Re: Manchester City ( zbiorczy )

Awatar użytkownika
Morrow
Administrator
Administrator
Reputacja: 2055

Re: Manchester City ( zbiorczy )

Post autor: Morrow » 20 sie 2015, 17:55

Okienko MU jak na ten moment finansuje Di Maria i ochłapy, za które poszli Nani, Robin i Rafael. Schweinsteiger ponoć kosztował znacznie mniej od tego co podawano przy okazji transferu, wczoraj Bild podał, że to było koło 6mln funtów, podobnie podaje transfermarkt. Ktoś jeszcze może na OT trafić ale jak Real zabierze nam De Geę to może się skończyć tak, że w tym oknie zostaniemy na plusie... :P

Schweinsteiger zarabia podobno koło 200 tys funtów tygodniowo (albo ciut wyżej), reszta nowych znacznie mniej. To co dostaje Niemiec jest zbliżone albo nawet mniejsze od tego co podobno dostawali Falcao, Robini Di Maria, którzy ciągnęli koło 1mln funtów miesięcznie z kasy klubu (czyli koło 3mln funtów miesięcznie za ich 3) więc można łatwo policzyć jak na tym odchudzono budżet klubowy. Ja wiem, że poprzednie okienka były tłuste ale w tym póki co MU wiele siana nie straciło licząc piłkarzy, którzy odeszli.

Nie jestem żadnym ekspertem od FFP ale widać na pierwszy rzut oka, że w tym okienku schodzi ono na dalszy plan i chyba Ci najbogatsi niezależnie od kar, które ich spotkały będą mieli na nie wyjebane. City i PSG wróciły do marketu jak po swoje, Di Maria, Otamendi czy Sterling a kto wie czy zaraz nie będzie kolejnej bomby w postaci De Bruyne.

Ciekawe co w City dalej z Mangalą. Zaczął sezon nieźle. Po tym jak kopał się po czole wyglądało na to, że stworzy podstawową parę z Kompanym a tu chyba będzie 3 wyborem. Wiadomo City ma gdzie grać, meczów mnóstwo a i kontuzje się przydarzą ale transfer Argentyńczyka może trochę pokrzyżować plany Mangali. Wydaje się, że on teraz potrzebuje regularnej gry i okrzepnięcia w pierwszym składzie City żeby nie robić takich baboli jak rok temu. Zobaczymy jak Pelle będzie rotował.

Solidna paczka się znowu stworzyła na Etihad. Jakby jeszcze dołożyli do tego De Bruyne to na papierze IMO zdecydowanie będą najmocniejsi.

Wróć do „Anglia”