Arsenal FC (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Anka
One I Love
Reputacja: 0

Post autor: Anka » 31 lip 2005, 13:13

fieldy pisze:Minął dziń, więc chyba mogę pisać dalej [sorrki , ale nikt tu nie pisze - nie wiem dlaczego :roll: ]

Myślę, że Wenger powinien skupić się na zakupie kilku piłkarzy.
Moim zdaniem potrzebny jest :
:arrow: bramkarz [wieadomo, że Lehman ma karę 2 meczy banicji :lol: , za rzucanie butelką z wodą w sędziego :roll: ]
Poza tym, Lehman jest dobry na Premier League, gorzej już w LM mu idzie - napewno przydałby się konkurent do miejsca w bramce.
:arrow: środkowy pomocnik [DM, a najlepiej M], który będzie umiał uspokoić grę w środku pola [czasami widać chaos w poczynaniach środka pola] Freddie jest często kontuzjowany, Pires troszkę poruszony opcją tylko 1-rocznego kontraktu, Hleb radzi sobie jak narazie świetnie[ale to też przecież pilkarz ofensywny], Cesc Fabregas - świetny, ale ma 18 lat, nie można go za mocno ekspoloatować [bo jak Raul przed 30 przestanie grać cokolwiek :? ]JAk wiadomo po odejściu Patricka, środek pola ucierpiał - Wenger musi kupić dobrego pomocnika [byleby nie ofensywnego], ale Francuz zna się na swojej robocie, więc jestem spokojny.
:arrow: Przydałby się również środkowy obrońca.
Jak narazie mamy 3 graczy na tej pozycji, Sol wraca po kontuzji [nie wiadomo, czy niedługo znowu czegoś nie podłapie], Senderos i Toure świetnie sobie razem dają radę [ale potrzebna jest większa rywalizacja na tej pozycji]. Chociaż narazie myślę, że trafnym posunięciem byłoby sprowadzenie młodego gracza, który uczyłby się od wspomnianej trójki i stopniowo wprowadzał się do druzyny [tak jak jeszcze niedawno Senderos :wink: ]
Napastnika bym nie kupował [jest duża rywalizacja w ataku], każdy z napastników dobrze wypadał w sparingach, jest w czym wybierać.

Hmm... Jeżeli chodzi o bramkarza, to Arsenal póki co nie czyni odpowiednich kroków do tego, by sprowadzić jakiegochś dobrego bramkarza. Naturalnie mówi się o rzekomych transferach, ale niestety nic konkretnego. Przypuszczam, iż w bramce 'Kanonierów' za Lehmanna będzie jakiś rezerwowy bramkarz, później Niemiec wróci. Ten sezon będzie dla niego bardzo istotny - od postawy w lidze zależeć będzie jego występ na MŚ.

Co do transferu pomocnika, to trzeba przyznać, iż pozycja Vieiry onegdaj była nie do ruszenia. I to jest właściwie największy problem - Arsenalowi potrzebny jest piłkarz taki jak Xavi - który potrafi grać i na pozycji defensywnego, ale i ofensywnego pomocnika. ;)

Wróć do „Anglia”