AC Milan (zbiorczy)(cz.2) - Strona 6724

Piłka nożna we Włoszech: Serie A, Coppa Italia | Kluby (Juventus, AC Milan, Inter, Napoli | Reprezentacja Włoch) (Squadra Azzurra | Transfery | Inne wydarzenia związane z włoską piłką nożną

Kto powinien być trenerem Milanu w przyszłym sezonie?

Sérgio Conceição
3
18%
Antonio Conte
2
12%
Massimiliano Allegri
5
29%
Gian Piero Ventura
4
24%
Fatih Terim
2
12%
Inny Włoch
1
6%
Inny straniero
0
Brak głosów
Awatar użytkownika
Quercus
Lider Drużyny
Lider Drużyny
Reputacja: 400
Kibicuję: MUFC

AC Milan (zbiorczy)(cz.2)

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Quercus » 26 mar 2024, 10:48

Kuba199292 pisze:
25 mar 2024, 20:49
Quercus pisze:
23 mar 2024, 23:44
Conrado pisze:
23 mar 2024, 22:51
Gyokeres
Sporting będzie oczekiwał stu milionów za Szweda. W kolejce po transfer również inne kluby, w tym angielskie.
Sto milionów ? 😅 Nie róbmy sobie jaj.
A dlaczego nie? Wystarczy, że dwa angielskie kluby się o niego pobiją, a cena sama się wywinduje.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 718

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2024, 11:55

Podobno Riso agent Camardy chce 2 bańki dla niego i 10 za podpis. 16 latek, z kilkoma minutami w dorosłej piłce. I kontrakt na 3 lata, czyli za 2 ta sama szopka. Ibra powiedział nie i bardzo dobrze. Rodzice podobno też wolą żeby odszedł (ostatnio płakali i śpiewali na Curvie). Było już pełno w ostatnim czasie młodych Włochów, również napastnikom, którym obiecali złote góry za granicą i musieli wracać z podkulonymi ogonami parę lat później.

Nasz primavera to rzeczywiście wylęgarnie węży i ten Camarda jeszcze gorszy niż Donnarumma wygląda.

LoLoS
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 67

Post Wyświetl pojedynczy post autor: LoLoS » 26 mar 2024, 12:25

epokowy 16 letni talent grający w u17 repry a w Brazyli 17 latek strzela gola dla 1 drużyny

Awatar użytkownika
gilardino11
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1295

Post Wyświetl pojedynczy post autor: gilardino11 » 26 mar 2024, 12:36

A tyle było gadania jaki to talent że Pioli powinien zacząć stawiać na niego! A on przy pierwszej możliwej okazji naszzca na klub i przytomnie spierdoli... Że mnie to nie dziwi

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2024, 15:38

Z tego co wiem to narracja była raczej taka, że Camarde należy chronić, bo jego czas może nadejść minimum za 2-3 lata. Jak widać rodzice chcą zrobić cash in póki mogą. Troche się im nie dziwię, ale ile karier się już przez takie coś zepsuło?

Jeżeli rzeczywiście są takie wymagania agenta/rodziców to Milan nie powinien w ogóle rozmawiać i niech idzie gdzie chce. Oni chcą praktycznie za 3 lata kontraktu 16 mln euro (z podatkiem 22) za gościa który pewnie na koniec kontraktu będzie miał jeszcze większe wymagania a nie będzie raczej gotowy do gry w pierwszym zespole.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 mar 2024, 16:19

mete pisze:
26 mar 2024, 15:38
Z tego co wiem to narracja była raczej taka, że Camarde należy chronić, bo jego czas może nadejść minimum za 2-3 lata. Jak widać rodzice chcą zrobić cash in póki mogą. Troche się im nie dziwię, ale ile karier się już przez takie coś zepsuło?
16-/17-latkowie zmieniający kluby dla (m.in.) hajsu to przecież obecnie standard, jak się popatrzy na tych młodych cracków to większość zmieniała kluby w bardzo młodym wieku, jak ktoś ma się przebić to się przebije. Ostatnio jak czytałem, że Endrick był monitorowany przez Real odkąd miał 12-13 lat to miałem rozkminę, że za jakiś czas znaczna część/większość transferów w piłce to będzie kupowanie takich dzieciaków, bo na razie to zabawa dla najbogatszych, ale pewnie ta granica będzie dalej się posuwać, a dyskusje czy to moralne to nie wiem, 20 lat temu przy okazji ruchu Fabregasa do Arsenalu może prowadzono, piłka nożna to śmieszna dziedzina życia, gdzie międzynarodowe korporacje bezkarnie handlują sobie dziećmi jak towarem.

Diamen23
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 4681

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Diamen23 » 26 mar 2024, 19:12

No coś tam Marotta mówił że idzie w futbol młodzieżowy, więc Camarda welkommen, twoj idol Hakan już czeka.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 26 mar 2024, 19:23

16-/17-latkowie zmieniający kluby dla (m.in.) hajsu to przecież obecnie standard, jak się popatrzy na tych młodych cracków to większość zmieniała kluby w bardzo młodym wieku, jak ktoś ma się przebić to się przebije. Ostatnio jak czytałem, że Endrick był monitorowany przez Real odkąd miał 12-13 lat to miałem rozkminę, że za jakiś czas znaczna część/większość transferów w piłce to będzie kupowanie takich dzieciaków, bo na razie to zabawa dla najbogatszych, ale pewnie ta granica będzie dalej się posuwać, a dyskusje czy to moralne to nie wiem, 20 lat temu przy okazji ruchu Fabregasa do Arsenalu może prowadzono, piłka nożna to śmieszna dziedzina życia, gdzie międzynarodowe korporacje bezkarnie handlują sobie dziećmi jak towarem.
Ja to rozumie. Nie dziwię się, że też temu że rodzice czy otoczenie gracza chce ugrać jak najwięcej, bo równie dobrze to może być ostatni dobry kontrakt jego.

Pytanie czy dla 16 latka idealnym scenariuszem jest zmiana otoczenia, które zna, gdzie jest plan na niego na coś zupełnie innego. Z samych ostatnich lat ostatnie włoskie wielkie talenty wybrały taką drogę i wróciły z podkulonym ogonem - Scamacca czy Pellegri to dość dobre przykłady.

Z Camarda się przekonamy za parę lat czy rodzice mieli rację czy nie. Te minuty co dostał w Milanie jasno pokazały, że w dorosłej piłce jest dzieckiem.

Awatar użytkownika
Bernabeu
Gwiazda
Gwiazda
Reputacja: 1772

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bernabeu » 26 mar 2024, 19:59

No ja myślę, że obecna piłka jest tak umiędzynarodowiona, stawianie na młodych graczy jest tak trendy, te wszystkie wypożyczenia, kluby filialne - że jak ktoś ma się przebić na ten najwyższy poziom to się po prostu przebije nawet jak niemądrze wybierze. Potem mamy kariery a'la Odegaard, który poleciał na hype i hajs Madrytu, tam nigdy nie dostał szansy, ale wypożyczenia do Eredivisie, Sociedad, Arsenalu - i światowa czołówka w Londynie, Simons zmienił Barcelonę na PSG w wieku 16 lat, bo Raiola, gdzie grał ogony, wypożyczyli go do Eredivisie, Bundesligi, i mają top gracza, a w Barcelonie przecież dostałby szybciej szansę. City ostatnio kupiło sobie 17-latka Echeverriego z River Plate: dogra tam sezon, w Hiszpanii ma trafić do Girony: jako, że to jest City Football Group, to tam będą go traktować jak swojego, lol. O jakimś Savio, czyli ziutku kupionym przez filię City (Troyes), który via Eredivisie i Girona (kolejna filia) trafi do City, nie wspominając.

Ja tam nie znam tego chłopaczka, ale skoro nawet Barcelonę hardballują agenci (kilka topowych talentów stracili), a 16-letni Brazylijczycy kosztują po 50 baniek, no to taki mamy klimat. Już abstrahując od tego jak Włochom idzie rozwijanie młodych ofensywnych piłkarzy.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 27 mar 2024, 7:54

Wygląda na to, że Giroud podjął ostateczną decyzję i po sezonie wylatuje do USA. Jeden z lepszych transferów ostatnich lat. Cholernie jedynie szkoda, że mając Ibre i jego klub nie był w stanie ściągnąć młodego napastnika, którego mogli by “prowadzić” na początku jego przygody w Milanie.

Na ten moment zostajemy z Joviciem na przyszły sezon gdzie i tak jego sytuacja kontraktowa też nie jest jasna. No i Okaforem, ale tu niewiadomo gdzie to będzie wiedział Pioli/nowy trener także nie ma wymówek.

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 mar 2024, 16:03

Jak tak dalej pójdzie to Newcastle samo rozwiąże kontrakt Sandro :?

Awatar użytkownika
MazurXIII
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1374
Kibicuję: AC Milan

Post Wyświetl pojedynczy post autor: MazurXIII » 28 mar 2024, 17:08

https://www.acmilan.com.pl/news/41155/t ... rza_milanu

Chyba po karierze Tonaliego. Klub na 100% wiedział co robi spieniężając jego kartę.

Awatar użytkownika
mete
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu

Post Wyświetl pojedynczy post autor: mete » 28 mar 2024, 17:52

Od Moretto:

Milan od stycznia wie jakie są wymagania by sprowadzić Zirkzee i jest głównym celem. Możliwe, że będzie użyta karta Colombo i/lub Saelemakersa. Dla piłkarza Milan wygląda na idealny kolejny krok.

Mówi też, że Milan będzie robić coś w obronie (środek i bok) i ocenia profil pomocnika (dzisiaj pojawiło się dla mnie idealne nazwisko, ale nie podane przed Moretto).

Ogólnie narracja od najbardziej zaznajomionych z Milanem - Moretto, Longo i Vitello jest taka, że jakość a nie ilość w tym roku. Imho jeżeli nikt nie odejdzie to potrzeba 3 piłkarzy - napastnik, DM plus obrońca i jeżeli będzie to środkowy to Kalulu na prawą i imho to najlepsze rozwiązanie i wtedy obrońca lewonożny. No ale do okienka daleka droga i dużo się może wydarzyć.

Cholernie szkoda Tonalego, ale za głupotę trzeba płacić.

Awatar użytkownika
moody
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 2359

Post Wyświetl pojedynczy post autor: moody » 28 mar 2024, 19:09

tak swoja droga ciumciok z tego tonaliego niesamowity, zeby nie umiec celowo zarobic kartki w sposob mniej rzucajacy sie w oczy, niz takie cyrki

Awatar użytkownika
Conrado
Laureat Złotej Piłki
Laureat Złotej Piłki
Reputacja: 1945

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Conrado » 28 mar 2024, 20:41

mete pisze:
28 mar 2024, 17:52
ocenia profil pomocnika (dzisiaj pojawiło się dla mnie idealne nazwisko, ale nie podane przed Moretto).
On kosztuje 40 baniek ;)

ODPOWIEDZ

Wróć do „Włochy”