Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Awatar użytkownika
Michał M
Bawarski Krzyżak
Reputacja: 181

Re: Bayern Monachium (zbiorczy)

Post autor: Michał M » 15 lis 2015, 17:39

Na razie Ribery trenuje indywidualnie. Trzeba czekać na jego powrót do treningów z drużyną, żeby w ogóle można bylo mówić o jego dalszej roli. Mam nadzieję, że okaże się jeszcze dla nas ważny, natomiast oczywiście nie można oczekiwać, ze będzie grał wszystkie mecze, szczególnie wobec świetnych występów Costy, jak i całkiem obiecujących Comana. Ja bym widział Francka w takiej roli, jaką w końcówce kariery pełnił Mehmet Scholl - superrezerwowy, który mogł wejść na boisko z ławki i przesądzić losy niejednego meczu ;). Francuz ma kontrakt jeszcze do 2017 r. I raczej go wypełni (podobnie zresztą jak Robben), przy czym, o ile faktycznie Robben poza skrzydłem niewiele zrobi, to Ribery mogłby spokojnie grać jako OM.

Thiago pewnie ma tą rundę z głowy. Po prostu ekstra - pierwsza przerwa na reprezentacje, wypadł nam Robben, druga, wypadł Goetze (i o mało co Coman), teraz Thiago. Więc naprawdę nie ma co wiązać kontuzji w Bayernie z Guardiolą, bo to nie jego robota. Tak czy inaczej, widać teraz, że wzmocnienie w środku pomocy będzie przydatne, czy to będzie Gundogan, czy Pjanic (też już się przewijał) czy kto inny, ale nowa "ósemka" mogłaby się pojawić. Teraz póki co wraca Rode, więc przynajmniej ławka będzie pełna.

Wróć do „Niemcy”