ozob pisze:Patrzac zdroworozsadkowo Juve nie ma interesu w tym, aby dogadywac sie z Barca na przyszle lato. Drogi do negocjacji nikt im z pewnoscia nie zamknal, ale jestem przekonany, ze beda startowac tej samej pozycji co inni zainteresowani.
(L)oczkerson pisze:JUVE ponoć złożył ofertę za Gersona. 16 mln €. Pierwokup do niego ma Barcelona. Zapłacili za to bodaj 3,6 mln €. Teraz mają kilka dni by z tego skorzystać. Może to jest częścią umowy?
To teraz ja - do mnie też doszla plotka, że ustawka na następny rok jest właściwie zrobiona i faktycznie Gerson ma być jej częścią. Co więcej ponoć ma przyjść do Barcy już teraz (Selehi czy jak on się tam nazywa jest w tym momencie w Brazylii) i zostać od razu oddelegowany do Juve, co by świadczyło o przyklepaniu dealu.ozob pisze:Jezeli jednak zalozymy, ze chce do Barcy, a ona za rok oferuje 80 mln, a inne kluby 100 mln, to jak zachowa sie Juve? Pogba bedzie mial jeszcze wazny kontrakt i nie wierze, ze Marotta nie bedzie chcial ugrac wiecej odstepnego od Barcelony wskazujac na oferty innych klubow. W takiej sytuacji slowa "Musicie sie podniesc" sa jak najbardziej wskazane.
Jak dla mnie trochę bez sensu, i to moim zdaniem, jeśli kwota została ustalona a umowa zawarta sprawa jest niekorzystna dla Barcy a nie dla Juve. I to tylko z takiego powodu, że jak się Pogba (odpukać) połamie to Barca będzie musiała wyłożyć ogromną kasę za kogoś z poważną kontuzją (a okazji w przyszłym roku będzie sporo wliczając Euro).
Co do samej licytacji oczywiście zgadzam się z Mete. Jeśli rozmowy faktycznie zaszły tak daleko to musi oznaczać, że Pogba jest bardzo zainteresowany. w innym wypadku pakowałby się do Realu albo PSG i zablokowałby Barcę bardzo łatwo (zwłaszcza, że z Raiolą to my się jakoś przesadnie nie lubimy). No i jeśli Barca da 80 baniek a City 100 ale Pogba będzie chciał iść do Barcy to Marotta zrobi to sam o co z Tevezem, czyli dotrzyma słowa i pokaże, że Juve to poważna firma a nie jakiś zaścianek co się będzie gryzł o kasę na przekór zawodnikowi (tak jak Barca z transferem Ibry cz Milan z transferem Kaki). Inna sprawa, że równie dobrze Barca może jakąś kasę przelać już teraz (gdyby faktycznie wszystko było dopięte i w tym kierunku miało zmierzać to nawet by to nam pewnie pasowało, bo wydatków nie mamy zbyt wielkich) a wtedy jest już done deal. Oczywiście nikt tego nie potwierdzi, ale miałoby to sens.
Jedyną opcją, żeby się wszystko sypnęło (jeśli faktycznie coś takiego się dzieje) byłby wybór na prezydenta kogoś kto Pogby nie chce i pozostawienie prezydentowi papierów do podpisania. Ale takiego kandydata chyba nie ma.
Oczywiście to wszystko są spekulacje, ale jak dla mnie układa się to w jakąś logiczną całość.