Najbardziej utytułowany niemiecki piłkarz za te pieniądze to byłoby fajne wzmocnienie. Kontrakt na 3 lata więc też spoko rozwiązanie w przypadku 30-latka. Nawet jeśli mówi się o tych 13 milionach euro rocznie - to będzie tygodniówka rzędu 200 tys funtów. Spora ale mówimy przecież o filarze jednej z najpotężniejszych drużyn ostatnich lat, biorąc pod uwagę ile zarabiały bądź zarabiają ostatnio u nas i w ogóle w Premier League największe gwiazdy nie ma tu jakiejś sensacji. Kwota transferu wydaje się w porządku, zwłaszcza za tej klasy gracza.
Jedyne co mnie martwi to, że to pewnie zamknie transfer Schneiderlina. Dyrektor Świętych zresztą przyznał, że nie było kolejnych ofert za Morgana. Niemiec może odciążyć/zastąpić Carricka na "6", może grać też obok niego. Czyli dokładnie to czego oczekiwano od Francuza. Kolejne mocne nazwisko o podobnym profilu to może być już za dużo bo przecież są Carrick, Herrera, Blind i Fellaini. Nawet biorąc pod uwagę, że ostatnią trójkę można rzucać po różnych pozycjach to z Niemcem i Francuzem to byłoby 6 graczy na 2 pozycje.
--------------------------------De Gea(?)/Valdes------------------------------------
Darmian/Valencia-----Smalling/Jones----nowy CB/Rojo/Evans-----Shaw/Blind
-------------------------------Carrick/Schweinsteiger-----------------------------
-------------------Schweinsteiger/Herrera-------Fellaini/Herrera/Di Maria/Mata-
Mata/Young/Di Maria/Januzaj-------------------------Depay/Young/Januzaj---------
----------------------------Rooney/Wilson----------------------------------------------
Robi się ciasno w środku a nie uwzględniłem przecież Pereiry, który po coś kontrakt przedłużał. Tych opcji zrobiłoby się sporo przy transferze Bastiana, Niemiec to taki piłkarz wytrych, który wreszcie pozwoliłby nam obstawić newralgiczne punkty w środku pola. Tu zwyczajnie nie widać już miejsca dla Schneiderlina poza wchodzeniem do rotacji.
Póki co trzeba poczekać na potwierdzenie choć z tego co pamiętam to Bild w sprawach Bayernu jest wiarygodnym źródłem.
Darmian w zasadzie już nasz. No i ok. Wygląda na transfer przeprowadzony z głową.