W sumie nie było takiego tematu. Sezon skończył się już ponad miesiąc temu, ale dopiero teraz wpadłem na pomysł, by każdy mógł wyznaczyć swoją najlepszą "11".
U mnie wygląda to tak:
http://www.footballuser.com/formations/ ... Lublin.jpg
(kliknijcie, bo jak zwykle powiększa obrazki)
Czemu na tle Motoru Lublin? Nie wiem.
Formacja 1-4-1-3-2.
W bramce De Gea, co jest oczywistą oczywistością, najlepszy bramkarz na świecie.
W obronie od lewej Marcelo, który jest jednym z najbardziej niedocenianych obrońców na świecie. W środku Otamendi, który zaliczył solidny sezon w Valencii i należało się to miejsce. Koło nieco Perrin. To jest dość kontrowersyjny dowód, ale moim zdaniem był najlepszym obrońcą Ligue 1 tego sezonu i chciałem dać kogoś stamtąd do tej "11", padło na niego. Za prawego pomocnika robi Carvajal, kolejny świetny boczny defensor Realu.
Matic jest defensywnym pomocnikiem, prawdziwą podporą tej linii.
Za ofensywnych midfielderów robi trzech wybitnych graczy tego sezonu - z lewej strony Neymar. Można go lubić lub nie, ale zaliczył rok życia. W środku genialny De Bruyne, który ciągnął Wolfsburg w lidze przez cały sezon i był najlepszym zawodnikiem Bundesligi. Z prawej strony Sanchez, czyli największy pracuś w całym tym składzie.
W ataku Ronaldo, czyli najlepszy strzelec niedawno zakończonego sezonu w Europie. Koło niego De Jong, czyli perełka z PSV, która w tym sezonie strzeliła 20 goli i znacznie przyczyniła się do mistrzostwa kraju dla jego zespołu.