Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: Kamil232 » 29 paź 2015, 18:01

Ostatni raz podejmuję się próby odpisania, bo dyskusja z osobą, która cały czas posiłkuje się kłamstwami bądź półprawdami nie ma najmniejszego sensu. W mojej opinii frustracja Kamila zasadna. Wcześniej sam uważałem, że trochę przesadza, ale nie śledziłem dokładnie jego wymiany zdań z czarnym. :D

Pisałem o tym ostatnio milion razy z racji zamknięcia tematu o polityce dla których którzy zarzucali mi niski poziom czy temu tematowi. Podwałem przykład np. rozmowy fanów United z Bassu gdy chłopak też został pojechany równo za swoją głupotę. Ja z racji tego, że mam taką głupią cechą, że lubię trudne wyzwania wiele razy wchodziłem z nim w dyskusje, ale po pewnym czasie inaczej niż np. ironią, śmiechem aż w końcu stwierdzenie, że jego argumenty są debilne nie da się mu odpowiadać. I dlatego z racji tego, że tych dyskusji było sporo wydawało się, że ten temat ma niski poziom. Zapewniam, że jakby fani United non stop musieli debatować z Bassu też tamten poziom by miał w odbiorze niski poziom.

Weśmy tą dyskusje wklejam ulotkę, Arek prawi o programie pokazuje dokumenty, ale nie Czarny wie lepiej no bo usłyszał w TV. Niby taki spec od polityki, a nie rozumie, że w TV stosuje się skróty albo czasami politycy kolorują pewne sprawy by ładnie wyglądały dla mas. Bo to masy decydują, tacy, którzy po wywiadzie polityka wezmą odpalą neta i sprawdzą jakie są fakty jest garsta. I każdy polityk to robi, każdy ubarwia lub stosuje skróty. Tak wygląda to w praktyce i ja to wiem bez skończenia politologii, a innym nawet to nie pomaga.

Jeśli jednak ktoś chce twardo rozliczać z obietnic niech najpierw sprawdzi jak te obietnice wyglądały, niech sprawdzi twarde fakty, a nie swoje wrażenia. Wrażenia mają do tego, że każdy ma swoje, twardy dokument to twardy dokument. Proste.

Na resztę w tej chwili mi się odpowiadać nie chce. Bo to i tak jest żadna dyskusja tylko prostowanie kłamstw i manipulacji. Jak mi się zachce to odpisze.

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”