Re: Man Utd - Arsenal

Awatar użytkownika
Magnum
Moderator
Moderator
Reputacja: 2332
Kontakt:

Re: Man Utd - Arsenal

Post autor: Magnum » 10 mar 2015, 3:28

MGiggs pisze:Wypada pogratulować awansu
:witam:

Ciężko coś powiedzieć po meczu, który oglądało się w pubie pod wpływem naprawdę ogromnych emocji. Na gorąco mogę tylko powiedzieć, że szkoda mi cholernie, że Szczęsny zagrał tak kiepsko. Myślę, że częściowo to jednak przez to, że ostatnio w ogóle nie gra i tak to wygląda. No cóż.

Ale to jedyny negatyw na jakim się skupie. Być może się mylę, ale Monreal zagrał kolejny świetny mecz. Bardzo dużo czyścił i grał rozważnie w obronie. Poza tym ta bramka, chociaż tam główny udział ma obrona MU - tyle ile mu miejsca zostawili to kryminał. Ponadto, świetny pressing. Dobry mecz. Świetny też mecz sędziego - byłem naprawdę oczarowany, że dał DWIE kartki za nurki, ponadto dał tą drugą żółtą za debilizm Di Marii. Świetnie to o nim świadczy. Niech teraz tak w kazdym meczu kazdej drużynie dają, to się to nurkowanie wypleni. Jedyne, co spieprzył dość mocno to na naszą korzyść - brak drugiej żółtej dla Bellerina, po której Wenger od razu zareagował i go zdjął.

Trzeba będzie obejrzeć cały mecz na luzie żeby to przeanalizować, bo tak niewiele z niego się wyciągnęło...

Ale co się wyciagnęło to najwazniejsze - pierwsza wygrana na Old Trafford od 9 lat, kolejny występ na Wembley i jest bardzo fajnie. Czapki z głów bo nie mam słów!

Wróć do „Anglia”