FC Barcelona (zbiorczy) (cz.2) - Strona 677

Wszystko o piłce nożnej w Hiszpanii: La Liga (Primera Division), Zawodnicy, Kluby (FC Barcelona, Real Madryt, Atletico Madryt) | Reprezentacja Hiszpanii | Transfery, Wyniki, oraz inne wydarzenia związane z hiszpańską piłką.
ODPOWIEDZODP

Co wygra w przyszłym sezonie Barcelona?

1. Mistrzostwo
7
23%
2. Mistrzostwo i CdR
2
6%
3. Ligę Mistrzów
0
Brak głosów
4. CdR
2
6%
5. Mistrzostwo i Ligę Mistrzów
4
13%
6. Puchar Gampera, czyli nic :)
16
52%
Awatar użytkownika
Marcin87
Niereformowalny :/
Reputacja: 0

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:16

Przeczytałem przed chwilą news na fcbarca.com :wink: Dokładnie wypowiedziane słowa Gio Dos Santosa :wink:

"Marzyłem o grze w takim znakomitym klubie jak Tottenham" :wink: :wink:
itp,itd.

Widocznie młokos zapomniał co zawdzięcza Barcelonie.Bez Katalońskiego klubu nic by nie osiągnął,a teraz tak się odpłaca.Smutne troszkę takie zachowanie młodego meksykanina,ale widocznie w du... mu się poprzewracało za bardzo. :wink: Oby strzelał 80 bramek na sezon. :D Może takie postanowienie sobie założy :wink:
Z ciekawością będę śledził jego rozwój na angielskich boiskach

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo
Reputacja: 18

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 20:18

Co takiego zrobił albo co takiego powiedział Gio bo nie rozumiem? Wyjaśnisz mi Marcin87?

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:19

http://fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=22582

Tu masz pełną wypowiedz.Dos Santos najwidoczniej zapomniał czego zawdzięcza Barcelonie

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 20:26

Dalej nie rozumiem. Przeczytałem całą wypowiedź i wciąż nie wiem co takiego złego zrobił/powiedział Gio.
Marcin87 pisze:a teraz tak się odpłaca.Smutne troszkę takie zachowanie młodego meksykanina,ale widocznie w du... mu się poprzewracało za bardzo.
Tego fragmentu szczególnie nie mogę ogarnąć.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 20:31

No słuchaj.Dos Santos nie godził się na wypożyczenie tylko na transfer definitywny.Dlaczego?Kasa przesądziła?Bardzo możliwe.

A co do fragmentu którego nie możesz zrozumieć to napisze tak.
W Katalonii nauczyli go grać w piłkę.On zamiast dążyć do poprawienia swoich umiejętności(aby w przyszłości wywalczyć miejsce w podstawowym składzie)normalnie ucieka do drużyn sportowo słabszej w poszukiwaniu że tak powiem pewniejszego miejsca w podstawowym składzie.Może troszkę ogólnikowo to ująłem ale sądzę że powinieneś zrozumieć moje słowa :wink:

Qter
Junior
Junior

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Qter » 10 cze 2008, 20:36

Jakby nie patrzeć szanse na wygryzienie Leona ze składu miał mizerne. Chciał grać regularnie to poszedł, proste, tym bardziej, że Barcelona wcale nie walczyła jak lew aby go zatrzymać, szczególnie niektórzy kibice na Camp Nou. Cena trochę niska, ale akurat o to chyba trudno mieć pretensje do Giovaniego.

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 20:39

Marcin87 pisze:Dlaczego?
Bo w Barcelonie nigdy nie będzie kimś więcej niż rezerwowym? Mamy bardzo silną kadrę i olbrzymie możliwości finansowe. Kupujemy najlepszych piłkarzy a do tego dochodzi jeszcze niezwykle utalentowana młodzież. Do bram pierwszej drużyny pukają już Gai i Thiago przy czym ten pierwszy grywa tam gdzie Dos Santos. Nie wpadło Ci do głowy, że Meksykanin chciałby więcej grać i to z mniejszą presją? U nas tego nie doświadczy.
Marcin87 pisze:W Katalonii nauczyli go grać w piłkę.On zamiast dążyć do poprawienia swoich umiejętności(aby w przyszłości wywalczyć miejsce w podstawowym składzie)normalnie ucieka do drużyn sportowo słabszej w poszukiwaniu że tak powiem pewniejszego miejsca w podstawowym składzie.Może troszkę ogólnikowo to ująłem ale sądzę że powinieneś zrozumieć moje słowa
I nie widzę w tym niczego szczególnie dziwnego a już na pewno nie jest to wypinanie dupy na klub czy coś takiego. Nie każdy może grać w Barcelonie. Nie każdy musi godzić się na regularne grzanie ławy tylko dlatego, że u nas nauczyli go kopać piłkę. Szczególnie dotyczy to młodych piłkarzy dla których ważna jest regularna gra. Treningi swoją drogą, ale swoje umiejętności poprawiasz przede wszystkim biorąc udział w spotkaniach.

Może wystarczy bo ogólnie od czytania Twoich postów można popaść w depresję.

pozdrawiam,
Giovanni Do$ $anto$

Awatar użytkownika
Bask
Lider Drużyny
Lider Drużyny

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Bask » 10 cze 2008, 20:40

Votum nieufnosci dla zarzadu dopiero 6 lipca. To bardzo dobra wiadomosc. Do tego czasu juz wszystkie transfery będą załatwione :] :)

andreus
Podawacz Piłek
Podawacz Piłek

Post Wyświetl pojedynczy post autor: andreus » 10 cze 2008, 21:37

CO mlodego Gio to troche zle zachowanie chlopaka mialem wiekszy szacunek za to co robil w tak mlodym wieku teraz troche zmienie do niego podejscie zachowuje sie jak najwieksza gwiazda mowica ze nie zagadza sie na wypozyczenie mysli ze juz to co umie mu wystarczy a na wyspach jest twarda gra wiec szybko moze sie nabawic kontuzji...

A co do wotum nieufnosci to wydaje mi sie ze zamieszanie ejst nie potrzebne bo zarzad jezeli chodzi o finasne sprawdzal sie odbrze gorzej z wypowiedziami i zwalnie winy na pilkarzy i zlamane slowo dla Franka ktoremu obiecena ze dopki bedzie chial zasiada na lawce trnesrskiej FCB to ma zapewnione miejsce a tu nagle taki noz w plecy to mi sie bardzo nie podobalo

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 21:53

Wracając jeszcze na moment do wypowiedzi Gio...

Wypowiedź jest śmieszna i moim zdaniem trochę się wygłupił, ale w żadnym wypadku nie doszukiwałbym się w niej braku szacunku dla Barcelony. To raczej lizanie stóp nowego pracodawcy czego oczywiście nie pochwalam, ale cóż. Odejście Gio nie dziwi mnie i jestem w stanie w pełni zrozumieć jego decyzję. Nie każdy młody piłkarz marzy o grzaniu ławki w Barcelonie mając do wyboru pełnienie ważniejszej roli w innym klubie. Poza tym Tottenham pod względem sportowym jest chyba klubem w sam raz dla Gio. Niezła ekipa z dobrym trenerem i dobrymi rokowaniami na przyszłość.

Awatar użytkownika
Hanni
Kluczowy Zawodnik
Kluczowy Zawodnik
Reputacja: 5

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Hanni » 10 cze 2008, 22:09

Mentor pisze:dobrymi rokowaniami na przyszłość.
jak co roku :P

Tottenham to taki przeciętniak, ale w tym klubie Meksykanin może liczyć na te 20 meczów w sezonie ;)

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 23:10

Mentor pisze:Poza tym Tottenham pod względem sportowym jest chyba klubem w sam raz dla Gio.
Znaczy się że woli grać w średniaku ligi angielskiej.
Europejskie puchary?Nie dla Meksykanina.Najwyżej Puchar UEFA.ej osiągnie.Zobaczycie
:lol:
Mentor pisze:Niezła ekipa z dobrym trenerem i dobrymi rokowaniami na przyszłość.
Trener niezły,Ekipa nie bardzo.Tyle w tym temacie.Gio chyba myśli że będzie lekiem na całe zło Tottenhamu :lol:

Awatar użytkownika
fieldy
Legenda Futbolu
Legenda Futbolu
Reputacja: 2090

Post Wyświetl pojedynczy post autor: fieldy » 10 cze 2008, 23:13

Marcin nie pisz lepiej nic o Premier League skoro masz takie nikłe pojęcie.

Spurs mają dużą kwotę na transfery, znakomitego trenera, przeprowadzają dobre transfery ... jak zatrzymają obecnych graczy [tych kluczowych] to mogą być groźni w nowym sezonie.

Wybaczcie ot.

Awatar użytkownika
Marcin87

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Marcin87 » 10 cze 2008, 23:15

fieldy pisze:Spurs mają dużą kwotę na transfery, znakomitego trenera, przeprowadzają dobre transfery ...
No ale sporo czasu są poza pierwszą trójką.Nie pamiętam żeby w ostatnich latach wylądowali na pudle.No chyba że się mylę

też nikt nie pisze, że mają bogatą przeszłość, tylko że dobrze rokują na przyszłość // fieldy

Awatar użytkownika
Mentor
Zajebiaszczo

Post Wyświetl pojedynczy post autor: Mentor » 10 cze 2008, 23:57

To chyba oczywiste, że Dos Santos nie poszedł do Tottenhamu zdobywać największe trofea. Przypominam, że Meksykanin ma dopiero 19 (!) lat. Czas na zdobywanie tytułów jeszcze nadejdzie. Teraz musi zadbać o częstsze występy. Na dzień dzisiejszy jest za słaby, aby walczyć na najwyższym szczeblu (Liga Mistrzów) a Tottenham może być dla niego odskocznią. Z Barcelony trudno jest się wybić wyżej.

Rozumiesz choć trochę czy nie bardzo? Pytam bo nie wiem czy jest sens się produkować.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hiszpania”