Real Madryt (zbiorczy) (cz.2) - Strona 671

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Największy błąd Realu po 2000?

Zwolnienie Del Bosque
0
Brak głosów
Oddanie Robbena
5
33%
Oddanie Sneijdera
1
7%
Zatrudnienie Beniteza
1
7%
Zwolnienie Xabiego
6
40%
Zatrudnienie Mourinho
2
13%
Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 30 sie 2007, 18:50

No i jesteśmy w grupie C, wraz z Werderem, Lazio i Olympiakosem.

Rywale dośc mocni - Werder i Lazio, jednak przynajmniej mam szansę pooglądac Królewskich w TV ;)

Awatar użytkownika
wichniar
Rezerwowy
Rezerwowy
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wichniar » 30 sie 2007, 18:52

Werder, Lazio i Olimpiakos.
Nie najtrudniejsza grupa nam sie trafiła
, powinniśmy przejść ją bez problemu :D

Awatar użytkownika
Makis
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Makis » 30 sie 2007, 20:34

O LM bedzie jeszcze okazja napisac w innym temacie. Tymczasem ewentualny debiut Pepe w kadrze Portugali bedzie jeszcze musial zaczekac - Brazylijczyk naderwal miesien w prawym udzie i bedzie musial pauzowac 2-3 tygodnie. Metzelder bedzie mial okazje sie wykazac :wink:
Klub podal na oficjalnej stronie internetowej, ze sprzedal Javiego Gacie do Osasuny (z opcja pierwokupu). Kwota nie zostala ujawniona.

Awatar użytkownika
kaczy
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 466

Post Wyświetl pojedynczy post autor: kaczy » 30 sie 2007, 21:40

Nie moge sie doczekac spotkan z SS Lazio 8)
Kurde , jedne z najpiekniejszych meczy jakie mi w pamieci zostaly .... pierwszy 2-2 , drugi 3-2 :lol:

Too były czasy ... nie było mocnych na nas w Europie :(

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 0:28

Werder - zdecydowanie słabszy jak rok temu z wiadomych przyczyn, duzo bedzie zależeć od Diego.Rok temu brazylijczyk grał kiepsko w LM
jedyny problem widze w meczu w bremie - w niemczech zawsze sie gra nam średnio

Lazio - IMHO średnia drużyna raczej bez wiekszych gwiazd.nie powinno być zle

Olympiakos - z R.Bravo naszym byłym graczem :lol: z grekami zawsze dobrze nam sie grało

Real zdecydowanie z pierwszego miejsca

jedyne zagrożnie jakie moze nas spotkać to my sami 8)

Javiego Garcii szkoda, na pewno na dziś nie ustępował Gago należała sie młodemu hiszpanowi szansa taka poważna ale cóż taka poltyka nasza

kontuzja Pepe po raz pierwszy od wielu sezonów kontuzja obrońcy mnie u nas nie martwi. jest Metzelder,Canna,Heinze jest spokój :wink:

jeśli jednak założono temat o LM - prosze tam się o niej wypowiadać ;) // fieldy

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:01

w temacie wszyscy spią chyba a duzo sie dzieje w madrycie 8)

otóz moze dołaczy do nas na koniec wisienka na trocie czyli Dani Alves

Mijatović waczly dziś ostro by sprzedać około 5 piłkarzy a tym samym zfinansować zakup Daniego

to świetny piłkarz ale czy potrzebyny nam to jes pytanie :?: :think:

Awatar użytkownika
wianuch
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 38

Post Wyświetl pojedynczy post autor: wianuch » 31 sie 2007, 12:12

vakabayashi o ile mi wiadomo, to Benio chciałby go wystawiac na prawym skrzydle, a tam faktycznie jest bieda. Co prawda wąpie, aby do godziny 24 udało się nam sprzedac 5 piłkarzy, co nie zmienia faktu, że tranfer Alvesa jest wysoce prawdopodobny - przypomnijmy sobie końcówki zeszłego okienka. Chętnie bym się pozbył De La Reda, Marcelo i Adriana, ale Balboa i Baptista powinni zostac. Ktoś ławę musi grzac, meczów w sezonie jest dużo, zwłaszcza jeśli panujemy walczyc na 3 frontach.

Sergeboy
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergeboy » 31 sie 2007, 12:31

Daniemu Alvesowi mowie stanowcze: TAK! Z poczatku chcialem by gral na prawej obronie, ale niech nawet bedzie na skrzydle w linii srodkowej - za plecami bedzie mial niewiele mu ustepujacego Ramosa, wiec nie ma zadnego problemu. A jesliby Sergio zlapal kartki albo, odpukac, kontuzje to mozna spokojnie cofnac Daniego i tez bedzie swietnie. Tylko pytanie jakby wygladala nasza linia pomocy z Alvesem.

Najbardziej prawdopodobne wydaje sie byc takie ustawienie:

Robben-Sneijder-Diarra-Alves.

Szkoda tylko, ze w takim ukladzie nie ma miejsca dla Roystona i Robinho, ze o Gutim czy Baptiscie nie wspomne ;/

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:35

Sergeboy w Twoim układzie miejsce dla Robinho by sie znalazło za Ruudem jako drugi napastnik czyli Robsona nominalna pozycja

w takim ukłądzie Raul poza pierwsza 11 i jest nam zbędny ktoś z dwójki Soldado,Baptista

Royston wg. mnie nie bedzie grał w pierwszej 11 za często w tym sezonie na lewej zagra Robben a lewa obrona to miejsce dla Heinze

Awatar użytkownika
RóżA
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 7

Post Wyświetl pojedynczy post autor: RóżA » 31 sie 2007, 12:37

vakabayashi pisze:w takim ukłądzie Raul poza pierwsza 11
Raul bramką strzeloną na Vicente Calderon zapewnił sobie miejsce w podstawowej jedenastce na kilka kolejnych lat :P .

Awatar użytkownika
vakabayashi
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: vakabayashi » 31 sie 2007, 12:42

RóżA pisze:na kilka kolejnych lat
na kilka lat świetlnych :P

teraz pora na kilka słabszym meczy kapitana

a moze go niedoceniamy, moze powrócił dawny Raul :P

Awatar użytkownika
Krzysztof Jarzyna
Lowelas
Lowelas

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Krzysztof Jarzyna » 31 sie 2007, 17:30

Poprzednia ankieta:
Kto Twoim zdaniem bedzie tworzyl pare srodkowych obroncow Realu w nadchodzacym sezonie?

Cannavaro i Metzelder 22% [ 29 ]
Cannavaro i Pepe 57% [ 73 ]
Metzelder i Pepe 20% [ 26 ]

Wszystkich Głosów : 128
Nowa ankieta - glosic!

Awatar użytkownika
Bonso
Kapitan
Kapitan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bonso » 31 sie 2007, 17:51

Mój głos na Snijdera. To co zagrał w meczu z Atletico, to dopiero początek, jestem zdania, że sprawdzi się i za 2 sezony, każdy będzie mógł powiedzieć, ze te 27 mln nie zostały wyrzucone w błoto. Ma chłopak talent, ma możliwości i wierzę, że się sprawdzi ;)
Co do innych, to na pewno Drenthe będzie odbry,chłopak jest młody, ma ambicję i będzie chciał się pokazać. Po dwóch meczach, już widać, że sie stara i będzie z niego pożytek ;)
Zobaczymy co pokażą Robben i Heinze, ale w ich przypadku, nie mam wątpliwości, że nie zawiodą. Byle tylko nie mieli kontuzji :/
Na temat Pepe, sie nie wypowiadam na razie. Zawodzi, mimo, że w meczu z Atletico miał sytuacje, w których ratował zespół, to i tak nie grał super. Mam nadzieje, ze bedzie lepiej, ale na razie jest do dupy :]
Reszta to rezerwowi, a trenera na razie nie ma co oceniać, pol roku temu chciałem Schustera w Realu, dzisiaj wolał bym Capello.

Awatar użytkownika
Nurni Flowenol
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Nurni Flowenol » 31 sie 2007, 18:15

Dudek :P Zaraz potem odpowiednio Mousier 30 baniek i Saviola :boruta:

A tak na serio to stawiam mimo wszystko na Robbena. Real bardzo potrzebowal przynajmniej jednego klasowego skrzydlowego i nareszcie bedzie go mial. Lui$em Figo w swoich najlepszych latach nie jest, ale i tak potencjal ma ogromny, jest szybki, dynamiczny, potrafi dobrze podac. Do tego jest bardzo wszechstronny i ma znakomity drybling. Jak dla mnie to absolutna czolowka wsrod skrzydlowych na swiecie. Na pewno sie sprawdzi :)

Nastepnie drugim najwiekszym wzmocnieniem jest IMO Heinze. Wymiatal w PSG, w swoim pierwszym sezonie w MU byl jednym z najlepszych zawodnikow Red Devils. Moze grac jako srodkowy defensor i boczny obronca. Dobrze sie ustawia, silny, zwrotny, udanie gra wslizgami. Nierzadko gra brutalnie, ale to mu wybaczymy :P Konkludujac: biorac pod uwage cene to chyba najlepszy transfer Blancos w tym okienku transferowym.

Na trzecim miejscu transfer Sneijdera, ktory istotnie wymiatal w meczu z Atletico, ale poczekajmy 8) To dopiero pierwszy mecz. Nadal mam spore watpliwosci, czy jest to odpowiedni pomocnik na pozycje mediapunta, vulgo: kreujacy gre, regulujacy tempo gry, majacy wspaniala technike, bedacy bardzo czesto przy pilce etc. Jest to raczej typowy pomocnik ze znakomitym strzalem z dystansu. Z pewnoscia wiele owych bramek w sezonie zdobedzie. Ostatni sezon mial znakomity (poprzednie wrecz przeciwnie) i slaby pilkarz to z pewnoscia nie jest.

Potem jest mlody, utalentowany Drenthe i dlugo, dlugo nic :P Bo nie sadze, zeby przyjscie Schustera jakos specjalnie Real wzmocnilo. Biorac pod uwage chocby to, iz Raul nadal gra w pierwszym skladzie :lol2:

WP. Pracujemy na bana? // Babel

Edit: za Figo? Ergo: za prawde. Przykro mi, ale nie potrafie inaczej o nim pisac. Spodziewalem sie oczywiscie ostrzezenia od kibica Interu, tudziez Realu. Nie jestem zaskoczony :)

Jezeli chodzi o bana, to coz, blisko, blisko coraz blizej :lol2: Bywa.
Ostatnio zmieniony 31 sie 2007, 18:36 przez Nurni Flowenol, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 31 sie 2007, 18:22

Nurni Flowenol pisze:jest szybki, dynamiczny, potrafi dobrze podac.
Co z tego, jak w ogóle nie podaje. Gra bardzo samolubnie - o ile gra. Bo jak wiadomo Holender głownie się leczy.
mimo wszystko też go zaznaczyłem w ankiecie. Moze Schuster do niego przemówi [choć jak Mourinho nie przemówił ...] gdyby Arjen grał choć odrobine wiecej "dla drużyny" to bez wątpienia byłby bardzo dużym wzmocnieniem.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”