Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
masacra
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1675

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: masacra » 25 paź 2015, 21:34

Kamil232 pisze:Masacra nie żartuj. Przy tych mediach wygranie dwóch wyborów i zdobycie wiekszości to jest MOUNT EVEREST! Powtarzam MOUNT EVEREST!
Wynik PO po tych 8 latach i fatalnej kampanii, pokazuje, że wciaż jest sporo ludzi, którzy w mysleniu politycznym nie używają własnego rozumu plus do tego wynik Nowoczesnej - partii wydmuszki (zalążek nowej PO?). To delikatnie niepokoi.
Ale, myślę że PiS powinien wykonać wiekszą pracę w czasie kampanii, która zaowocowałaby wiekszym wynikiem. Nie jestem ekspertem to sie nie będę mądrzył, może zwyczajnie jestem rozczarowany.
Tak naprawde to liczyłem na miażdzące zwycięstwo anty-salonu nad salonem, że tak to oglednie ujmę.
Liczyłem na to, że partie typu PiS, KORWIN, KUKIZ i nawet ta nieszczęsna partia RAZEM wyraźnie zdominują te wybory, a widze, że wynik jest zaledwie na poziomie 60 do 40. To znaczy, że salon po 8 latach bezwzględnej dominacji nadal ma dobra pozycje do przyszłego ew kontrataku.

Obawiam się, że po 4 latach ciągłego straszenia Polaków, pokazywania samych nieszczęść, rozdmuchiwania każdego potknięcia itp, bedą oni tak zmęczeni tą medialną gównoburzą, że nic nie powstrzyma salonu przed rządzeniem nastepnych 10 lat. Tak to widze niestety.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”