AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6723

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 24 mar 2024, 0:53

Quercus pisze:
23 mar 2024, 23:44
W kolejce po transfer również inne kluby, w tym angielskie.
Przy każdym wyróżniającym się piłkarzu można to napisać ;)
Jeśli ktoś położy więcej niż 4-50 na stole to raczej Milan odpada z tego wyścigu ;)
Jestem w stanie sobie wyobrazić że przy odejściu Giroud weżmiemy np Lukaku,lub innego doświadczonego napastnika,do tego np Zirkzee i zostanie Jovic.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 717

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2024, 12:09

Giroud już od dłuższego czasu się pisze, że chciałby spróbować sił w Ameryce. Osobiście mi szkoda, bo byłby idealnym drugim napastnikiem oraz mentorem dla młodego napastnika. Ale być może Francuz chce czegoś innego na koniec kariery. Tak czy siak przekroczył oczekiwania wobec niego jakie były gdy przechodził.

Nie mam jeszcze zdania co do Jovicia, bo cały czas mam casus Rebicia przed oczami. Nie wiem co zdecyduję zarząd, ale ciężko orzech do zgryzienia.

Jeśli chodzi o napastnika to mam nadzieję, że w lecie sprowadzimy długoterminową opcje, bo w tej chwili napastnik jest zaniedbywany przez kilka lat tak jak prawe skrzydło było do tej pory.

Rynek napastnika jest bardzo ciężki. Idealny przykład to wspomniany Gyorkes. Gdyby rok temu był łączony z Milanem to pewnie każdy byłby w szoku. Osobiście nie miałem pojęcia kto to jest gdy czytałem, że Sporting kupuję go za 20 mln. Rok później mokry sen dużej ilości mocnych klubów. Media mogą sobie łączyć go z Milanem, ale fakt jest taki, że Milan nie jest klubem który może kupić gracza za +70 mln euro i nie chodzi tu o to czy Cardinale da czy nie. A to, że niby Ibra to jego idol kwoty transferu o 20 mln nie obniży.

W kontekście Milanu lepszym przykładem są Boniface czy Openda. Obaj łączeni rok temu z Milanem, obaj poszli za rozsądne ceny i rok później już są praktycznie poza zasięgiem Milanu.

Z perspektywy klubu pokroju Milanu o czym już pisałem albo musimy kupić gościa za nim “wybuchnie” w klubach portugalskich czy takich pośrednich jak Lipsk, Dortmund, średniaki włoskie, itp. Druga opcja to zapłacić kwotę premium za gościa po jednym sezonie i liczyć, że wypali (Juventus na przykład na Vlahoviciu chyba w pełni idealnie nie wyszedł) natomiast gorzej jak okaże się flopem. Każdy z tych napastników łączonych z Milanem - Gyorkes, Gimenez, Sesko, Zirzkee, itp. to koszt +40 mln euro a żaden nie jest gwarantem niczego. David troszkę tańszy ze względu na sytuację kontraktową. Osobiście nie wykluczałbym opcji takiej jak ten Grek z AZ, bo obserwujemy go od dłuższego czasu a już któryś sezon z rzędu notuje ciągły progres.

Osobiście będę w szoku jak Milan kupi napastnika (czy jakiegokolwiek piłkarza) za +50 mln euro. Imho maksymalna kwota to coś pomiędzy 40-50 mln euro i to chyba bliżej 40.

Imho poza wymianą trenera napastnik plus DM (ogólnie rynek podobny jak z napastnikiem i cholernie szkoda Duńczyka z Lecce, który teraz błyszczy w Portugalii) to kluczowe decyzje w lecie od których zależy czy zrobimy krok do przodu.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 24 mar 2024, 13:06

mete pisze:
24 mar 2024, 12:09
Nie mam jeszcze zdania co do Jovicia, bo cały czas mam casus Rebicia przed oczami. Nie wiem co zdecyduję zarząd, ale ciężko orzech do zgryzienia.
Nie trzeba za niego płacić,a w razie potrzeby przejścia na dwóch napastników będzie się nadawał;)przy odpowiednim serwisie rzecz jasna :)
Jako jeden z trzech byłby ok.
mete pisze:
24 mar 2024, 12:09
Rynek napastnika jest bardzo ciężki. Idealny przykład to wspomniany Gyorkes. Gdyby rok temu był łączony z Milanem to pewnie każdy byłby w szoku. Osobiście nie miałem pojęcia kto to jest gdy czytałem, że Sporting kupuję go za 20 mln. Rok później mokry sen dużej ilości mocnych klubów. Media mogą sobie łączyć go z Milanem, ale fakt jest taki, że Milan nie jest klubem który może kupić gracza za +70 mln euro i nie chodzi tu o to czy Cardinale da czy nie. A to, że niby Ibra to jego idol kwoty transferu o 20 mln nie obniży.
Niestety przy Zirkzee można napisać podobnie,bo Bologna chce za niego 60-70 co też nie jest sumą na naszą kieszeń.
Czy byłby to Zirkzee,Gyokeres,Gimenez,David czy Sesko to i tak pewnie bylibyśmy zadowoleni(przed weryfikacją oczywiście) ;)

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 24 mar 2024, 14:34

Kjaer też (podobno) lekka kontuzja na kadrze :?

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 24 mar 2024, 17:26

On coś tam pokazywał podobno? Poproszę poogrywać go jak Brahimdonę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 24 mar 2024, 17:35

Jak wszyscy boczni obrońcy plus ktoś tam kogo Pioli wymyśli na tej pozycji będą kontuzjowani to pogra.

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1123
Kibicuję: Ac Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 24 mar 2024, 17:36

po zrobieniu karnego razem z Terracciano poszli do zamrażarki :D

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 mar 2024, 20:39

Czuję Davida w ataku jak nie odpali temat Zirkzee i mam obawy ;]

chłop jak złapie przestoje to nie strzela.

sezon 21/22 do stycznia 2022 roku 12 goli od 1 stycznia do końca sezonu 3 gole (z czego 2 w przedostatniej kolejce)
22/23 24 bramki, z czego 10 karnych i tuszuje jego zastój ;]

obecny sezon od 11 sierpnia do 12 listopada 2 gole i 1 asysta. Potem do dzisiaj 13 goli ;] chociaż niektóre jak z PSG (1-1) z Nantes czy z Reims to tam kogolwiek postawić bo dobitka od bramkarza do pustej praktycznie czy błąd bramkarza/obrońcy jak z Reims.
Asyst też dużo nie notuje 21/22 - 0 asyst 22/23 4 asysty w tym 2 asysty (bo 4 asysty z zespołem z Martyniki w Pucharze Francji nie bierzmy na poważnie, wygrali 12-0. Dla zespołu z Martyniki fajna przygoda po prostu ;])

Imo dalej mam obawy czy Kanadyjczyk jako "9" samotna da radę w starciach z rosłymi obrońcami Serie A. Ba jak będzie miewał owe przestoje to "przychylne" media szybko podłapią temat ;]

Najlepiej byłoby jakby ostateczne zdanie co do "9" miał trener, i nie za bardzo osobiście bym chciał mieć samych tzw. poacherów na ławce ;] bo będziemy co mecz praktycznie grać w "10" jak nie będa w gazie ;]

Zirkzee/Sesko/Gimenez/Moffi/Guirassy/ + taki Pavlidis z AZ za 15-20 mln euro

najchętniej tak bym to widział. Celowo nie mam Gyokoresa ;] David może być cenowo najbardziej atrakcyjny a sportowo no jak wyżej

No zawsze istnieje opcja Lukaku ...

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 mar 2024, 20:47

Vol'jin pisze:
25 mar 2024, 20:39
No zawsze istnieje opcja Lukaku ...
Od kliku dni się w mediach przejawia to nazwisko,ale nie wiem czy to nie bardziej w kontekście zastępstwa za Giroud.

Kuba199292
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 120
Kibicuję: Liverpool Lech Poznań

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Kuba199292 » 25 mar 2024, 20:49

Quercus pisze:
23 mar 2024, 23:44
Conrado pisze:
23 mar 2024, 22:51
Gyokeres
Sporting będzie oczekiwał stu milionów za Szweda. W kolejce po transfer również inne kluby, w tym angielskie.
Sto milionów ? 😅 Nie róbmy sobie jaj.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 25 mar 2024, 22:15

Od kliku dni się w mediach przejawia to nazwisko,ale nie wiem czy to nie bardziej w kontekście zastępstwa za Giroud.
Nie widziałem takich informacji, ale na zdrowy rozsądek Milan nie kupi Lukaku i da mu najwyższą pensją w zespole a dodatkowo kupi drugiego napastnika z tych, których się wymienia, bo to byłby za duży koszt. Nie mówiąc już o tym, że zarówno Lukaku jak i ktoś z “młodych” chciałby grać.

Ja jak już to się skłaniam ku scenariuszu, który opisał wyżej Vol’ijn - młody napastnik plus zabezpieczenie w postaci kogoś takiego jak ten Grek z AZ czy inny mniej znany napastnik, który będzie pasował do koncepcji.

Natomiast o wszystkim dowiemy się w lecie, bo jeszcze jest sporo czynnik, które wpłyną na wybór koncepcji na okienko.
Sto milionów ? 😅 Nie róbmy sobie jaj.
Takie są realia kupowania z Portugalii. Gość ma klauzulę 100 mln i kosmiczne staty (mimo wszystko trzeba brać pod uwage, że to Portugalia ale Anglikom nie będzie przeszkadzać), więc kwota odejścia będzie bliżej tej klauzuli.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 25 mar 2024, 22:49

mete pisze:
25 mar 2024, 22:15
młody napastnik plus zabezpieczenie w postaci kogoś takiego jak ten Grek z AZ
Tylko czy to zabezpieczenie to jakaś pewna opcja ?
W Holandii strzela,ale to chyba nie wyższy poziom niż Portugalia ;)
Zirkzee,Pavlidis i Jovic ? może być ;)

Awatar użytkownika
Vol'jin
Gwiazda
Gwiazda

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Vol'jin » 25 mar 2024, 23:03

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2024, 7:50

Zabezpieczenie to chodziło mi o to, że napastnik który strzela od iluś tam lat po +10 bramek jest jednak bardziej pewny niż młody gracz, który jest ciągle na dorobku i po jednym sezonie.

Ale to wszystko gdybanie, bo nie wiemy ilu i jakich napastników będziemy mieć na dzień 1 lipca z obecnej kadry, kto będzie trenerem, jakim będziemy grać ustawieniem, ile dokładnie będzie pieniędzy i ile wzmocnień potrzebnych (raczej wszyscy są zgodni, że idziemy po jakość w tym okienku (około 3 istotnych) graczy zamiast na ilość (to było wymuszone rok temu).

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2024, 7:50

Zabezpieczenie to chodziło mi o to, że napastnik który strzela od iluś tam lat po +10 bramek jest jednak bardziej pewny niż młody gracz, który jest ciągle na dorobku i po jednym sezonie.

Ale to wszystko gdybanie, bo nie wiemy ilu i jakich napastników będziemy mieć na dzień 1 lipca z obecnej kadry, kto będzie trenerem, jakim będziemy grać ustawieniem, ile dokładnie będzie pieniędzy i ile wzmocnień potrzebnych (raczej wszyscy są zgodni, że idziemy po jakość w tym okienku (około 3 istotnych) graczy zamiast na ilość (to było wymuszone rok temu).

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”