Reprezentacja USA (zbiorczy)

Awatar użytkownika
xeneize
Skład C
Skład C
Reputacja: 0

Post autor: xeneize » 12 sie 2005, 7:42

Mecze oglądał będę na niemieckiej stacji Premiere. Sprowadziłem ją sobie z Niemiec, kiedy dowiedziałem się, że będzie transmitować eliminacje do Mś w strefie południowoamerykańskiej. Transmitują też mecze eliminacyjne w innych strefach, w tym CONCACAF (BTW pokazują również rozgrywki ligi NFL, której stałem się fanem). Do tej pory mimo, że były jakieś nieliczne transmisje nie obejrzałem żadnego meczu, gdyż pokrywały się z meczami w Ameryce Płd., a te zawsze były dla mnie priorytetem. Tak się składa, że w najbliższą środę nie ma spotkań w Ameryce Płd więc będę mógł spokojnie skupić swoją uwagę na piłce północnoamerykańskiej. Podobnie zresztą będzie na początku września, gdzie w CONCACAF odbędą się dwie kolejki, a w CONMEBOL jedna i właśnie w tej drugiej kolejce planuję sobie obejrzeć mecz Meksyku z Panamą. W pierwszej transmitowany będzie mecz USA z Meksykiem ale pokrywał się będzie pewnie z jakimś meczem w Ameryce Płd., więc nie wiem czy będę go oglądał. Jeżeli tak to coś tu pewnie naskrobię. Tak czy inaczej w ciągu tych paru tygodni będę miał okazję przyjrzeć się grze aż pięciu drużyn CONCACAF. Do pełnego obrazu brakować będzie mi jedynie meczu z udziałem Gwatemali, ale myślę, że niebawem i to nastąpi. Wydaje mi się, że mecz najbliższej kolejki pomiędzy Gwatemalą i Panamą będzie najważszniejszy dla dalszych losów rozgrywek. Porażka Panamy ograniczy szansę tej drużyny na zajęcie chociażby czwartego miejsca do minimum. Gwatemala natomiast będzie mogła już powoli się skupiać na podglądaniu rywali z Azji, gdyż to ona moim zdaniem zajmie to czwarte barażowe miejsce (ma lepszy układ gier od Panamy i Trynidadu, a Kostaryki mimo wszystko nie przeskoczy). W przypadku innego rozwiązania niż zwycięstwo gospodarzy zapowiada nam się interesująca walka o zajęcie tej czwartej lokaty, do której mógłby się włączyć nawet Trynidad. Przed meczami będę chciał sobie jeszcze sprawdzić w jakich klubach zagranicznych występują reprezentanci tych krajów. O ile mi wiadomo to jacyś piłkarze z Kostaryki i Trynidadu występują na starym kontynencie, co do Gwatemali i Panamy nie jestem pewien.
PS. W przypadku naocznej relacji z meczu USA mile widziana by była jakaś fotka. :wink:

Wróć do „Piłka nożna na świecie”