Ja bardzo mocno trzymam kciuki za to, że PiS swoich obietnic nie zrealizuje, więc niech się wycofują. Ich obietnice w większości są niepoważne.
Dlatego żałuję, że Korwin nie wszedł do sejmu. PiS nie miałby samodzielnej większości i musiałby utworzyć koalicję z Korwinem a ten trochę hamowałby ich socjalistyczne zapędy.
Boromir - Niestety nie jestem ekspertem od tej technologii. Czytałem nie raz nie dwa, że takie technologie istnieją i są stosowane na świecie, choć nie zagłębiałem się w ten temat szczególnie mocno. Dlatego napisałem, że jest to coś, do czego powinniśmy dążyć a nie coś, co powinniśmy zacząć robić jutro. Oczywiście trzeba bronić swoich interesów i mam nadzieję, że nowe władze będą to robić, ale trzeba też iść do przodu i wdrażać pewne innowacje a nie wykorzystywać archaiczne metody. Tym bardziej, że węgiel nie należy nie tylko do najczystszych, ale też do najbardziej kalorycznych i wydajnych źródeł energii. Poza tym wydobycie ropy na świecie ma mieć według prognoz wyraźną tendencję malejącą, a już się ustabilizowała na mniej więcej stałym poziomie, więc alternatywa stanie się niezbędna prędzej lub później.