Re: LM: Juventus - Barcelona

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2053

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post autor: Morrow » 13 maja 2015, 23:56

Plusem Juventusu w starciu z Barceloną jest to, że nie stawia tak wysoko linii obrony jak z uporem maniaka robił to Guardiola a do tego ekipa Allegriego potrafi bardzo sprawnie przejść szybkim atakiem pod pole karne przeciwnika. Problemem jest to, że w tej obronie jednak błędy się zdarzają, było ich trochę z Monaco, było ich także kilka dziś. Różnica jest taka, że Barcelona wszystko z przodu robi aktualnie lepiej i szybciej od konkurencji. Taki Messi nie zagra meczu jak dzisiaj Ronaldo, a są jeszcze Suarez i Neymar, którzy w pojedynkę mogą rozstrzygnąć finał. Mimo wszystko, jeśli ktoś ma Barcelonie zaszkodzić to IMO grając właśnie w takim stylu jak Juventus - głęboko ustawiona obrona, która nie stwarza wiele miejsca na rozpędzenie się dla ataku przeciwników + nastawienie na szybki atak. Barca wydaje mi się co prawda za mocna ale skreślać Juventusu nie zamierzam. Nie przekonują mnie w 100% - większe wrażenie z tych "słabszych" finalistów robiły na mnie BVB i Atletico ale kto wie czy 06.06 to nie będzie właśnie dzień Buffona i spółki.

Wróć do „Puchary Europejskie”