No więc wygląda na to, że to Darmian będzie naszym nowym RB. Ponoć operacja była dograna od dłuższego czasu, przewijali się Alves, Coleman i Clyne a to po Włocha idziemy. Dobrze, przynajmniej jedna zagadka rozwiązana. Oby nie potwierdziła się zasada, że Włosi do Anglii się nie nadają. Przynajmniej kwota o jakiej się mówi nie wydaje się wyciągnięta z kosmosu.
Martwi mnie ta cisza, że Schneiderlinem. Niby dograny, niby czekamy na oficjalkę, niby nie ma go w składzie Świętych a nie wyglądamy żeby sprawa była załatwiona. Boję się, że Arsenal albo inne PSG się wmiesza i nam go sprzątnie sprzed nosa. Z Clynem czy z Tobym dzisiaj Świętym poszło szybko, tu idzie to jak po grudzie. Mimo wszystko liczę na Morgana i Darmiana przed USA.
Wygląda też na to, że pożegnamy Robina. Nie wiem czy to do końca rozsądne posunięcie. Pensję ma kosmiczną ale to nadal klasowy napadzior zdolny wygrywać nam mecze. 31 lat to nie jest jakiś dramat jeśli chodzi o wiek, oszczędzimy na pensji ale wiele na nim nie zarobimy. Mówi się o 6,5 mln. Komedia biorąc pod uwagę, że Dudę z Legii chcieli opchnąć za 5... Nie wiem kto sprzedaje tych ludzi ale kupowanie z MU jest bardziej opłacalne niż z hurtowni.
Po sprzedaży Robina zostaniemy w zasadzie tylko z Rooneyem i Wilsonem na ataku. Trochę słabo biorąc pod uwagę, że rok temu w pewnym momencie byli Falcao, Rooney, Van Persie, Welbeck i Wilson. W przypadku sprzedaży Holendra będziemy potrzebować napastnika i nie wiem czy poza Benteke i Lacazette'a jest ktoś sensowny do wzięcia. W Kane'a nie wierzę, on zresztą raczej nie chce się ruszać. Ktoś przyjść będzie musiał bo na 3 frontach z takim zestawem z przodu nie damy rady. Hernandeza nie liczę bo wątpię żeby akurat teraz LVG mu zaufał.