Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8411

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: piotrcies » 16 maja 2015, 17:00

No ja też mam nadzieję, że nie pójdzie za śmieszne w stosunku do wartości pieniądze. Jakoś Real za Di Marię promocji nie robił, choć było wiadomo, że odejdzie, więc dlaczego to Diabły mają taniej wypychać najlepszego zawodnika? Bo ma niewiele do końca kontraktu? Trudno, moim zdaniem to nie przesądza o kwocie odstępnego, w sytuacji United i przy renomie klubu nie powinno być promocji. Skoro Dortmund stać było, by piłkarza przytrzymać, to United tym bardziej.

Trochę jest niesmak z powodu tego, jak odchodzi De Gea. Moim zdaniem klub dał mu znacznie więcej niż on klubowi - na początku miał ciężko, ale obdarzono go zaufaniem, pozwolono się rozwinąć, dając mu pełne wsparcie. Teraz ma odejść za ledwie część wartości - dla mnie nie do zaakceptowania. Jeśli będzie robił kwasy, pokaże, że jest małym człowiekiem.

Nie chcę go też tak jednoznacznie hejtować, bo jednak póki co David zachowuje profesjonalizm, gra dobrze, kwasów też chyba nie robił, a przynajmniej nie było o tym głośno. Niemniej stawia klub w trudnej sytuacji, co wpływa na moją ocenę DDG, niestety negatywną mimo całej sympatii i wdzięczności za dotychczasową grę.

Wróć do „Anglia”