FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 672

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
klopx
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 56

Post Wyświetl pojedynczy post autor: klopx » 06 cze 2008, 23:28

No ja to najbardziej czekam na jakiegoś ofensywnego grajka w lini pomocy... O atak chyba możemy być spokojni ;) Aż bardzo wielka krzywda nie może nam się stać :) Jest Messi, Heniek, Bojan i póki co ciąśgle E2;) Dopiero po (nie daj Boże :P ) jego odejściu możemy się zastanawiać nad kupnem strzelczyków :D

George Jung
Skład B
Skład B
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: George Jung » 06 cze 2008, 23:39

przyjście Alvesa oznaczać będzie też spory chaos , tymbardziej że asekurować go będzie Puyol :D ciekawi mnie jak będzie wyglądała jego współpraca z Messim bo współpraca Argentynczyka z Zambro nie wygladala ciekawie.

transfer oczekiwany ale też z lekka przepłacony zważywszy na cenę out Zambro. można było powalczyć o Maicona.

co do Manciniego to mam mieszane odczucia , jest po średnim sezonie ( podobnie jak rok temu Henry). umiejętności ma ale dopłaciłbym 10 mln i kupił młodszego i ogranego w PD Silve. kontrakt dla Manciniego miałby wynosić 4,5 mln za sezon, dużo za dużo jak za rezerwowego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 0:20

Czekałem na ten transfer bardzo długo. W pewnym momencie (poprzednie mercato) zaczynałem wątpić w możliwość jego realizacji, ale jednak udało się. Nareszcie mogę napisać...

Alves, fichado! :jupi: :mike:

Alves Obrazek \o/

:chill:

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 cze 2008, 0:27

Mentor to juz oficjalne, ze sie tak cieszysz? :p Bo ani na stronie Barcelony, ani Sevilli nic nie widze :)

W zeszlym sezonie bylem pewny, ze zasili Chelsea. Widac jednak dobrze, ze sie stalo.

Czeka mnie piekny tydzien - Alves w Barcelonie i rozpoczynajace sie euro ;]

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 0:35

Klepie mnie oficjalna strona. Cena też mnie klepie w razie czego. Jak będzie trzeba to dołożę ze swoich. Mogę pić jedno piwo mniej dziennie jeżeli zajdzie taka potrzeba :P Oficjalne potwierdzenie to tylko kwestia czasu tak czy inaczej. Wierzę w to tak mocno, że nic mnie już nie zatrzyma :P Zresztą transfer potwierdza nie tylko madrycka prasa. Na Elentorno również jest już info.

Alves \o/

:mike:

:mrgreen: :pijemy: :kocioł:
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 0:37 przez Mentor, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Babel
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 242

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Babel » 07 cze 2008, 0:35

George Jung pisze:ransfer oczekiwany ale też z lekka przepłacony zważywszy na cenę out Zambro. można było powalczyć o Maicona.
Smiem twierdzić, przy całym szacunku dla Sevilli, że Inter to klub z troche wyższej pólki (szczególnie finasnowej), prowadzacy inna polityke (to raczej on skupuje niz finansuje się ze sprzedawania graczy) i założenie, że wytargujecie za najlepszego gracza w przekroju ostatnich dwóch sezonów mniej niz za Dani Alvesa jest złym myśleniem. Tym bardziej, że w przeszłości Inter odrzucał juz podobne oferty Chelsea za podstawowego prawego obrońce reprezentacji Brazylii. No, chyba że plotki jakoby przyjscie Mourinho miało spowodować rewolucje kadrowe było generatorem takiego myślenia.

Gratuluje transferu prawienajlepszego prawego obroncy na świecie :>

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 0:40

Babel nie zamulaj tylko oglądaj:

:P

Maicona za mniejszą kasę byśmy nie wyrwali o ile w ogóle byłoby to wykonalne.

Poza tym Alves lepszy :P :twisted:

http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=22542

Awatar użytkownika
Chlopaczek
Ten obcy
Reputacja: 3334

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Chlopaczek » 07 cze 2008, 1:12

Na tym filmiku nie ma zbyt duzo akcji w defensywie a przeciez to obronca :P

Zapamietalem go ze swietnych rajdow pod pole karne rywali i z tego ze jak tracil podczas tych akcji pilke to symulowal faul coby jesli sedzia go nie odgwizdze to przynajmniej rywale wybija pilke.

Gratuluje posiadania takiego pilkarza w skladzie bo kwoty jaka za niego daliscie juz nie za bardzo.O tyle dobrze ze kibice bezposrednio za to nie placa wiec ich to tak nie boli.

Awatar użytkownika
Jarzinho
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 16

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Jarzinho » 07 cze 2008, 1:16

No wreszcie mialem nadzieje, że jeszcze jeden transfer zostanie zaklepany i jest ten najwazniejszy. 8) Nie wszystko jest jeszcze jasne, bo tutaj mowa o 29 +6, a na innym serwisie 32 + 3 i prawa do Navarro. Ogolnie to transfer wyniesie jakies 38 mln. Cena powala.
Defensywa jest w tym momecnie tak mocna, doswiadczona i perspektywiczna, ze nic tylko zacierac rece i czekac jak to bedzie w praniu.

Zobaczymy co z reszta transferów, ale mysle, że do 20 czerwca raczej najwazniejsze transfery beda juz dokonane. Mnie do szczescia przydałby sie teraz tylko Silva i spokojnie oczekiwalbym rozpoczecia sezonu.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 1:22

Alves wbrew dziwnym opiniom o przeciętnej grze w obronie jest naprawdę dobrym defensorem o czym świadczy chociażby średnia ilość odbiorów jaką notuje w każdym meczu. Był w czołówce ligi pod tym względem z tego co mi wiadomo.

Z tym symulowaniem to racja. Zdarza mu się 'aktorzyć' za często, ale nic.

Kwota oczywiście bardzo wysoka, ale nie zaskakująco wysoka. Najdroższy obrońca w historii Primera Division. Oczekiwania będą wielkie, ale wierzę, że nie zawiedzie.

Nieźle się wykosztujemy w tym okienku. Laporta rozbił skarbonkę.

[EDIT]
Alves w ubiegłym sezonie był trzecim asystującym ligi z wynikiem 12 asyst :roll:

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 07 cze 2008, 1:45

Mentor pisze:rednia ilość odbiorów jaką notuje w każdym meczu. Był w czołówce ligi pod tym względem z tego co mi wiadomo.
3 chyba pod tym względem w La Liga. Ogólnie statyki ma miażdżące :)

I w sezonie 2006/2007 też miał 11 czy 12 asyst :]
Pod tym względem to nie ma drugiego takiego obrońcy na świecie. Prawdziwy geniusz. Kwota bardzo wysoka, ale jeśli podtrzyma formę z Sevilli(lub będzie grał jeszcze lepiej) to nie zmarnuje się nawet eurocent :]

Co do kasy to spokojnie. W tym sezonie podobno wchodzą dwa wielki kontrakty: bodajże z Nike oraz jakąś stacją TV. Poza tym były okienka, w których było oszczędzane ostro(wtedy co Blaugrana zakontraktowała Bommela i Santiego za darmo). Są środki pieniężne i można szaleć :) Jeszcze sporo pieniędzy pewnie pójdzie :]
i tak BTW: Dla Manciniego trzykrotne TAK :D

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 1:56

Ja się w żadnym razie o fundusze nie martwię bo sytuacja finansowa jest bardzo dobra i możemy sobie pozwolić na wielkie transfery. Chciałem tylko zwrócić uwagę na to, że w tym okienku wydamy naprawdę bardzo dużo. Przewiduję jeszcze ze dwa transfery o ile Eto'o nie odejdzie. Może być Hleb i Mancini.

Awatar użytkownika
mistyk
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mistyk » 07 cze 2008, 10:17

Dobrze, ze przynajmniej tutaj na forum nikt nie pisze glupot, ze Alves jest slabym obronca :p

Kwota spora, ale warto bylo moim zdaniem. Szczegolnie, ze przeciez przez ostatnie 2 lata ile kasy z niewydanych premii zaoszczedzilismy :p

Awatar użytkownika
(L)oczkerson
O Captain! My Captain!
Reputacja: 621

Post Wyświetl pojedynczy post autor: (L)oczkerson » 07 cze 2008, 11:16

Dobra o transferze Alvesa Słów kilka, gracza charakteryzować (teraz ładnie :P ) nie muszę bo to gwiazda, wszyscy wiedzą że umiejętnośći w ofensywie ma niemniejsze niż najlepsi ofensywni pomocnicy i tak dalej. Co do sumy to przeogromna :!: Drożsi byli tylko Ferdinand i Thuram ale to była inna piłkarska epoka i jakoś łatwiej przychodziły tak ogromne transfery, tak więc suma jaką musi na niego wydać Barca jest wręcz astronomiczna :shock: A co z tego wynika :?: Prosta rzecz... oczekiwania ze strony kibiców, ekspertów itp. gdy klub inwestuje w ciebie taką gotówkę automatycznie są proporcjonalnie co koszt transferu , no chyba że marginalizujemy kwestie finansowe i nie myślimy o tym ile Barca wydaje na transfery z racji tego że jest jednym z klubów "niepoczytalnych" :P

W kwestii porównań do transferu Pepe ze strony kibiców Realu to panowie wybaczą ale muszę was troszeczkę wyśmiać bo niepoważnym jest porownywać okoliczności jednego i drugiego transferu gdzie jeden to wielka gwiazda dobrej hiszpańskiej drużyny i piłkarz uznawany za jednego z 3 najlepszych prawych obrońców świata, który wpełni zasłużył na to miano 3 świetnymi sezonami, a drugi był nikomu nie znanym zawodnikiem z ligi portugalskiej gdzie zagrał 1 sezon...

Druga sprawa na której chciałem wspomieć to to że wbrew pozorom na tym transferze może sporo zyskać Abidal. Tak wiem brzmi dziwnie, ale do tej pory często mu zarzucano że mało wnosi do ofensywy, teraz to może się to diametralnie zmienić bo przy tak ofensywnie grającym Alvesu, który czasem nie wróci na czas potrzebna jest dobra asekuracja dla niego ze strony Abidala, który z parą stoperów będzie robił momentami za 3-osobowy blok obronny i z tego względu układ z bardzo ofensywnym Danim na prawej i defensywnym i silnym Abidalem wygląda znakomicie w szczególności że Alves bronić też potrafi a Abidal atakować
Ostatnio zmieniony 07 cze 2008, 11:32 przez (L)oczkerson, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 07 cze 2008, 11:30

(L)oczkerson pisze:harakteryzować
:o

Harakiri.

Oczywiście pełna zgoda co do kwestii oczekiwań. Do tej pory mieliśmy olbrzymią presję kibiców ukierunkowaną na zarząd, aby dokonać transferu a teraz presja ta (a raczej oczekiwania) przejdą na samego zawodnika, który przychodzi jako prawdziwy crack. Cena rzeczywiście olbrzymia, ale taniej się nie dało. Sevilla to taka hiszpańska wersja Lyonu. Del Nido lubi i potrafi zarabiać na swoich piłkarzach. Alves posiada wielkie umiejętności, jest ograny w La Liga, młody i głodny sukcesów bo nie zasmakował jeszcze smaku mistrzostwa kraju o Lidze Mistrzów nie wspominając. W Sevilli lepszy już być nie mógł. Przejście do lepszego klubu było dla niego konieczne, aby ewentualnie dalej się rozwijać i osiągnąć coś więcej niż do tej pory. I tak jestem zaskoczony, że opuścił klub tak późno chociaż z drugiej strony wiemy jak to jest z Del Nido. Gdyby nie taka a nie inna polityka prezesa klubu pewnie Alves już dawno grałby gdzie indziej. Tak czy inaczej dobrze się stało bo ostatecznie wylądował u nas :jupi:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”