Re: LM: Juventus - Barcelona

Awatar użytkownika
MeToYou
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 35

Re: LM: Juventus - Barcelona

Post autor: MeToYou » 01 cze 2015, 13:38

W finale CdR wyjście spod pressingu Bilbao wychodziło nam nadzwyczajnie dobrze. A nie było to głupie bieganie bez celu za piłką w wykonaniu Basków. Jestem o ten element spokojny. Ładnie podłączał się Alves w kluczowych momentach i stwarzał dodatkowe opcje do podania nie tylko na skrzydle ale nawet w środku pola jak było trzeba.
Podobnie jak Bienias raczej nie spodziewam się zaciętego boju. Może nie doceniam Juve, nie oglądałem ich każdego meczu, ale to co zobaczyłem chociażby w starciach z Realem czy Borussią utwierdziło mnie, że to będzie dla nas jeden z łatwiejszych finałów. Nie oznacza to oczywiście że mamy pewną wygraną :P (domów w stylu Doktora przeciw Atleti bym nie stawiał) Dużo się mówi o tym jaka mocna nie jest obrona Juve, ale trzeba pamiętać że nie miała jeszcze okazji zmierzyć się z tak mocnym atakiem, który jest w stanie wypracować bramkę na 100 różnych sposobów. To już nie jest tiki-taka Pepa, tutaj jedno 40 metrowe podanie otwiera drogę do bramki. Równie dobrze może się przytrafić niemal 40 metrowy rajd Messiego.

Wróć do „Puchary Europejskie”