"W związku z trwającymi pracami budowlanymi przy trybunie południowej, zgodnie z decyzją PZPN na stadion Wisły nie będą wpuszczani kibice gości. Decyzja obejmuje wszystkie rozgrywki krajowe. Ta regulacja obejmuje całą rundę jesienną 2005/2006.
Biuro Prasowe Wisła Kraków SSA"
żródło: oficjalna strona Wisła Kraków SSA
Wydaje, mi się ze podczas meczu w eliminacjach LM, prace budowlane, też trwały, a mimo to kibice Panathinaikos`u zostali wpuszczeni na stadion. Poza tym z tego co wiem, sektor dla przyjezdnych miał być usytuowany na nowej trybunie, a ona jest już w pełni dostosowana do przyjęcia kibiców. Czyżby, zarząd Wisły bał się, kibiców Cracovii? A może, to odwet, za sytuacje na wiosnę kiedy prezes Filipiak również nie chciał Wiślaków, na stadionie Cracovii? Przypominam tylko, że kibice Pasów, byli od poczatku przeciwni tej decyzji, a wszytko zakończyło sie dobrze (obecność gości na derby), więc dlaczego teraz oni mają ponosić odpowiedzialność, za głupie decyzje włodarzy klubu? Przynajmniej ja to tak odbieram.
Poza tym, derby bez kibiców obu drużyn, tracą na wartości. Niestety klimat będzie nie porównywalny.