Re: Wybory prezydenckie 2015

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1396
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Wybory prezydenckie 2015

Post autor: Keres » 05 lut 2015, 23:18

aveiro pisze:Oburzają was głosy na Komorowskiego, Ogórek czy Grodzką ( z tym ostatnim to się zgadzam) ale nie dziwi was 37% na politycznego nieudacznika i przegrańca, który nie potrafi współpracować z ludźmi i stworzyć czegoś trwałego? Kolejne odejście z partii, której był twarzą, jest jeszcze jednym dowodem na to jak beznadziejnym i nieudolnym politykiem jest JKM. I tak jest nieprzerwanie od 25 lat. Taki człowiek ma być prezydentem ? nigga please

Już nie wspomnę o jego utopijnych i kretyńskich pomysłach sprywatyzowania wszystkiego.Łącznie z własną matką.
Uuu zajechało jadem. Wolę stokroć JKM, niż wymienionych przez Ciebie. Odpowiadają mi jego ideologie gospodarcze i kwestie konserwatywne w sprawach społecznych. A czemu jest nieudolny? Bo ludzie rządzący tym krajem od lat (nie 25, a więcej), za pośrednictwem mediów przedstawiają go jako oszołoma, rasistę, szowinistę i wiele wiele innych.
Sprawa stworzenia obecnej partii to kwestia drażniąca również mnie, bo dziwi mnie dlaczego się nie zabezpieczył przed zniesieniem go przez konwentykl. Sam tłumaczy, że nie spodziewał się nawet czegoś takiego, w końcu to byli zaufani ludzie, kiedy zakładali KNP. Ale tam chodzi też o inne kwestie. I nie pisz jak coś o 25 latach, bo od 1991 r. do 1993 r. był posłem, a od 2014 r. jest europosłem (co jest mega sukcesem w naszych realiach).

Co do prywatyzacji to chyba nietrudno zauważyć, że prywatne przedsiębiorstwa są bardziej efektywne i tańsze. Ale Ty pewnie wolisz, żeby państwo wszystkim zarządzało, nawet tym iloma listkami papieru masz się podcierać. Socjal na 100%, zasiłki dla bezrobotnych, podatki w górę, wszystko za darmo (szkoła, szpitale; jakość usług państwowych przemilczę), bo przecież pieniądze rosną na drzewach.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”