Myślę, że ten przykład o Falcao to taki niefortunny.W Atletico Falcao był najlepszą 9 na świecie, później te dziwne ruchy do Monaco, kontuzja i teraz niestety nie wygląda jak to miało miejsce kilka lat temu.
Morrow nie napisał nic zlego w kontekście Zlatana, każdy może mieć swoją opinię więc nie warto najeżdząc, że to czy tamto.
Już wracając do dyskusji, własnie ze zdaniem Morrowa się nie zgadzam.Moim zdaniem Zlatan jest wart tych pieniędzy, które mógłby zarabiać w Milanie, zapewne powodowałoby to komin płacowy, ale w każdym klubie jednostki, które same potrafią wygrać mecze (Messi,Ronaldo) zarabiają znacznie więcej niż inni piłkarze.Zlatan to przede wszystkim lider na boisku, mam pewność, że jest w stanie pociągnąć zespól w trudnych momentach, jest w stanie brać odpowiedzialność na siebie.Niewątpliwie z miejsca podniósłby jakość zespołu.Ponadto są inne, nie tylko sportowe korzyści dla Milanu - na pewno mógłby być w pewnym stopniu wabikiem dla innych, klasowych graczy, których chciałby zatrudnić Milan, a dwa to kwestie biletów,karnetów - zwiększenie sprzedaży, więcej ludzi na meczach to też byłoby pokłosie zatrudnienia Ibry.
Co do wieku to mnie to nie martwi, Serie A to liga dla starszych graczy idealna, potwierdza to Toni,Totti,Di Natale,radzi sobie Mauri,grał Lucarelli.Dobrze zakonserwowani gracze, same umiejętności Ibrahimovica pozwoliłby mu grać jeszcze trochę na włoskich boiskach.
Oczywiście cała dyskusja czysto teoretyczna, nie mam pewności, że Zlatan zagra w Milanie w przyszłym sezonie, równie dobrze mogę się rozczarować, ale nie wiem czemu coś mi mówi, że Ibra opuści Paryż w najbliższym czasie.