FMy - Strona 673

Chwila oddechu dla stałych bywalców i świeżych owieczek. Trunki oraz coś na ząb w gronie znajomych, jak i dla tych którzy chcą podumać bądź przygadać sobie ramię w ramię z barmanem.
Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 6213
Kibicuję: 4rsenal

Re: FMy

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2012, 22:16

Lata 40 XXI wieku w reprezentacjach rozpocząłem od meczu towarzyskiego Polską. I o ile Atanas Dimitrov w bramce biało-czerwonych uznałem za mało ważną ciekawostkę, to tyle kiedy w 42 minucie Polacy wyszli na prowadzenie po golu... Volodymyra Gryshyma, to tak się przejąłem ze postanowiłem o tym napisać na pilka.pl . Co za czasy :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 487

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 04 lip 2012, 22:23

sickstick pisze:Lata 40 XXI wieku w reprezentacjach rozpocząłem od meczu towarzyskiego Polską. I o ile Atanas Dimitrov w bramce biało-czerwonych uznałem za mało ważną ciekawostkę, to tyle kiedy w 42 minucie Polacy wyszli na prowadzenie po golu... Volodymyra Gryshyma, to tak się przejąłem ze postanowiłem o tym napisać na pilka.pl . Co za czasy :mrgreen:
Dalej grasz na tym zwałowanym save'ie :?:

Ja zacząłem Milanem na nowej łatce jednak. Nie mam kogo ściągnąć kogo do pomocy :suicide: Do tego cena piłkarzy poszła 20% w górę i płace piłkarzy też.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 04 lip 2012, 22:29

Mirek15 pisze:Dalej grasz na tym zwałowanym save'ie :?:
Mistrzostwa świata w 2042 roku gram na Francuskiej ziemi i obiecałem sobie, że po tym turnieju odejdę. Mam taki wewnętrzny cel, że chce wygrać mistrzostwa świata 2 razy z rzędu, ale na co drugim mundialu zawalam - liczę że na mundialu we Francji (mój 6 już z tą reprezentacją) w końcu obronię trofeum. :mrgreen:

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 lip 2012, 20:55

Mirek15 pisze:Ja zacząłem Milanem na nowej łatce jednak.
Jednak skończyłem. Bałem się, że w przeciągu 2-3 sezonów nie będzie rywala.

Więc zacząłem Valencią. I tu kilka pytań:

Kończy się kiedyś ta dominacja Barcelony i Realu :?: Wyniki po 5:0 mają. Jakieś nowe super talenty przytrafiły wam się w czasie grania :?:

I jeszcze 2:
Tak się ostatnio zastanawiałem. W tej grze są uwzględniane podatki :?: I czy znacie jakieś forum w języku angielskim z talentami :?: CMREV jest słaby niestety.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 10 lip 2012, 21:08

Więc zacząłem Valencią. I tu kilka pytań:

Kończy się kiedyś ta dominacja Barcelony i Realu :?: Wyniki po 5:0 mają. Jakieś nowe super talenty przytrafiły wam się w czasie grania :?:
Valencia ma bardzo dobry skład ,co prawda nigdy nią nie grałem ,ale potencjał tam jest duży.Jak w miarę ogarniasz grę to możesz bez problemu parę dobrych transferów na brakujące pozycje zrobić i z Barceloną powalczyć.W Barcelonie często się piłkarz łamią , zamiennie kluczowi(cesc,xavi,iniesta i odziwo Messi przynajmniej u mnie tak jest ) i nie są tak regularni jak Real.Po za tym Xavi i Puyol są wiekowi i staty powoli im spadają ,a nie zawsze komputer ogarniętych gości na ich miejsce kupuje.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 10 lip 2012, 21:24

Z Barceloną :?: Nie ma opcji. Już prędzej z Realem który rzadko co zdobywa mistrza u mnie. A Messi jak się połamie na 2 tyg w sezonie to max. Kiedyś jak grałem Malagą to Barcelona miała stracone 1 lub 2 gole po 20+ kolejkach.

A do tego o dalszym wzmocnieniu zespołu nie mogę mówić. Co miesiąc bankowi oddaje po ponad 5 mln euro :!: Na szczęście 1 rata(po 4 mln euro na m-c) kończy się na koniec sezonu.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lip 2012, 22:20

Kiedy na moim znamiennym savie grałem przez moment Realem (około 2020), to okazało się ze bardzo duzo gwiazd ligi z jakiś Sevilli czy Malagi to wychowankowie Realu, więc polecam śledzić ich Castillę.

Awatar użytkownika
Smashing Pumpkins
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 51

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Smashing Pumpkins » 10 lip 2012, 22:34

U mnie Messi 2 razy pauzował po 6 tygodni,co jednak nie przeszkodziło mi za bardzo w grze.Moja kariera Barceloną idzie mi średnio ,bo raczej tak można nazwać nie wygranie wszystkiego :( W CDR niestety odpadłem z Real ,a w finale LM przegrałem z City.Co prawda w lidze byłem dominatorem ,ale to raczej mały sukces.Teraz będę grał nimi drugi i na pewno ostatni sezon,za dużo dobrych piłkarzy mam już i czuję ,że gra w kolejnych sezonach będzie po prostu nudna(przyszedł Neymar,Hazard,Douglas Costa,Jose Angel)

THEMANIEK
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 41

Post Wyświetl pojedynczy post autor: THEMANIEK » 10 lip 2012, 22:46

Real ma swietna szkolke, kupilem od nich wielu pilkarzy, jeden z obroncow jest juz genialny w wieku 19 lat... a u mnie jest rezerwowym... fakt faktem niewielu jest lepszych na swiecie od Otamediego, Hummelsa czy Ranocchi.

Varane to zabijaka i predzej kupisz Messiego niz jego. Nie znam kolesia ktory by go kupil. Chyba najlepszy obronca w grze. Duzo jest dobrych, ale jego staty podbijaja do geniusza.

Co do pilkarzy ktorzy sa w Barcie i Realu... oni po prostu musza sie zestarzec, niektorzy jak Di Maria, Tiago itp po prostu odchodza bo sklad jest za mocny, a w innych druzynach z miejsca sa najlepszymi na swoich pozycjach.

Puyol ostatnio jak gralem z Barca w finale LM, mial 38 lat, gral caly sezon rowno w pierwszym skladzie i o dziwo byl jednym z najlepszych ciagle... Bartra wyceniany na 18 mln euro juz. Hiszpancy obroncy o dziwo maja ogromny potencjal... San Jose,Bartra, po jednym bardzo dobrym obroncy w Athletic i Atletico, i swietny w Sociedad... BTW napastnika mlodego tez maja swietnego.

Ja mam jeszcze jedno niespelnione marzenie, nigdy nie mialem M'vili ... nigdy nie moge go dostac !! u mnie ciagle gra w Rennes ! i podpisal kolejny debilny kontrakt po ktorym nie mysli sie rozstac ze swoim niezdatnym klubem.

Jako ciekawostka dodam ze Ronaldo pogrywa w City z Suarezem a i tak dalej nie moga zlamac ManU :mrgreen:

Awatar użytkownika
Sergek
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 973

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Sergek » 10 lip 2012, 22:47

THEMANIEK pisze:Real ma swietna szkolke, kupilem od nich wielu pilkarzy, jeden z obroncow jest juz genialny w wieku 19 lat... a u mnie jest rezerwowym... fakt faktem niewielu jest lepszych na swiecie od Otamediego, Hummelsa czy Ranocchi.

Varane to zabijaka i predzej kupisz Messiego niz jego. Nie znam kolesia ktory by go kupil. Chyba najlepszy obronca w grze. Duzo jest dobrych, ale jego staty podbijaja do geniusza.

Co do pilkarzy ktorzy sa w Barcie i Realu... oni po prostu musza sie zestarzec, niektorzy jak Di Maria, Tiago itp po prostu odchodza bo sklad jest za mocny, a w innych druzynach z miejsca sa najlepszymi na swoich pozycjach.

Puyol ostatnio jak gralem z Barca w finale LM, mial 38 lat, gral caly sezon rowno w pierwszym skladzie i o dziwo byl jednym z najlepszych ciagle... Bartra wyceniany na 18 mln euro juz. Hiszpancy obroncy o dziwo maja ogromny potencjal... San Jose,Bartra, po jednym bardzo dobrym obroncy w Athletic i Atletico, i swietny w Sociedad... BTW napastnika mlodego tez maja swietnego.

Ja mam jeszcze jedno niespelnione marzenie, nigdy nie mialem M'vili ... nigdy nie moge go dostac !! u mnie ciagle gra w Rennes ! i podpisal kolejny debilny kontrakt po ktorym nie mysli sie rozstac ze swoim niezdatnym klubem.

Jako ciekawostka dodam ze Ronaldo pogrywa w City z Suarezem a i tak dalej nie moga zlamac ManU :mrgreen:
Na którymś patchu kupiłem go za grosze do mojego Montpellier. Chcieli się go pozbyć w Realu, a był do gdzieś dopiero 2-3 sezon.

Awatar użytkownika
sickstick
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: sickstick » 10 lip 2012, 22:55

THEMANIEK pisze:Varane to zabijaka i predzej kupisz Messiego niz jego. Nie znam kolesia ktory by go kupil. Chyba najlepszy obronca w grze. Duzo jest dobrych, ale jego staty podbijaja do geniusza.
I wyobraź sobie grę reprezentacją Francji od 2018 roku z świetnym Hugo Llorisem w bramce, Corchia (chyba z Sochuax na początku), Vernanem, Sakho i Cissokho w obronie znakomitym M'Villa na dmie, Griezmann na lewym skrzydle, a reszta pozycja wypchana genialnymi new genami (choć przewinęli się tacy gracze jak Kakuta, Gamiero, Sissoko czy Remy).

Awatar użytkownika
Snipp_
Bianconeri
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Snipp_ » 10 lip 2012, 23:49

W FM12 tak jak w poprzedniej części gram Southampton, z tą różnicą, że teraz zaczynam już w Championship. Polecam grę tym klubem, zamiast bawić się w miażdżenie wszystkiego Barceloną czy innymi takimi. Obecnie zaczynam 3 sezon. W pierwszym bez problemu awansowałem do Premier League, pod koniec toczyłem niezłą walkę z West Ham o zwycięstwo w lidze. Przed sezonem sprowadziłem z wolnego transferu Parnabiego i LuaLue. Oprócz sprowadziłem kilku młodych zawodników: Veratti, Sanogo, Nestor, Bennet i Joe Lewisa na bramkę. Z pucharów odpadłem dosyć szybko i udało się w końcu wygrać ligę. Sanogo nic nie pokazał (kontuzjowany 3/4 sezonu), a z reszty jestem zadowolony. Lallana piłkarzem sezonu. W drugim sezonie wziąłem się za porządne wzmocnienia i z wolnego transferu przyszedł Hargreaves, kupiłem Momo Sissoko, Mohameda Bangurę, Christiana Beniteza, Hatema Ben Arfę i młodych Ostrzolka i Johansona na boki obrony. Grałem taktyką 2-3-2-1-2, która dosyć dziwnie wygląda ale spisuje się świetnie z dwoma szybkimi napastnikami. Sezon okazał się zaskoczeniem, miałem walczyć o utrzymanie a skończyłem... 2gi. Teraz czeka mnie podbój LM i być może już walka o mistrzostwo.
Uwielbiam tą grę.

Awatar użytkownika
Salas11
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 1799
Kibicuję: Internazionale Serie A

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Salas11 » 11 lip 2012, 3:58

Target -> Pro Vercelli

Wynikami pochwalę się po rozegraniu pierwszego sezonu.

Slim91
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Slim91 » 14 lip 2012, 20:38

:roll: Tą emotikoną mogę opisać moje poczynania Valencią.

Przejdę do rzeczy. Zająłem 8 miejsce na koniec sezonu, ze stratą 2 pkt do 5. Co ciekawe nie zwolnili Mnie. Gram dalej Valencią. Walczę :P Szczerze mówiąc gram z nudów. Największe rozczarowanie to Soldado i Alba. Jeden gorszy od drugiego. Po pierwszym spodziewałem się 20 bramek w sezonie dostałem 7 :lol: Drugi grał mecz kiepski lub jeszcze gorszy. W nowym sezonie sięgnąłem po posiłki. Fernando(Porto), Paloschi, Rondon, Sow, Aqua, Bosingwa i Cassani. Zobaczymy co z tego wyjdzie.

Awatar użytkownika
JestemHardcorem
Pierwszy Skład
Pierwszy Skład
Reputacja: 3

Post Wyświetl pojedynczy post autor: JestemHardcorem » 15 lip 2012, 16:29

Po 11 latach pracy w Histon w końcu jeden z wyznaczonych celów sie spełnia :D Wielkie nerwy w całym meczu, ale liczy sie fakt, że Puchar Mistrzów zdobyty!

Obrazek

Na razie brak mi jeszcze wygranej ligi do pełni sukcesu, w poprzednim sezonie byłem 3, w obecnym zakończonym już 2 chociaż przy odrobinie szczęscia było by zwycięstwo, ale zawaliłem 3 ostatnie mecze na rzecz własnie LM.
A w LM mój zespoł zaskoczył nawet mnie, eliminując w fazie pucharowej odpowiednio Real Madryt, Liverpool ( mistrza z obecnego sezonu ) i w półfinale Barcelonę.
Obecnie prawie przy każdym zawodniku mam ikonkę zainteresowania z innych klubów, niestety nie do końca dane będzie mi współpracować ze wszytskimi w następnym sezonie ponieważ mój prezes często przy dobrej ofercie sam godzi mi się na sprzedaż najlepszych zawodników. Jednak nie zraża mnie to, w under-18 mam kopalnię diamentów i z miejsca mogę każdego z pierwszego składu zamienić jakimś młodzianem.
Z ciekawych rzeczy to dwukrotne zwycięstwo w lidze z MU.. ale nie to jest tutaj zadziwiające, bo te zwycięstwa dwukrotnie kończyły sie w stosunku 8-0 dla mnie :lol:
Jak pod koniec kariery w Romie, znów strzelam mase bramek, tracę też sporo, ale zwykle strzelam więcej od rywali i to dla mnie ważniejsze :P Z resztą nie lubię koncentrowania sie na obronie i zamiast wygrać 2-0 wolę 5-3 :P
Nie wiem jak długo będę jeszcze prowadził FC Histon bo gra w lidze angielskiej po tylu latach zaczyna mnie nużyć, a zapewne w niedalekiej przyszłości kiedy wygram ligę i nie będzie już nic do osiągnięcia ta rozgrywka mi się znudzi. Juz teraz rozmyślam gdzie by w przyszłości sie usadowić, najlepsza była by liga Włoska bo tam nie ma limitów na obcokrajowców wiec jakaś SERIE C była by kusząca, ale znów budowa przez tyle sezonów kolejnego zespołu od podstaw... nie wiem czy mi sie bedzie chciało ;]
Druga opcja to liga holenderska i jakaś Breda czy inny Nijmegen. Zależy jaki zespół by był akurat bez trenera.

Ale to przyszłość. Na razie jestem w Anglii, a tutaj skład prawie kompletny, musze tylko wzmocnić prawe skrzydło jakimś mutantem i jazda Histon po mistrzostwo :twisted:

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hyde Park”