AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 670

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Serie B i Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną
ODPOWIEDZODP

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
17%
Antonio Conte
2
11%
Massimiliano Allegri
6
33%
Gian Piero Ventura
4
22%
Fatih Terim
2
11%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Wilmore
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 108

Re: AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Wilmore » 07 lip 2009, 13:17

To wcale nie taki głupi transfer, o ile będą kolejne wykonywane, tym razem do ofensywy.
Onyewu to dobry obrońca, na ławkę Milanu jak znalazł, Bonera zapewne zostanie przeniesiony na prawą obronę, na środku będzie Kaladze, Favalli, Nesta, Silva, w primaverze Darmian i Albertazzi.
Na pewno ten Onyewu to niegłupi transfer, choć w tej sytuacji nie rozumiem przedłużenia kontraktu z Favallim - na środku mamy dobry skład, profesor nam już nie jest potrzebny. Amerykanin pokazał, że stać go na grę na naprawdę wysokim poziomie, więc na rezerwowego w takim klubie, jak Milan, nadaje się jak najbardziej.
Mieć tylko nadzieję, że te transfery dwóch środkowych obrońców nie będą końcem naszego mercato. :roll:

Awatar użytkownika
myhalek_acm
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 102

Post Wyświetl pojedynczy post autor: myhalek_acm » 07 lip 2009, 13:19

Oni zapewne chuchaja na zimne bo wiadomo jake problemy w zeszlym sezonie mieli Nesta Kaladze i Bonera.

Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 07 lip 2009, 13:24

Onyewu najwyraźniej przyciągnął uwagę włodarzy Milanu podczas Pucharu Konfederacji. Ale czy to nie jest za duże ryzyko, kiedy do wielkiej piłki wprowadza się 27-letniego już gracza, bez doświadczenia w dużym klubie? W końcu mimo swego wieku Amerykanin ma za sobą ledwie 11 meczów w Premiership i 3 w Ligue 1, a poza tym to grał jedynie w Belgii. Dość niespodziewany transfer i ciekaw jestem jak Onyewu spisze się w Milanie.

Awatar użytkownika
Kluchman
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2431
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kluchman » 07 lip 2009, 13:28

Powinien sobie poradzić we Włoszech. Może nie ma wielkiego doświadczenia na najwyższym poziomie w piłce klubowej, za to warunki fizyczne są jego ogromnym atutem, a ustawić się też potrafi. Taki gracz z wolnego transferu to złoty interes. Może być strzałem w dziesiątkę, a jeśli nie, to zostanie sprzedany z zyskiem.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 lip 2009, 13:31

W sumie niegłupi ruch. Obrona nie wyglada najgorzej szczegolnie jesli wróci Nesta. A taki Onyweu rozegrał bardzo dobry Puchar Konfederacji, posiada dobre warunki fizyczne i moze cos niego bedzie. Tym bardziej, że pewnie nie jest przewidziany do pierwszego składu i albo wypali i bedzie chwalony albo bedzie drugi Senderos tyle ze za darmo. Wiem, że kibice Milanu oczekuja wielkich nazwisk ale widocznie teraz taka jest polityka klubu. Miliony musicie spozytkowac na siłe ofensywna i chyba lepiej jak je wydacie na formacje gdzie dziury sa wieksze i do pomocy czy ataku nie bedziecie brac piłkarzy z karta w ręku.

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 lip 2009, 13:56

jest jeszcze jeden plus. Gdyby przyszedł ktoś naprawdę mocny, najbardziej by się to odbiło na pozycji Thiago Silvy, tak o ile nie ma wielkiego pewniaka to bardzo pozytywnie wygląda sytuacja młodego brazylijczyka.
Ostatecznie lepiej się tak wzmacniać niż wcale, czy też ewentualnie inwestując tu kasę której potem zabraknie na ważniejsze cele...

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 730

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2009, 14:52

plotki o Onyewu byly juz bodajze rok czy 2 lata temu.jak dla mnie to dobry transfer.jezeli Nesta bedzie zdrowy to nikogo lepszego nam nie trzeba.Onyewu przychodzi jako solidny rezerwowy(chyba ze Galliani przedstawi go jako "wielkiego obronce") po bardzo udanym turnieju.

mam nadzieje ze wlasnie dzieki temu darmowemu transferowi sciagniemy jeszcze przynajmniej lewego obronce i napastnika.btw jezeli bierzemy za darmo to czego nie ma jeszcze u nas Eboue?
W wywiadzie dle L'Equipe, Aly Cissokho jeszcze raz wyraził swoją opinię na temat fiaska transferu do Milanu: "Chodzi o problem ekonomiczny pomiędzy dwoma prezydentami, a sprawa z zębami miała tylko to zatuszować. Kluby wciąż rozmawiają, tak więc trzeba czekać, żeby zobaczyć jak to się rozwiąże. Moje problemy z zębami to nieprawda. Dowiedziałem się o tym tuż przed wyjazdem na wakacje i byłem bardzo zaskoczony, gdyż dopiero co przeszedłem testy medyczne i żaden problem się nie pojawił, ani w klubie, ani w federacji. Powiedziano mi, że mogę spokojnie wyjechać... Teraz koncentruję się na Porto. Wznawiam treningi z klubem i jestem z tego powodu bardzo szczęśliwy. Nie zapomniałem, że rok temu grałem w Gueugnon. Mam dopiero 21 lat i dużo czasu na rozwój."

ciekawe kto mowi prawde...
Ostatnio zmieniony 07 lip 2009, 15:03 przez mete, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 lip 2009, 15:00

Milan pozyskuje za darmo a wczoraj taka Marsylia nabyła Lucho Gonzaleza za 18 mln ( kwota robi wrażenie w wyk francuskiego klubu ) . Cena może wzrosnąć do 24 mln euro . Wypadałoby , żeby Milan wyłożył część gotówki , którą posiada . Lucho to jest transfer . Natomiast zapchanie ławki Onyewu to średnio rajcujące jak na firmę , jaka jest Milan .

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2009, 15:05

jeszcze jedno.ja tam wole cieszyc sie z nowego nabytku dopiero jak go zobacze na boisku.bo po Suazo i Cissokho to nawet oficjalny komunikat mi nic nie mowi.choc jezeli Onyewu za darmo to pewnie problemow z zebami nie bedzie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 lip 2009, 15:06

mete pisze:choc jezeli Onyewu za darmo to pewnie problemow z zebami nie bedzie
Darowanemu koniowi nie zagląda się w zęby :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 07 lip 2009, 15:09

mete pisze:btw jezeli bierzemy za darmo to czego nie ma jeszcze u nas Eboue?
Eboue zdaje się za rok dopiero będzie za darmo. W przeciwnym wypadku, po co Viola chciała za Melo kasę + Eboue, jak może go wziąć bez zgody Arsenalu :lol:

w dodatku Eboue przed rokiem podpisał, jak podali - długoterminowy kontrakt, więc to chyba nie oznacza, że na 1 rok :glass:

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 07 lip 2009, 15:23

caly czas myslalem ze Eboue jest do wziecia za darmo.nawet duzo sie tu na forum pisalo.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 07 lip 2009, 15:37

jeszcze lepiej . Lisandro Lopez w Lyonie za 24 mln , Lucho w OM za 18 mln ( do 24 mln ) a Milan upolował Onyewu .
Ciekawa sprawa , jeśli kupicie tego Cissokho za 14 mln to Porto na 3 grajkach zarobi w kilka dni 62 mln euro . Ładny wynik .

Dramatic
Skład B
Skład B

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Dramatic » 07 lip 2009, 19:12

I dodać do tego ewentualny transfer Bruno Alvesa za pewnie nie mniej niz 20 baniek ;)

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1311

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 08 lip 2009, 14:09

jeśli kupicie tego Cissokho za 14 mln
nie kupimy

a tu odpowiedź łysego: "
Jeżeli chodzi o obrońców, dla nas rynek transferowy zamknął się wraz z przybyciem Onyewu. Nie będzie ani Cissokho, ani żadnego innego defensora"
Dodał:
"
Naszym jedynym celem pozostaje Luis Fabiano, jednak jak na razie są pewne rozbieżności pomiędzy naszą ofertą a żądaniami Sevilli
Czyli za pieniądze pozyskamy tak naprawde jednego zawodnika gdzie kwota sie może zamknąć w okolica tego co dostaliśmy za Gorcruffa.To ładnie prawie 70 baniek do przodu na samych transferach.Akcjonariusze będą w siódmym niebie :roll: A pamięta ktoś jak łysy rok temu mówił że wszyscy powinni dziekować Silvio za trasnfery i utrzymanie kadry :?: Nic z tych rzeczy wpływy z LM starczyły na poprzednie okienko transferowe i przetrwanie drużyny.W tym roku gdy nie ma wpływów z LM z ubiegłego roku musimy w oknie wyjśc 65 milionów do przodu.Prosta sprawa Silvio nawet nie chce dać centa na Milan i każde kolejne zachowanie na rynku transferowym to potwierdza...

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”