Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

maxskr
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 35

Re: Manchester United (zbiorczy) (cz.2)

Post autor: maxskr » 01 lis 2015, 12:56

Ja widzę to trochę inaczej. Masz Matę, Martiala, Schweinsteigera, Herrerę, Rooneya i nie stwarzasz sobie sytuacji? Coś tu mi nie pasuje i bynajmniej nie odmówiłbym tym piłkarzom charakteru, a co dopiero umiejętności piłkarskich. Kompletnie nie ma ruchu bez piłki. Wczoraj przez wiele minut to ustawienie wyglądało bardziej jak 4-4-2 z Herrerą jako drugim napastnikiem. Przy tak wolnym rozgrywaniu akcji przeciwnicy doskonale wiedzą gdzie się ustawiać i nie ma się co dziwić, że zespół oddaje tak mało strzałów.

Ostatnio trochę zaczynam żałować, że van Gaal ma kontrakt jeszcze na kolejny sezon. Ok, trzeba mu przyznać, że zrobił porządki i przewietrzył szatnię, a jego następca dostanie raczej bardzo udanie przebudowany zespół. Ale myślę, że już tu i teraz z tym składem dałoby się ugrać zdecydowanie więcej. Nie wiem czy ta drużyna jest już potencjalnym materiałem na mistrza Anglii, ale na pewno po tylu miesiącach i wydanych pieniądzach aż żałosna jest ta ofensywna impotencja. Dobrze, że chociaż obronie nie można wiele zarzucać w większości meczów. Pewnie w kolejnym sezonie planowo wszytko ma już chodzić jak w zegarku, ale obawiam się, że przez eksperymenty van Gaala potencjał tych piłkarzy może nie być odpowiednio wykorzystany.

Wczorajsza absencja Jonesa mogła nasuwać przypuszczenia połamania się przez niego, ale podobno LVG dmucha na zimne i chciał mu dać całkowicie wypocząć.

Wróć do „Anglia”