Dziwi mnie też Twoja (Kamil) radość z tego dnia - przecież PiS prowadziłby taką samą politykę niezależnie od ministrów, dziś jest tylko symbol. Tyle, że tacy jak ja się cieszą bo "maski spadły"
Ty powinieneś być wkurzony, bo Macierewicz, Ziobro, czy Kamiński to pożywka dla mediów. Szydło czy chcesz, czy nie wyszła i powiedziała jedno, a zrobiła drugie. Proste. Rzecznik PiS, przyszła rzecznik rządu odcinała się jak tylko mogła od Antosia i mówiła że to jego osobiste zdanie. Już nie? Teraz znowu lata po necie jak to Antoś stwierdzał, że Rosja nam wypowiedziała wojnę.
Ale Ty się lekko zaczadziłeś - tak miałeś pretensje do PO, że ta była butna, że nie obchodziło jej zdanie Polaków itp. piękne frazy. A teraz robisz dokładnie to samo. Myślisz, że czemu czołówka PiS wszędzie nawija o tym, że musi pamiętać żeby nie być butnymi? Właśnie dlatego Kamil232
Uwaga rada, której nie powinienem Ci dawać, ale nie mogę się powstrzymać
"Wasi" w necie postępują tak jak Ty. Teraz właśnie kopiecie pod sobą dołki. Wmawiacie ludziom, że nie dosłyszeli obietnic, że wcale się nie wycofujecie, że to, że tamto, a w ogóle to jak się nie podoba to won i możecie nam skoczyć, bo mamy władzę. Tak się właśnie ją traci
To co miałem się na wkurzać, na wkurzałem się w dzień wyborów, teraz mam radochę, bo już od ponad tygodnia jest taka beka z PiS, Szydło, teraz z Dudy i Antosia.
Więc jeszcze raz powtórzę dwie rzeczy:
1.Piękny tydzień PiS:
-złamana obietnica co do ministra obrony
-złamana obietnica prezydenta dotycząca kredytów we frankach
-wykazanie jakiegokolwiek braku przygotowania co do kwestii międzynarodowych (Duda i jego numer ze szczytem)
-brak znajomości prawa przez prezydenckiego ministra (prezydent nie musi otwierać obrad senatu, marszałek senior może to zrobić)
-uchylanie się od wzięcia odpowiedzialności za kwestię imigrantów (która była ponoć tak ważna) przez nowe władze
-ekspertyza miażdżąca propozycję PiS http://natemat.pl/161155,fatalna-wpadka ... ch-projekt
-ośmieszenie kandydatki na premiera poprzez wysłanie ją na urlop podczas tworzenia się rządu.
-mianowanie koordynatorem człowieka, który ma pierwszy skazujący wyrok i czeka na apelację
-wycofywanie się z obietnicy PiS dotyczącej VAT, przez współtwórcę ustawy o VAT https://www.polskieradio.pl/42/273/Arty ... konsumenci
i druga rzecz, wciąż nikt się nie odniósł do tego JAK PiS zrealizuje następujące obietnice:
-dotację do rynku mieszkaniowego by obniżyć cenę za 1m^2 o połowę
-repolonizację banków
-nie dopuszczenie do zamknięcia jakiejkolwiek kopalni
-obniżenie podatku VAT do 22%
-zwiększenie finansowanie wojska
-500 zł "na dziecko"
-obniżenie wieku emerytalnego
-obniżenie CIT do 15% (w skrócie)