Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 sty 2012, 22:56
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: MGiggs » 31 sty 2012, 23:00
MGiggs

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 31 sty 2012, 23:06
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 sty 2012, 23:06
Arwin

Post Wyświetl pojedynczy post autor: czarny samael » 31 sty 2012, 23:14
czarny samael
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 31 sty 2012, 23:15
Źle sprecyzowałem, woła o dużą tygodniówkę na nowym kontrakcie.czarny_samael pisze:Fryers chyba musi, skoro mu się w lato kończy...
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 31 sty 2012, 23:21
Coś mi się wydaje, że jak Ravel rozwinie swój talent to jeszcze do nas wróci. Możecie mnie kiedyś zacytowaćSAF on Ravel Morrison: "He is better out of Manchester & it was an easy decision to let him go. Sam will look after him in London."
RyanTunnicliffe Ryan Tunnicliffe
I won't be going anywhere. As long as united offer me contracts. I will always be signing them. #mufc
red85
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Arwin » 01 lut 2012, 0:02
Arwin
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lut 2012, 0:24
Myślę, że jakby w United były jakieś plany wobec niego to nie zostałoby to tak rozegrane jak zostało to zrobione dzisiaj. Poszedłby na wypożyczenie, ewentualnie byłaby jakaś klauzula do odkupienia i tyle. Chętnie Cię w przyszłości zacytuję ale wątpię abym miał ku temu okazję. Nie spodziewam się zobaczyć już Morrisona w koszulce United a już na pewno nie za kadencji Fergusona.red85 pisze:Coś mi się wydaje, że jak Ravel rozwinie swój talent to jeszcze do nas wróci. Możecie mnie kiedyś zacytowaćSAF on Ravel Morrison: "He is better out of Manchester & it was an easy decision to let him go. Sam will look after him in London."![]()
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: red85 » 01 lut 2012, 9:55
No nie do końca. Jestem przekonany, że to była kara dla Ravela za nie stawianie się na treningi, czy też kłótnie z Joycem. Talent ma wszak na pewno nie mniejszy niż Pogba, a jak dla mnie nawet większy. Tyle tylko, że to za mało żeby zrobić karierę w takim klubie jak United.Tak jak kiedyś pisałem, więcej sobie po nim obiecuję niż po Morrisonie i jeśli będzie miał głowę na karku może będziemy mieli z niego pożytek. Ferguson regularnie sadzał go na ławie więc chyba miał wobec niego poważniejsze plany niż wobec Ravela.
Wypowiedź Fergiego jasno daje do zrouzmienia, że zrobiliśmy to co dla Ravela jest w tym momencie najlepsze. Przyszłość pokaże czy szanse wykorzysta. Tak jak czułem, że Pique czy Cesc wrócą do Barcy jeśli wykorzystają swój potencjał, tak samo mam przeczucie, że podobna droga może spotkać Morrisona. Tylko, że to długa droga i Ravel jeszcze sporo musi się nauczyć.Myślę, że jakby w United były jakieś plany wobec niego to nie zostałoby to tak rozegrane jak zostało to zrobione dzisiaj. Poszedłby na wypożyczenie, ewentualnie byłaby jakaś klauzula do odkupienia i tyle.
red85

Post Wyświetl pojedynczy post autor: majer13 » 01 lut 2012, 10:12
majer13

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bassu » 01 lut 2012, 13:12
Bassu
Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 01 lut 2012, 13:13
mete
Post Wyświetl pojedynczy post autor: Morrow » 01 lut 2012, 13:38
Nie neguję tego. Uważam po prostu, że w tej chwili United bardziej potrzebny jest i lepiej pasuje do naszego ustawienia zawodnik o takiej charakterystyce jak Pogba. Talent Morrison oczywiście ma wielki ale samym talentem nic nie osiągnie, Pogba, też utalentowany, być może w mniejszym stopniu, wydaje się być bardziej skupiony na swojej karierze i grze w piłkę, to sprawia, że może zajść wysoko. Moje jedyne obawy dotyczą jego głowy i tego, że pogoń za pieniędzmi sprawi, że nie wykorzysta swojego potencjału w MU.red85 pisze:No nie do końca. Jestem przekonany, że to była kara dla Ravela za nie stawianie się na treningi, czy też kłótnie z Joycem. Talent ma wszak na pewno nie mniejszy niż Pogba, a jak dla mnie nawet większy. Tyle tylko, że to za mało żeby zrobić karierę w takim klubie jak United.
Zgadza się tyle, że zapominasz, że przykłady Pique i Cesca mimo wszystko znacząco się różniły od przykładu Ravela. Sposób rządzenia tymi klubami przez trenerów też się diametralnie różni. Cesc i Pique mieli drzwi do Barcy cały czas otwarte i przyjęto ich z otwartymi ramionami z powrotem w Katalonii. W United, przynajmniej dopóki panuje Ferguson, nie ma drugich szans i przyjmowania zawodników, którzy raz podpadli. W przypadku Morrisona zarząd wykazał się dużą cierpliwością wobec jego wyskoków a on nadal stawał w poprzek więc w końcu cierpliwość się skończyła. Naturalnie, transfer do WHU to najlepsze rozwiązanie dla Morrisona i widzę, że odczytałeś te słowa Fergiego, jakby oddawał młodego Anglika "na wychowanie" pod skrzydła Sama ale IMO nadinterpretujesz. W przyszłości, jeśli Morrison się rozwinie (a w Londynie powinno mu być łatwiej skupić się na futbolu) i do nas wróci chętnie przyznam Ci rację ale tak jak pisałem wcześniej, nie spodziewam się tego za rządów Szkota. Skoro za, jakby nie patrzeć, dość błahe problemy nie było w MU miejsca dla Jaapa, Keano czy Becksa to zdziwiłbym się gdyby Fergie nagiął zasady dla gówniarza, który być może kiedyś będzie gwiazdą ale już poważnie podpadł i okazał brak szacunku dla koszulki Diabłów. Nic się nie zmieniło, nikt nie jest ważniejszy niż Manchester United.red85 pisze:Wypowiedź Fergiego jasno daje do zrouzmienia, że zrobiliśmy to co dla Ravela jest w tym momencie najlepsze. Przyszłość pokaże czy szanse wykorzysta. Tak jak czułem, że Pique czy Cesc wrócą do Barcy jeśli wykorzystają swój potencjał, tak samo mam przeczucie, że podobna droga może spotkać Morrisona. Tylko, że to długa droga i Ravel jeszcze sporo musi się nauczyć.
Morrow
Post Wyświetl pojedynczy post autor: muszeq » 01 lut 2012, 13:50
muszeq
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl
Zasady ochrony danych osobowych | Regulamin
Administracja, zarządzanie i wsparcie graficzne forum: pawel.studio