Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Keres
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1528
Kibicuję: FC Barcelona

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Keres » 27 paź 2015, 13:18

sickstick pisze: W Opolu pozamiatał Jaki (młody poseł ostatnio głośny i popularny), z miejsca nr 3 przebił wszystkie konkurencyjne jedynki. Ciekawe czy dostanie stołek. Ja mu tam dobrze życzę.
Myślę, że tym wystąpieniem zdobył popularność
ozob pisze: Jarek rzeczywiscie pokazal ludzka twarz i dlatego miedzy innymi chcialbym, aby to on zostal premierem i wxial w swoje rece odpowiedzialnosc za ten kraj.
No przecież wg ludzi i tak on steruje Prezydentem i Szydło, więc bierze odpowiedzialność :roll:
Carbon pisze:
fieldy pisze:PSL się dostał, ale Piechociński i Bury już nie. Szczęście w nieszczęściu
IMO szczęście, Bury nie powinien znaleźć w ogóle miejsca na listach. Piechociński o ile podobał mi się choćby w debacie, gdzie wypadł najlepiej chyba ze wszystkich, o ile go lubię, tak nie nadaje się na lidera, który miałby poprowadzić PSL wyżej. Do sejmu nie weszła starszyzna, która źle kojarzyła się młodym. Czas właśnie na świeże twarze, który nie będą walczył tylko o ponad 5% za cztery lata, ale o coś więcej.
Chłopie to pewnie była ostatnia kadencja PSLu, dostali się rzutem na taśmę. Co oni mają do zaproponowania młodym? Posadki? Wszystkie możliwe już rozdali. Teraz ich nie będzie w koalicji więc nic nie załatwią dodatkowego dla swoich. Ponadto ukróci im się we wszystkich agencjach rolnych.

Boromir z tego co Kowalski mówił, to Winnicki nie jest zbyt fajny. Marian zachował się z honorem i odrzucił propozycje startu z jedynek zarówno od Kukiza, jak i JKMa. Fakt, że Winnicki może wprowadzić narodowców, ale zbyt honorowo to on się nie zachował.

grzegorz to że nie ma >5% to jest jego wina, jego kontrowersyjnych wypowiedzi, które przyległy do niego na dobre. Ludzie wolą zagłosować na komunistów z Razem czy na drugą PO niż na Korwina.

U mnie na wsi z tego co widziałem to KORWiN miał drugie miejsce z PiSem. Spora w tym moja zasługa 8)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”