Muszę przyznać, że im bardziej zagłębiam się w tą aferę tym bardziej ona robi się nie zawiła. Po tym wywiadzie Dziurowicz stał się wrogiem publicznym nr. 1 w całym piłkarskim świecie co zresztą mnie nie dziwi bo kto by się przyznał do posiadania zeszytu ze sprzedawczykami, czy do handlowania. Przydała by się jeszcze jedna osoba która zaczęła by śpiewać a wtedy słowa Dziurowicza będą jeszcze bardziej wiarygodne.
Mimo wszystko bardzo zainteresowała mnie wypowiedź pana Jacka Bednarza z Legii Warszawa która ukazała się w PS:
Nie czytałem tego artyukułu, więc nie wiem, o czym prezes Dziurowicz mówił. Czy składał mi ktoś kiedykolwiek propozycje korupcyjne? Nie wypowiadam się na ten temat i proszę tego nie tarktować jako wypowiedzi, lecz jako informację.
Pogrubione słowa bardzo mnie zaciekawiły i wydaję mi się że Bednarz coś wie tylko boi się do tego przyznać. Jako jednyny nie zaprzeczył temu i to jest interesujące.
Wszyscy teraz uważają, że Dziurowicz chce się zemścić za wszystkie swoje nie powodzenia uważając jego słowa za zmyślone bzdury. Jeśli by tak połączyć wypowiedzi wszystkich prezesów klubów z ekstraklasy, sędziów oraz piłkarzy wychodziło by na to, że nasz liga jest czysta jak łza. Nikt nic nie sprzedaje ani nie kupuje chociaż każdy interesujący się choć w mały stopniu naszą ligą, wie że takie sytuacje mają miejsce bardzo często.