Kibice vs pseudokibice

Awatar użytkownika
rebuzz
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post autor: rebuzz » 10 sie 2005, 13:56

alex90 pisze:
KODEKS KIBICA
ja zmienil bym nazwe...
alex90 pisze: 1. Kibic nie współpracuje z policją, nie szuka u niej ochrony przed innymi kibicami..
tak , jasne a jak jestem na meczu z Dziewczyna to co ? ... tez ja czasem chce zabrac jak chce isc ... to jasne ze jakby byla bojka to chyba udam sie w kierunku policji .... wiem wiem "odwazni" wy byscie sie bili razem z dziewczyna...
alex90 pisze:
2. Walka między kibicami-chuliganami powinna być prowadzona na gołe pięści lub(za zgodą oby stron) przy pomocy sprzętu. Bitwy powinno się przeprowadzać w ustronnym miejscu, aby nie wciągnąć osób postronnych.
szkoda tylko ze osoby postronne sa czesto najbardziej poszkodowane...

alex90 pisze: 3. Najważniejszy punkt kibica: być z klubem na dobre i na złe..
wow...
alex90 pisze: 4. Wrogim kibicom nie można zabierać komórek, kurtek, butów i innych rzeczy niezwiązanych z kibicowaniem-kibice nie są złodziejami.
naprawde nie sa zlodziejami ? polonia ? gornik ? mam dalej wymieniac przygody znajomych... a takich jest mnostwo..
alex90 pisze: 5. Na meczu reprezentacji powinien być zachowany rozejm wśród kibiców - wszyscy dopingujemy tą samą drużynę narodową.
haha ... bylem na Polska-Szwecja na stadionie w Chorzowie ... mecz sie jeszce nie zaczol a Gornik Zabrze juz spalil krzeselka ... siedzialem na sektorze z fanami LKS Ptak Lodz , a nad nami fani Legii ... sami sie mozecie domyslec co sie dzialo ... ale na "szczescie" po 5 minutach Ruch Chorzow sie wlaczyl do ogolnej siekanki ... Policji brak...
alex90 pisze: 6. Gdy wrogi kibic odda szalik lub flagę i nie ma ochoty na walkę, należy go puścić wolno. Gdy jest sam przeciwko większej grupie, można mu co najwyżej zaproponować solówkę. Nie można się znęcać nad pokonanym przeciwnikiem.
paru 13 latkow z mojego miasta wybralo sie na wyjazd do Bielska .... oddali dobrowolnie szaliki .. i potem jeszcze dostali i to dosyc dosyc....

alex90 pisze: Znalazłam to w gazecie i mam pytanie do prawdziwych kibiców:
Czy zgadzacie się z tym "kodeksem"? Czy w tym kodeksie coś pominięto?
Wypowiedzcie się.
jasne ze pominieto ... obowiazkowe wizyty u psychiatry dla kazdego co tego przestrzega ... pozatym kaftan bezpieczenstwa tez powinni nosic..[/list]

Wróć do „Polska”