Photoshop - pytania

Awatar użytkownika
RoRo
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 0

Post autor: RoRo » 13 sie 2005, 19:07

Rotnok pisze:Siema Roro mam cos takiego a chce zrobic avatara z Wojciechem i z tylu ma byc jakies tlo. Co mam dalej robic? Jak dodac moj podpis i ustalic rozmiar? DZieki z gory, peas

Obrazek
najpierw przydaloby sie zebys mi podal nazwe programu jaki uzywasz bo nie jestem niestety męską wróżką :]

ale przypuszczajac ze masz jak my Photoshopa to ci cos doradze :] jak chcesz wyciac tego wojciecha to bierzesz zaznaczacz :lol: znaczy sie rozdzke (nie nie bedziesz wrożką :wink: ) zaznaczasz co chcesz miec. Zaznaczaj tak zeby troche jeszcze tla zostalo bo potem bedziemy to wymazywac. jak juz zaznaczysz to wciskasz ctrl+x i wklejasz do nowego obrazka. Zrob przedtem nowa warstwe zeby warstwa z tłem pozostala nietknieta. W nowym juz obrazku usuwasz co zbedne gumka i pozostaje Ci sam zawodnik :]

Teraz zajmiemy sie tlem. zaznaczass warstwe z tłem aby byla aktywna. Szukasz jakiegos odpowiedniego tla i wklejasz w te warstwe z tłem. potem mzoesz wrocic na warstwe z zawodnikiem i dac jej jakis ciekawy efekt. Np outer glow i bedzie wogol pilkarza taka fajna otoczka :P

Łączysz obie warstwy. Tam bedziesz miał taki maly przycisk ze strzalka w polu warstwy i powinienes znaleźć. Po angielksu to polecenie MERGE VISIBLE. Na koneic klikasz z wybranym narzedziem tekstowym na obrazek i wpisujesz jakis tekst, ustawiasz czcionke i dodajesz jakies fajne efekty. Mozesz podkreslic albo dodac jakis cien. Aby dodac wogole efekt to klikasz dwa razy na warstwe tekstowa i masz pole z efektami. potem mozesz dwa razy kliknac w wybrany efekt ktory pojawi sie na oknie warstw by go modyfikowac :]

Podziwiaj swoje dzielo i koneicznie mi pokaz :]

To ci narazie powinno wystarczyc. Jezeli czegos (czyt. wszytkiego :wink: z moim talentem do tłumaczenia :]) nie rozumiesz to wal jak śmiało to pomoge .. :P

POZDRO

Wróć do „Hyde Park”