znani na całym globie, a wciąż są świetni!
Ja Was ludzie nie rozumiem. Może i niebiescy nie mają bogatej historii klubu, ale ich grę każdy prawdziwy kibic (czyli taki który zna się na piłce) po prostu musi doceniać. Dobrze przeprowadzane akcje, znakomite dryblingi, świetna gra w obronie, a przede wszystkim cudowne rozegranie w 2-giej linii zasługuje na podziw! Za co Wy lubicie Barce, Milan czy Juve? Za samą nazwę? Nie cieszycie się gdy wasi wygrywają? Ja lubię Chelsea od 2003 roku i nie wstydzę sie tego powiedzieć. Jestem dumna z tego, że jestem świadkiem początku ich potęgi! Nie mówcie więcej że nie nawidzicie Chelsea. Ona Wam daje emocje, pokazuje jak piękny jest futbol...