Reprezentacja Anglii (zbiorczy) - Strona 68

Piłka nożna w Anglii | Premier League, Championship i FA Cup (Puchar Anglii) | Kluby (Manchester United, Liverpool, Manchester City, Arsenal, Leeds) | Reprezentacja Anglii | Transfery | Mecze, wyniki i inne wydarzenia związane z angielską piłką nożną
cruel
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 335

Re: Reprezentacja Anglii (zbiorczy)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: cruel » 05 wrz 2014, 10:38

Jak w ogole mozna pisac, ze Real przegral rywalizacje finansowa, skoro w to okienko wydal astronomiczne 6mln euro? Oczywiscie, brak transferu Falcao to ogromny blad, ale tu po prostu nie bylo zainteresowania - z jakiegos glupiego powodu znanego tylko Perezowi.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 117

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2014, 11:14

sickstick pisze:
FRYDERYK SZOPEN pisze:Zrezygnowac z częsci pensji to moze mniej znany pilkarz ktory trafiajac do wielkiego klubu odbije sie na reklamach.
Arteta przechodząc z Evertonu do Arsenalu musiał się pogodzić z niemałą obniżką tygodniówki.
A przeczytales co napisalem? Ze na obnizke zarobkow moze sobie pozwolic pilkarz z nizszej polki przechodzac do wiekszego klubu. Z tego powodu ze dzieki globalnosci swojego nowego pracodawcy pozwoli mu zarobic wiecej na umowach reklamowych. A Everton to zdecydowanie polka nizej od Arsenalu. Albo i dwie polki (jesli chodzi o zasieg marketingowy).
sigane pepe pisze:Napisz, że jeszcze Real przegrał z Barceloną Suareza :haha: Real nie był zainteresowany kupnem żadnego z powyższych zawodników.
To chyba oczywiste z przegral z Barca wyscig o Suareza. Nie ma co do tego zadnych watpliwosci. Rzecz jasna mozesz zaklinac rzeczywistosc i wierzyc w ufoludki. Porazka madrytu w sprawie Suareza jest dotkliwa. Wiem ze boli. I dobrze. Musi bolec.
cruel pisze:Jak w ogole mozna pisac, ze Real przegral rywalizacje finansowa, skoro w to okienko wydal astronomiczne 6mln euro?
A co ma piernik do wiatraka? Tu chodzi o wynagorodzenie dla pilkarza a nie o kwote transferu.
Ostatnio zmieniony 05 wrz 2014, 11:20 przez FRYDERYK SZOPEN, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
metol
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 3
Kibicuję: Everton
Kontakt:

Post Wyświetl pojedynczy post autor: metol » 05 wrz 2014, 11:17

sickstick pisze:
FRYDERYK SZOPEN pisze:Zrezygnowac z częsci pensji to moze mniej znany pilkarz ktory trafiajac do wielkiego klubu odbije sie na reklamach.
Arteta przechodząc z Evertonu do Arsenalu musiał się pogodzić z niemałą obniżką tygodniówki.
To ile zarabia w Arsenalu? W Evertonie nie mógł raczej zarabiać więcej niż 70 tys Ł, a strzelam że było to ok 60 tys Ł/tydzień. Jakoś nie wydaje mi się, żeby w Arsenalu zarabiał dużo mniej...

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 05 wrz 2014, 11:19

FRYDERYK SZOPEN pisze:To chyba oczywiste z przegral z Barca wyscig o Suareza. Nie ma co do tego zadnych watpliwosci. Rzecz jasna mozesz zaklinac rzeczywistosc i wierzyc w ufoludki. Porazka madrytu w sprawie Suareza jest dotkliwa. Wiem ze boli. I dobrze. Musi bolec.
Nie mam więcej pytań. Nie zamierzam Ciebie przekonywać, ani Ty mnie nie przekonasz.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2014, 11:26

Pomijam sprawe Suareza bo nie on jest w tym temacie bohaterem. Czy naprawde ktos z kibicow Realu wierzy w to ze Perez mogl zaoferowac Falcao okolo 20mln euro na sezon? Bo tylko takie zarobki (no powiedzmy +16mln) mogly sklonic Falcao do transferu. Naprawde w to wierzycie? No chyba ze bedziemy sie bawic w teksty o "Falcao ktory zgodzil sie nadwukrotne obnizenie pensji aby tylko grac w Madrycie" ale to mozemy isc sie pobawic do przedszkola z takimi wizjami.

Awatar użytkownika
grzegorzfcb
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 174

Post Wyświetl pojedynczy post autor: grzegorzfcb » 05 wrz 2014, 11:32

Real nigdy poważnie o Falcao nie zabiegał gdyż w przeciwnym razie zrobiłby dla niego miejsce oddając Benzemę a takich sygnalów nie było, że Karim jest na rynku. Nie sądzę by był kłopot z jego sprzedążą.
Dla Falcao przy Benzemie nie było miejsce, zwłaszcza, że to raczej ich kontrakty by się gryzły a nie CR i el Tigre. Sportowo też nie było sensu ich trzymać razem to chyba oczywiste
Nie wiem co zdecydowało, wola Pereza czy Ancelottego lub zastrzeżenia co do formy kolumbiczyka po kontuzji oraz dobry występ Benzemy na MŚ(może wszystko na raz), ale ja bym się bardzo zdziwił gdy Falcao rzutem na taśmę do Realu trafił
Oprócz w/w argumentów Falcao nie przyszedł by do klubu, w którym nie byłby pierwszym wyborem

z Suarezem mogło być podobnie z tym, że argument o "zazdrości" Ronaldo może mieć większe znaczeni, choć nie decydujące

Awatar użytkownika
sigane pepe
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sigane pepe » 05 wrz 2014, 11:49

FRYDERYK SZOPEN pisze:Czy naprawde ktos z kibicow Realu wierzy w to ze Perez mogl zaoferowac Falcao okolo 20mln euro na sezon?
W takie bajki to nawet Mendes nie wierzy. Są kominy płacowe i wszystko jasne. Zarówno agent jak i piłkarz mogli się spodziewać, jaką pensję może dostać Falcao w Madrycie. Radamel pomimo tego, iż wiedział zapewne jakich zarobków może się spodziewać w Madrycie, był zdesperowany, żeby do tego Madrytu trafić. Nie wiem, na jakie zarobki by się zgodził, ale według mnie zaaprobowałby niższe zarobki w zamian za grę w białej koszulce. Portugalczyk dobrze zna Pereza i wie, jak trudny to partner do negocjacji. Ile ten Falcao zarabia w United? 15? 16? 17 milionów to zarabia Ronaldo, a gdzie Kolumbijczykowi do klasy sportowej jak i potencjału marketingowego Cristiano. Falcao nie dostałby 10 mln w Madrycie. Dorwali się do złotego garnca i wycisnęli United jak chcieli.
Gdyby Real był nim zainteresowany, to transfer byłby w lipcu i nici byłyby z gaży w Manchesterze. Sądzę, że Falcao jest zadowolony. Mendes jeszcze bardziej. W Realu też, bo mają Benzemę, ale oni są ślepi.

Mendes i tak wygrał życie. W 2 miesiące zarobił 30 (!) mln euro na transferach swoich piłkarzy. 10% od każdej transakcji. Costa, Falcao, James, Angel...

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 124

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 wrz 2014, 12:15

Falcao dostanie w MU ok 180 tys funtów czyli mniej od ROO RVP i ADM- reszte dopłaca Monaco.Chyba nikt nie chce wmówić że Realu nie bylo stać na taką pensje ?Bardzo sprytnie wyciąga się bajki o Mendezie. Rm nie mial kasy na Falcao? :shock: przeciez Real wydał ok 10 mln netto na transfery.

Pensja falcao jest ogromna ale spokojnie do płacenia przez Real.Jakby było na odwrót bym czytał że Real wyrwał MU zawodnika,osmieszył ich blablabla a jak jest odwrotnie to nagle klub go nie chciał ?

Kolega league stara się bawić- pamiętny mecz z Newcastle- pisałem tutaj nie raz że Jones po zderzeniu z Dempseyem zgubił forme i miał problemy.Ten mecz był w grudniu 2011- do tego czasu Jones grał wyśmienicie i w nagrode dostał się do 11 połrocza w Prem.Mecz z Newcastle był w styczniu kiedy Jones zgubił forme po tym ciosie Dempseya kiedy trafił do szpitala. Do tego feralnego zdarzenia był najlepszym pilkarzem MU w sezonie.

Dla mnie różnica miedzy Jonesem wchodzącym do MU a Chambersem jest taka sama jak w przypadku Klewa i Wilshera kiedy grali swoją najlepszą piłke. 1 grał dobrze ale nie był półką Wilshera i nigdy nie otarł się o poziom jacka z meczu z Barca.Jack ostatnio nie błyszczy formą ale wiem co gral i jakie ma możliwości.Tak samo pamiętam możliwości Jonesa i oceniam je duzo wyżej od Chambersa.

Awatar użytkownika
League
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: League » 05 wrz 2014, 13:47

http://www.cityam.com/1409603590/manche ... ear-salary

Ja sie nie bawię ale jones najlepszym piłkarzem mu w sezonie? Jedynie w pojedynczych meczach bo roo czy carrick by sie niezgodzili zreszta wg ciebie może być kozak ale na swojej optymalnej pozycji był słaby i by zebrać doświadczenie musiał grać na boku bądź w pomocy. #fakt
Jones powinien grać w kadrze , ale chambers wcale slabiakiem nie jest i potencjał ma nie mniejszy. Kto wie gdzie bedzie za 3 lata

Awatar użytkownika
emski
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 548

Post Wyświetl pojedynczy post autor: emski » 05 wrz 2014, 15:06

Co do Falcao i jego gry w Madrycie: http://www.realmadryt.pl/index.php?co=a ... i&id=54464
Oczywiście żaden kibic Realu nie powie, że nie chciałby Radamela w Realu, ale jak widać klub zdecydował inaczej.
MGiggs - Real (w sensie ekonomicznym) stać na płacenie pensji każdego piłkarza na świecie, nawet 300 tysięcy tygodniowo Rooneya, więc i na pensję Falcao znalazłyby się pieniądze. Tylko taki jest model zarządzania tym klubem przez Pereza, że oprócz Ronaldo nikt takich pieniędzy nie dostanie.
Może i by było takie gadanie, ale fakty są takie, że na dzień przed zakończeniem okienka pojawiły się pierwsze plotki o przenosinach Falcao do United. To jak, nagle ktoś u Was pomyślał "a, jebnijmy sobie Falcao", czy Mendes wreszcie znalazł klub, który zadowoli i piłkarza i Monaco?

Szopen - Kroos też gra w Realu tylko dlatego, że Barcelona go sobie odpuściła? Takie wypociny widziałem w jakimś barcelońskim dzienniku.

Awatar użytkownika
Sesto Elemento
Kapitan
Kapitan
Reputacja: 86

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sesto Elemento » 05 wrz 2014, 15:55

Sturridge opuścił trening z kontuzją i jego kolejny występ stoi pod znakiem zapytania.

Awatar użytkownika
FRYDERYK SZOPEN
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: FRYDERYK SZOPEN » 05 wrz 2014, 19:55

emski pisze:
Szopen - Kroos też gra w Realu tylko dlatego, że Barcelona go sobie odpuściła? Takie wypociny widziałem w jakimś barcelońskim dzienniku.
Ojciec Falcao powiedzial dokladnie to o czym ja napisalem. Pewnie ze Madryt mogl dac pensje Falcao nawet 20mln ale w druzynie jest Piekny i Bogaty wiec taka opcja nie wchodzila w rachube. I dokladnie to napisalem. Zeby Falcao gral w Madrycie Perez musialby dac mu 20mln euro pensji. Nie mogl takiej dac, nie przez zadnego Mendeza ale przez taka a nie inna sytuacje w druzynie.

Co do Kroosa, nie widzialem w zasadzie pol konkrentnej plotki o nim w Barcelonie, czyli takiej ktora nie byla jedniodniowką w celu sprzedazy gazety. Barcelona chciala kupic Koke i Rakiticia. To bez dwoch zdan. Udalo sie kupic tego drugiego. A to ze jakis dziennika katalonski napisal cos ze Kroosa odpuszczono to nie moja broszka, bzdury wyssane z palca.

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 wrz 2014, 22:31

Dalej nie rozumiem.

Falcao od MU zgarnie wg różnych żrodeł 180 tys funtów na tydzień,czy Real stać na takie pensje? Tak.Rozwaliłoby to system płacowy? Soryy ale dając podwyżke Benzemie Perez pokazał że te jego kategorie placowe to jakiś żart-niby teraz benzema aspiruje do zlotej pilki?

Rozumiem że jak Real kupi x gracza dając mu mega kase to Perez wygrał walke itp a jak ktoś wygra z Realem to idą argumenty na temat tygodniówki? :rotfl:

gdyby MU nie miało nad soba Glazera to z FFP robiłoby przeogromne transfery gdyby była taka potrzeba, po prostu przez pare lat innego zarządzania klubem zapomniano że MU to gigant- pokazał to umowami sponsorskimi i wydaną kasą)czy dobrze nie wiadomo).Real przegrał walke i teraz widze panuje wielkie niedowierzanie.

Awatar użytkownika
Emerald
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Emerald » 05 wrz 2014, 22:35

Z Realem, podobnie jak z MU, nikt nie wygrywa!
MU może się najwyżej wycofać a w przypadku Realu Perez może stwierdzić, że to nie jest odpowiedni rozmiar kapelusza dla Realu. Oczywiście marketingowo!
Po co w Madrycie Falcao skorwpływy koszulkowo-reklamowe z Kolumbii zapewni Hames? :P

MGiggs
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 05 wrz 2014, 22:54

Przesadzasz bo nie taki było przesłanie mojej wypowiedzi :wink: .MU przegrywało walki o wielu pilkarzy z wieloma klubami,była szydera,teraz MU wydymał Real i nagle się okazało że Real go nie chciał bo niby chciał za dużo :wink:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Anglia”