Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Efenz
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Re: Inter Mediolan (zbiorczy)

Post autor: Efenz » 09 lis 2015, 11:08

Czym dłużej patrzę na grę Icardiego, tym bardziej widzę, jak bardzo jest to ograniczony piłkarsko zawodnik. Oprócz instynktu strzeleckiego i niezłej gry głową, ten facet nie ma nic co cechuje napastnika z najwyższej światowej półki. Nie ma umiejętności dryblingu, nie jest demonem szybkości i nie ma przysłowiowego odejścia na kilku metrach, nie potrafi zastawić się z piłką tyłem do bramki, warunki fizyczne ma mizerne. Nie ma umiejętności cofnięcia się po piłkę i rozegrania jej z partnerami, czy obsłużenia kolegi z drużyny. Jego pressing też mnie nie przekonuję. Wiem, że brakuje mu podań, ale nawet gdy dostanie piłkę to zachowuje się z nią jak kołek i najczęściej kończy się to stratą. Przypominacie sobię jakiś błysk Mauro, sytuację gdzie po indywidualnej akcji zapewnił korzyść drużynie? Bo ja oprócz bramki z Cagliari wiosną i Hellasem jesienią nie. W skrócie, Icardi bez wyłożonej patelni w obrębie pola karnego nie istnieje. W dzisiejszym futbolu, gdzie każdy broni, rozgrywa i atakuje, granie statyczną "9" ograniczoną do roli finishera/dobijaka jak kto woli raczej nie ma sensu. Jeśli pojawiające się oferty rzędu 40-50 milionów będą prawdą, to na miejscu Thohira oddałbym Maurito z pocałowaniem ręki.

Wróć do „Włochy”