Anglia - Transfery (zbiorczy)

Mikusinski
Grafomańskie harakiri
Reputacja: 0
Lokalizacja: Tam gdzie siarkowy leży gród, tam Mielec znalazł grób.....
Kontakt:

Post autor: Mikusinski » 04 sie 2005, 20:34

Jose Mourinho caly czas mówi, jak to źle zrobil Steven Gerrard zostając w Liverpoolu, a nie przechodząc do londyńskiej Chelsea. LFC w poprzednim sezonie zdobył ligę mistrzów w czym bardzo duży wkład miał wlaśnie Gerrard a Chelsea zdobyla Premiership oraz Carling Cup.

Portugalczyk jest przekonany, że w najbliższych 10 latach pokaże Gerrardowi jak bardzo się mylił nie przechodząc do Chelsea:

,,Gerrard jest świetnym zawodnikiem, a nam bardzo zależało, żeby kręgosłup drużyny był angielski."

,,Zwykle gramy dwoma trójkątami, ofensywnym i defensywnym. Wyobraźcie sobie w tym drugim Makelele, Lamparda i Gerrarda. To mogłaby być bardzo silna drużyna, ale uważam, że więcej na odrzuceniu naszej oferty straci Gerrard."

,,Dlaczego ? Bo Chelsea to dobry zespół, mający wszystkie środki potrzebne do rozwoju i drużyna, która niedługo stanie się jednym z najlepszych na świecie."

,,Więc kiedy on zdecydował się nie przechodzić do tego klubu to strata dla niego i dla jego kariery."

,,On może powiedzieć "z Liverpoolem wygrałem Ligę Mistrzów" i będę musiał przyznać mu rację."

,,Ale ja mogę powiedzieć mu, że jeśli porównamy trofea zdobyte przez nasze zespoły w najbliższych 10 latach - on przegra."

Wróć do „Anglia”