Piłka w TV - Strona 68

Muzyka. Literatura. Prasa. Film. TV. Krótko mówiąc - Kultura. Wszystko co się dzieje w Polsce i na Świecie jest warte skomentowania. Polityka i wydarzenia. Dyskusje tylko na wysokim poziomie.
Awatar użytkownika
emdżej
Walczymy!
Reputacja: 0

Re: Piłka w TV

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emdżej » 20 maja 2009, 12:51

czeher pisze:Polsat ma jeszcze mecze ligi szkockiej, holenderskiej, rosyjskiej, cos tam z wlsokiej + inne dyscypliny jak dynamicznie rozwijajaca sie pilka reczna czy siatkowka.
Jeszcze do tego (na chwilę obecną) Coca-Cola Championship oraz czasem puszczą ligę grecką. Do tego Puchar Francji, Niemiec i Ekstraklasy. Retransmisje meczów Barcelony i Premiership (ale kto by tam retransmisje oglądał) i mecze eliminacji MŚ ze strefy europejskiej i południowoamerykańskiej.

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 maja 2009, 12:55

czeher pisze:ale calkowicie zmieni sie otoczenie, rynek
Całkowicie? Nie przesadzaj. Zmieni się to, że w kanale otwartym będzie można obejrzeć dwa spotkania LM, a nie jedno oraz to, że wszędzie będzie BL. Reszta jest jak na razie bez zmian, a jeszcze kilka miesięcy temu wydawało się, że N-ka kończy swój żywot, ale jakoś się uratowali. Mają zapewniony byt na kolejne trzy lata, a wtedy znów może się coś zmienić.
czeher pisze:Polsat ma jeszcze mecze ligi szkockiej, holenderskiej, rosyjskiej, cos tam z wlsokiej + inne dyscypliny jak dynamicznie rozwijajaca sie pilka reczna czy siatkowka.
Jeśli mówimy o takich ligach, to N-ka wcale nie prezentuje się gorzej. W ofercie jest NASN i Nsport, gdzie można zobaczyć NHL i NFL. Na Sportklubie jest liga argentyńska, beligjska, brazylijska, championship, el. MŚ oraz Moto GP. TVP Sport ma jakieś koszykówki, Libertadores i el. MŚ więc tutaj jest porównywalnie. Gdyby Polsat zakupił prawa do La Liga to sytuacja zmieniłaby się diametralnie.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 13:11

Corinthians pisze:Całkowicie? Nie przesadzaj.
No nie rozsmieszaj mnie... Głowna karta przetargowa N byla LM i Bundesliga, ktora miala na wylacznosc. Liga mistrzow bedzie dostepna w formie zadowalajace dla zwyklego zjadacza chleba bez oplaty. A tak naprawde N kupowano w zdecydowanej wiekszosci aby zobaczyc LM a nie tylko 1 spotkanie w tygodniu w drastycznym wykonaiu + skroty z Kolodzijeczykiem w roli glownej. Bundelsiga bedzie wszedzie.... wiec po co komu N? dla NFL?
Corinthians pisze:Reszta jest jak na razie bez zmian, a jeszcze kilka miesięcy temu wydawało się, że N-ka kończy swój żywot, ale jakoś się uratowali. Mają zapewniony byt na kolejne trzy lata, a wtedy znów może się coś zmienić.
ale co bez zmian? reszta jest malo wazna. Zagwarantowany zywot? dobre sobie
Corinthians pisze:Jeśli mówimy o takich ligach, to N-ka wcale nie prezentuje się gorzej.
:lol2:
Corinthians pisze:W ofercie jest NASN i Nsport, gdzie można zobaczyć NHL i NFL. Na Sportklubie jest liga argentyńska, beligjska, brazylijska, championship, el. MŚ oraz Moto GP
Naprawde zapotrzebowanie w polsce na NFL jest przeogromne, NHL tez bardzo popularne - nijak sie to ma do siatkowki PLS czy LM. argentynska, brazylisjka? sorry ale to dla koneserow, zabardzo patrzysz na swoj gust a nie ogolu
Polsat posiada rowneiz F1

Nie mam N a posiadam TVPsport

N czeka rychly koniec

Awatar użytkownika
Corinthians
Vamos Argentina!
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Corinthians » 20 maja 2009, 13:24

czeher pisze:Liga mistrzow bedzie dostepna w formie zadowalajace dla zwyklego zjadacza chleba bez oplaty.
Już widzę jak ludzie będą masowo pozbywać się dekoderów N bo będą mogli obejrzeć 1 mecz więcej w otwartej TV.

Tak poza tym, to jak sobie wyobrażasz dalsze losy N? Przecież - jak wspomniałem - oferta CP na razie się nic nie zmieniła. Więc co, ludzie będą przerzucać się z N na CP? Z deszczu pod rynne. A może teraz Polacy zadowolą się trzema kanałami i zrezygnują całkowicie z jakiejkolwiek platformy? :lol:

Zobaczymy za rok, dwa, jak N będzie sobie radzić. Jestem pewny, że się spokojnie utrzymają.

Awatar użytkownika
BarcaQzYN
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 92

Post Wyświetl pojedynczy post autor: BarcaQzYN » 20 maja 2009, 13:35

Już tak tych zasług nie wypisujcie bo ze Sportklubem i tak nikt nie ma szans: Darts, Carling, Poker, Baggamon - to jest to co polscy kibice lubią najbardziej.
N-ka ma Ligę Mistrzów, UEFA, Bundesligę, Puchar Anglii i Ligi Angielskiej, NHL. Reszta to zapełnianie czasu.

Awatar użytkownika
czeher
Nałogowy hazardzista
Nałogowy hazardzista
Reputacja: 1

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czeher » 20 maja 2009, 13:37

Corinthians pisze:Już widzę jak ludzie będą masowo pozbywać się dekoderów N bo będą mogli obejrzeć 1 mecz więcej w otwartej TV.
1 mecz wiecej... a powiedz mi ile meczy na zywo w pelnym wymairze czasowych obejrza na N ? Wybor meczy na N, zdaje sie do tej pory wygladal tak, ze prawo mieli jak napisalem wczesniej posiadacze wiekszej ilosci pakietow, a tak mecz byl narzucany 1 czy 2 :think:
Poza tym na Polsacie beda najciekawsze spotkania
Corinthians pisze:Więc co, ludzie będą przerzucać się z N na CP?
Nie wiem, czemu sobie ubzdurales, ze musza zmienic na CP, jedyna platforma? Poza wszelkim zasiegiem pilkarskim C+

Poza tym bardzo wazna kwestia... ogolnie znam kilku abonentow N i dla nich N to opcja dodatkowa, wlsanie przez Lm, zakupili pakiet sportowy... bo pierwotna i glowna ich platforma to C+, wiec watpie aby przedluzali umowe z N

Jaka wizja? ciezko powiedziec, nie wiem co ich zadowoli w najlepszym wypadku beda minimalny zysk generowac, no chyba ze beda bawic sie w non-profit. Moze podzieli los Wizji :think:

Za duzo platform na polskim rynku

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz
Kibicuję: cloner

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 14:25

N nie zalowalo kasy na LM bo gdyby nie udalo sie im wygrac przetargu do juz nic by nie bylo do ogladania. nSport ratuje tylko LM poza tym nic ciekawego nie ma w tym kanale ZADNEJ ligi europejskiej. Platforme ratuja jeszcze Sportkluby pytanie na jak dlugo. Pod wzgkledem sportowym enka to miernota na polskim rynku.

Awatar użytkownika
#7#
Trampkarz
Trampkarz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: #7# » 20 maja 2009, 16:00

UEFA rozstrzygnęła przetarg na prawa telewizyjne do meczów elitarnej Ligi Mistrzów.
O prawa walczyły TVP, Polsat, nSport i Orange Sport z Canal+. Gdy cena przekroczyła 20 mln euro, Orange się wycofał, a sam Canal+ nie dał rady.
Według źródeł, nSport dał prawie 20 mln euro. Trzy lata temu nSport za prawo do pokazywania wszystkich meczów zapłacił 13,5 mln euro.
TVP i Polsat rywalizowały o pakiet dla telewizji otwartej. Trzy lata temu telewizja publiczna za możliwość pokazywania jednego meczu w tygodniu i skrótów zapłaciła 3,5 mln euro.
Teraz dawała 1,5 mln więcej. Polsat przebił jej ofertę i dokupił pakiet na pokazywanie drugiego spotkania. W sumie miał zapłacić prawie 10 mln euro.
(źródło www.se.pl)
trochę kasy poszło na te prawa .....

co do dyskusji na temat wszystkich platform cyfrowych pod względem sportowym to najlepiej wypada C+, Cyfrowy Polsat i N-ka moim zdaniem podobny poziom reprezentują. N-ke posiadam, kupowałem ją z myślą o Lidze Mistrzów, pucharu Polski; UEFA. NASN - NHL, MLB, NFL,; SportKlubie; i TVP Sport (obecnie na każdej platformie) dla Ligi żużlowej więc jak dla mnie oferta programowa była ok , co do Polsatu to biedniej to wygląda poza Siatkówka , F1, trochę piłki szkockiej, holenderskiej czy rosyjskiej to nie bardzo jest co oglądać, ale to zależy od gustów ludzkich. A jak długo pociągną platformy ?? Tego nie wiem ale kiedyś fajnie by było jak by można było mieć dajmy na to jeden dekoder i cały przegląd programów sportowych na nim.

Awatar użytkownika
Tigertm
Rezerwowy
Rezerwowy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Tigertm » 20 maja 2009, 19:31

Kurde sam juz niewiem raz pisza tak a raz inaczej ,przed chwila w wiadomosciach sportowych na POLSACIE mowili ze beda pokazywane mecze srodowe :roll: :cry:

"NSport, tak jak przez ostatnie sezony, ma prawo do pokazywania wszystkich meczów. Pokonał m.in. Canal+ i Orange. Polsat wygrał pakiet dla telewizji otwartej, zabierając Ligę Mistrzów telewizji publicznej.

W ITI, który jest właścicielem nSportu, czekają jeszcze na potwierdzenie tej informacji. Szefowie stacji odmawiają oficjalnych komentarzy. W Polsacie potwierdzili nam, że od września będą pokazywać jeden mecz w tygodniu i obszerne fragmenty pozostałych spotkań. - Piłkarski dzień w naszej stacji przypadnie na środę - mówi Marian Kmita, szef sportu w Polsacie. - Zaczniemy od 20.30, skończymy grubo po północy. Mamy prawo wyboru jednego spotkania, oprócz tego możemy pokazać w retransmisji inne spotkanie. Oczywiście planujemy magazyn Ligi Mistrzów z skrótami pozostałych meczów i wiele innych atrakcji."

Awatar użytkownika
piotrcies
Michael Carrick's Red Army
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2009, 20:09

Tzn. po pierwsze: TVP traci CL? Po drugie: mecze środowe będą do obejrzenia w Polsacie otwartym? Jeśli tak by się sprawa potoczyła, to w sumie nie jest źle. Meczów na Polsacie od Euro nie oglądałem, a fajnie byłoby posłuchać dla odmiany np. Borka, a nie w kółko Szpaka (choć mam do niego słabość), czy innych typów z nSport. Z takiego rozwiązania byłbym zadowolony.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 20:33

pucharu Polski

pasjonujace rozgrywki nic tylko dla nich kupowac N.
UEFA
kiedy transmitowali PUEFA ostatnio?

NASN - NHL, MLB, NFL
fajny kanal tylko jaka ma ogladalnosc? Nic specjalnego dla typowego kibica w Polsce.
SportKlubie
chyba najlepszy z oferty sportowej N ale bez szału - Bundesliga i turnieje tenisowe.
TVP Sport
teraz jest jak dziwka - kazdy ja ma.
co do Polsatu to biedniej to wygląda poza Siatkówka , F1, trochę piłki szkockiej, holenderskiej czy rosyjskiej to nie bardzo jest co oglądać
Rzeczywiscie lepsza N i jej NFL i LM od Formuły 1, rozgrywek meskich w siatkowce, Ligi Swiatowej siatkarzy, turnieji o MS i ME w siatkowce, Ligi szkockiej, holenderskiej, rosyjskiej (N nie ma zadnej ligi europejskiej) czy turnieji tenisowych o najwyzszej randze a to tylko kilka z opcji CP.

Nawet jak jestes zapalencem NFL czy NHL to nie mow ze N jest lepsza od CP bo pieprzysz od rzeczy zeby tylko dowartosciowac ze ze masz taka a nie inna platforme. Nedza i jeszcze raz nedza na N gdyby nie LM to juz cloner i 5 metrow mułu.

Najlepsza zdecydowanie jest C+ ktora posiadam. Za pelny pakiet ze wszystkimi kanalami lacznie z Canal+ i HBO place 157zł a jest na ttej platformie co ogladac. Jezeli chodzi o oferte sportowa to:

Canal+:
-liga angielska
-liga hiszpanska
-liga włoska
-liga francuska
-liga polska
-GP na żużlu
-DMŚ na żużlu
-Euroliga koszykarzy
-NBA
-gale bokserskie
-Puchar Szesciu Narodow w Rugby
-mecze towarzyskie reprezentacji Anglii u siebie
-finał Super Bowl W futbolu amerykanskim

Orange Sport:
-liga portugalska
-Serie A siatkarzy
-obszernie liga polska na żywo
-NBA
-liga szwedzka na żużlu
-liga francuska
-wyscigi konne ze Służewca

Nie dodaje tutaj z oczywistych wzgledow oferty programow typu Eurosport, Eurosport 2, TVP Sport, RAI Sport czy Dubai Sport. Jak widac duzo jest tego sportu na tej platformie. A oferta filmowa jest jeszcze wieksza. Droga jest Cyfra ale warto.

EDIT

To co robi TVP z finałem PUEFA to tragedia. Nie dosyc ze komentarz nie pokrywa sie z obrazem (obraz jest z 1-2 sekundowym opoznieniem wzgledem komentarzu) to komentator gada chyba przez walkie-talkie [`]. 0 slownie ZERO profesjonalizmu.

Awatar użytkownika
piotrcies
Reputacja: 8389

Post Wyświetl pojedynczy post autor: piotrcies » 20 maja 2009, 20:53

Martinho pisze:kiedy transmitowali PUEFA ostatnio?
Choćby ćwierćfinały, półfinały, nie wiem jak grupowe, bo nie oglądałem.
Martinho pisze:Najlepsza zdecydowanie jest C+ ktora posiadam.
Tu się zgodzę, programowo Cyfra jest najlepsza, jeżeli chodzi o sport (bo to mnie głównie interesuje), mają dobry wybór lig, Canal Plus ma według mnie najlepszych komentatorów, fajne magazyny sportowe, słowem - najlepsza telewizja.
Jeśli zaś chodzi o porównanie Polsatu i N, tutaj się wypowiadać nie chcę, bo CP nie posiadam, ale wydaje mi się, że F1 można oglądać na otwartych kanałach :think:

Awatar użytkownika
Kamil232
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 262

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kamil232 » 20 maja 2009, 21:04

Po trzecie, dla nSportu to bardziej łakomy kąsek niż przed trzema laty, bo w myśl nowej umowy stacja ta pokaże mecze już od trzeciej rundy eliminacyjnej, a jej partner z otwartej stacji ma prawo do jednego a nie dwóch dni z Ligą Mistrzów - opowiada jeden z nich.
http://www.sport.pl/sport/1,65025,66306 ... olsat.html
I z tego co zrozumiałem to skróty wtorkowych spotkań będą dopiero w środę w Polsacie.

tak więc chyba za wcześnie niektórzy obwieścili upadek "N-ki"
Ostatnio zmieniony 20 maja 2009, 21:05 przez Kamil232, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Martinho
Internetowy napinacz

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Martinho » 20 maja 2009, 21:05

A to nie wiedzialem ze trasnsmitowali PUEFA... Co nie zmienia faktu ze N to miernota...

Tak F1 mozna na Polsacie tez ogladac, ale LM niby tez moznabylo ogladac na otwartym kanale ;) Takze wiesz...

Jezeli C+ wlaczy do oferty Sportklub i Sportklub + to bedzie juz nie do przejscia przez inne platformy przez dobrych kilka mozne kilkanascie lat. A dolaczenie kanalu typu NASN byloby gwozdziem do trumny dla oferty sportowej N i CP.

kamil 232 a z czego tu sie cieszyc jezeli chodzi o nSport? Kto jest zapalencem mecze na necie moze obejrzec :P poza tym w tv otwartej i tak wszystkie bramki zobaczymy + mecz na żywo tak jak bylo dotychczas.

Awatar użytkownika
Killerbean
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Killerbean » 20 maja 2009, 21:08

Martinho pisze:chyba najlepszy z oferty sportowej N ale bez szału - Bundesliga i turnieje tenisowe.
Od nowego sezonu Bundesliga bedzie w Eurosporcie . Będą dawać magazyn ligowy i 4 spotkania . Także kolejna liga będzie dostępna m.in. dla abon. cyfry .
A platforma polsatu traci kolejną pozycję
Martinho pisze:-finał Super Bowl W futbolu amerykanskim
niestety ten po raz pierwszy od 7 lat był transmitowany nie w c+ tylko w N . Ale mam nadzieję że w przyszłym roku wszystko wróci do normy .
Martinho pisze:To co robi TVP z finałem PUEFA to tragedia. Nie dosyc ze komentarz nie pokrywa sie z obrazem (obraz jest z 1-2 sekundowym opoznieniem wzgledem komentarzu) to komentator gada chyba przez walkie-talkie [`]. 0 slownie ZERO profesjonalizmu.
Mam dokładnie takie samo wrażenie ale ja obstawiam telefon komórkowy . :D

ODPOWIEDZ

Wróć do „Kultura, polityka, wydarzenia”