Zgadzam się, co do Cobena - jego książki mają to coś, czego jak dla mnie zabrakło w ostatnim czytam przeze mnie kryminale Agathy Christie. Z Cobena czytałem 'Nie mów nikomu' i 'Bez pożegnania' - obie książki polecam.Krzysztof Jarzyna pisze:Wszystkim, ktorzy lubia ksiazki sensacyjne itp. polecam Harlana Cobena. naprawde gosc pisze w takim stylu, tak stopniuje napiecie a przy tym jest tyle intryg i watkow (ktore z biegiem czasu zaczynaja sie oczywiscie zazebiac) ze poprostu chce sie czytac. ostatnio przeczytalem "Tylko jedno spojrzenie", naprawde jak dla mnie mistrzostwo swiata, a najlepsze jest to, ze ksiazka konczy sie takim zonkiem, ktorego w zadnym wypadku nie dalo sie przewidziec. Recenzji nie bede pisal, bo po co przepisywac okladke![]()
Polecam tez Dennisa Lehane - "Wyspa skazańców". Jest to autor "Rzeki tajemnic" (zostala zekranizowana, wiec moze bardziej znany jest film). a co do "Wyspy skazancow" to tez jest bardzo fajna fabula, no i zakonczenie. jak dla mnie, naprawde wyzyny. jezeli chodzi o odniesienie filmowe, to porownalbym go z zakonczeniem filmu "Inni"... ci ktorzy ogladali, moga sie domyslec jak bardzo niespodziewane.
Co do 'Rzeki tejemnic' to świetna książka. Jak to zwykle bywa zdecydowanie lepsza niż film (choć trudno porównywać, bo film to film, a ksiązka to książka). Również polecam.
Marsz.Chlopaczek pisze:Marsz do ksiazek.