Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Awatar użytkownika
arek_ahig
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 249

Re: Ogólna dyskusja o polityce cz.2

Post autor: arek_ahig » 09 lis 2015, 22:31

To są opary absurdu, to co wypisują poniektórzy. Rząd PiSu jeszcze się nie ukonstytuował, a oni zdążyli już ich rozliczyć. :haha:
A MGiggs to już odleciał. Niebywała hipokryzja posługując się nomenklaturą Kamila.

Zwróćcie uwagę. MGiggs pisze o "500 zł na każde dziecko". Stwierdza, że Szydło mówiła w debacie o każdym dziecku. Zwraca mu się uwagę, że ustawa w tym zakresie była już gotowa w pierwszym tygodniu września i tam wyraźnie jest wskazane, że dotyczy ona drugiego dziecka i kolejnych oraz pierwszego w biedniejszych rodzinach. MGiggs twardo stoi przy swoim stanowisku, że nieważny jest projekt ustawy, tylko to co powiedziała Szydło (mimo że w 99% wypowiedzi mówiła o drugim dziecku). Ok niech tak będzie. Ważne jest to co powiedziała, a nie przygotowany projekt ustawy. Przyjąłem.

Zobaczmy teraz, co pisze o pisowskim projekcie dotyczącym VATu. Szydło wielokrotnie w kampanii obiecywała najwyższą stawkę VAT na poziomie 22%. Projekt ustawy autorstwa Modzelewskiego przewiduje utrzymanie dotychczasowej stawki 23%. Nagle okazuje się, że w tym przypadku nie jest istotne co mówiła Szydło, ale ważny jest, UWAGA!, projekt ustawy.

Wytłumaczcie mi, jak to jest. W pierwszej sytuacji nieważny jest projekt, ale to co powiedziała Szydło, w drugim przypadku z kolei już nie jest istotne, to co obiecała Szydło, ale najważniejszy jest projekt. Powtórzę raz jeszcze. Himalaje hipokryzji! :roftl3:

Jeszcze ad vocem odnośnie prof. Modzelewskiego. To nie jest człowiek PiSu drodzy koledzy z lewej strony. Pan Modzelewski był również ekspertem i autorem programu podatkowego waszego autorytetu, niejakiego Janusza "Gumowy Penis" Palikota.

PS Oglądałem Lisa, lewaki w osobach Michalskiego i Celińskiego zmasakrowani przez Bosaka i Winnickiego. :brawo:

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”