Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
czarny samael
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 861
Kibicuję: Manchester United FC

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: czarny samael » 09 lis 2015, 20:55

Dlatego się śmiejemy z PiSu - jeszcze nie są zaprzysiężeni, a już wycofują się z obietnic. To jest właśnie beka.

Dziwi mnie też Twoja (Kamil) radość z tego dnia - przecież PiS prowadziłby taką samą politykę niezależnie od ministrów, dziś jest tylko symbol. Tyle, że tacy jak ja się cieszą bo "maski spadły" :-D

Ty powinieneś być wkurzony, bo Macierewicz, Ziobro, czy Kamiński to pożywka dla mediów. Szydło czy chcesz, czy nie wyszła i powiedziała jedno, a zrobiła drugie. Proste. Rzecznik PiS, przyszła rzecznik rządu odcinała się jak tylko mogła od Antosia i mówiła że to jego osobiste zdanie. Już nie? Teraz znowu lata po necie jak to Antoś stwierdzał, że Rosja nam wypowiedziała wojnę.

Ale Ty się lekko zaczadziłeś - tak miałeś pretensje do PO, że ta była butna, że nie obchodziło jej zdanie Polaków itp. piękne frazy. A teraz robisz dokładnie to samo. Myślisz, że czemu czołówka PiS wszędzie nawija o tym, że musi pamiętać żeby nie być butnymi? Właśnie dlatego Kamil232 :-D
Uwaga rada, której nie powinienem Ci dawać, ale nie mogę się powstrzymać
"Wasi" w necie postępują tak jak Ty. Teraz właśnie kopiecie pod sobą dołki. Wmawiacie ludziom, że nie dosłyszeli obietnic, że wcale się nie wycofujecie, że to, że tamto, a w ogóle to jak się nie podoba to won i możecie nam skoczyć, bo mamy władzę. Tak się właśnie ją traci :wink:

To co miałem się na wkurzać, na wkurzałem się w dzień wyborów, teraz mam radochę, bo już od ponad tygodnia jest taka beka z PiS, Szydło, teraz z Dudy i Antosia. :D A ludzie widzą...
Więc jeszcze raz powtórzę dwie rzeczy:
1.Piękny tydzień PiS:
-złamana obietnica co do ministra obrony
-złamana obietnica prezydenta dotycząca kredytów we frankach
-wykazanie jakiegokolwiek braku przygotowania co do kwestii międzynarodowych (Duda i jego numer ze szczytem)
-brak znajomości prawa przez prezydenckiego ministra (prezydent nie musi otwierać obrad senatu, marszałek senior może to zrobić)
-uchylanie się od wzięcia odpowiedzialności za kwestię imigrantów (która była ponoć tak ważna) przez nowe władze
-ekspertyza miażdżąca propozycję PiS http://natemat.pl/161155,fatalna-wpadka ... ch-projekt
-ośmieszenie kandydatki na premiera poprzez wysłanie ją na urlop podczas tworzenia się rządu.
-mianowanie koordynatorem człowieka, który ma pierwszy skazujący wyrok i czeka na apelację
-wycofywanie się z obietnicy PiS dotyczącej VAT, przez współtwórcę ustawy o VAT https://www.polskieradio.pl/42/273/Arty ... konsumenci

i druga rzecz, wciąż nikt się nie odniósł do tego JAK PiS zrealizuje następujące obietnice:
-dotację do rynku mieszkaniowego by obniżyć cenę za 1m^2 o połowę
-repolonizację banków
-nie dopuszczenie do zamknięcia jakiejkolwiek kopalni
-obniżenie podatku VAT do 22%
-zwiększenie finansowanie wojska
-500 zł "na dziecko"
-obniżenie wieku emerytalnego
-obniżenie CIT do 15% (w skrócie)

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”